Selamünaleyküm mü, Merhaba mı?

Konu sahibi son olarak 6 gün önce görüldü
Merhaba demek ne demek? Hiç düşündünüz mü? ya da bilen var mı içinizde?
'merhaba' ne anlama geliyor diye?.
Çok ilginç bir o kadar da hoş ve sıcak bir anlamı varmış meğer...
'Merhaba' aslında farsça kökenli olup
''benden size zarar gelmez''
anlamına geliyormuş. Çok hoş değil mi?
Bunu öğrendikten sonra karşımdaki insana merhaba demek daha bir anlamlı oldu benim için, bu yazıyı okuyan herkese benden;
'Merhaba'

NOT: Atatürk Türk Ordusuna Merhabayı sokan bir lider. Bilindiği gibi
Osmanlı ordusunda İçtimalarda Komutanlar Askeri '' Selamün aleyküm asker '' diye selamlar, asker de ''essalmün aleyküm '' diye cevap verirdi.

Atatürk üsteğmen iken.
Selanik'te Alay komutanı rahatsızlanıyor istirahat verilip gönderiliyor.
Alayda bir çok kıdemli subay olmasına rağmen Alay komutanı vekilliği geçici olarak Atatürk'e veriliyor.

Atatürk ilk içtima sabahı atının üstünde alayın önüne geliyor ve birden
aklına Selamün aleyküm yerine '' MERHABA ASKER '' demek geliyor. Asker önce ne cevap vereceğini bilemiyor bir an alay efradında duraksama yaşanıyor.

Atatürk ikinci kez ve daha gür ve sert bir şekilde "MERHABA ASKER" i tekrarlıyor.

Asker de o an kendiliğinden ''Sağol '' ile cevap veriyor. Atatürk can dostu
Nuri CONKER ile İstanbul Florya'da sohbet yaparken ''Nuri biliyor musun " Merhaba Asker' i" bu orduya ben soktum '' diyerek yukardaki olayı anlatmıştır.

Evet hos, fakat selamun aleykum'un anlami daha hos. ''Allahin selami uzerine olsun'' Manasi Allahin ismine mazhar olun ve selametle kalin. Selam vermek ister ''merhaba'' ister ''selamun aleykum'' her dilde cok onemli, yasadigim ulkenin en cok bu yonunu seviyorum. Insanlar birbirlerini tanimadan selamlasiyor. Selamlasmak insana guven verir. Dusunun bi asansore giriyorsun, herkes birbirine dik dik bakiyor, iceri giren guleryuz ile merhaba ya da selamun aleykum dese karsisindakine bi rahatlama, bi tebessum olusur. Illa tanimamiz gerekmiyor birilerine selam vermek icin, bu bir samimiyet gostergesi, insan iliskilerini guclendirir,insanlar arasinda muhabbeti sosyal barisi saglar. Bu eylemi gittikce azaliyor toplulumuzda cunki biz Turkler kendimizi cok samimi sicakkanli goruyoruz ama oyle degiliz malesef. Gozgoze geldigimiz an bile gozumuzu kaciriyoruz, odun gibi kasiyerler, taksi soforleri dikkat ettigim herkes donuk. Galiba biz Turk halki olarak birbirimizi sevmeyi unutmusuz gecim sikintisi yuzunden. Lutfen ama lutfen birbirinizden esirgemeyin selamlasmayi,isteseniz de istemeseniz de beraber yasiyorsunuz. Gelin bunu guzellestirin.

Bir de selamin hello diyenler var ki evlerden irak
agzina gozune carpacaksin 2 tane
efendi gibi verin/alin allahin selamini

Yolda yururken yanimdan gecen ve selamunaleykum diyen her insana aleykumselam dersin ama merhaba diyene merhaba diyemezsin. Direkt sapik yaftasini yapistirirlar adama.
Bu yuzden selamunaleykum.
Merhaba asker sozunde tabi ki sorun yok ama eski selamlasma yerine bunu sokmak cok da mantikli degil. Ama onu da Laiklik inkılabina bagladilar, ne yapalim.

merhaba nasılsın ben de :p

Evet hos, fakat selamun aleykum'un anlami daha hos. ''Allahin selami uzerine olsun'' Manasi Allahin ismine mazhar olun ve selametle kalin. Selam vermek ister ''merhaba'' ister ''selamun aleykum'' her dilde cok onemli, yasadigim ulkenin en cok bu yonunu seviyorum. Insanlar birbirlerini tanimadan selamlasiyor. Selamlasmak insana guven verir. Dusunun bi asansore giriyorsun, herkes birbirine dik dik bakiyor, iceri giren guleryuz ile merhaba ya da selamun aleykum dese karsisindakine bi rahatlama, bi tebessum olusur. Illa tanimamiz gerekmiyor birilerine selam vermek icin, bu bir samimiyet gostergesi, insan iliskilerini guclendirir,insanlar arasinda muhabbeti sosyal barisi saglar. Bu eylemi gittikce azaliyor toplulumuzda cunki biz Turkler kendimizi cok samimi sicakkanli goruyoruz ama oyle degiliz malesef. Gozgoze geldigimiz an bile gozumuzu kaciriyoruz, odun gibi kasiyerler, taksi soforleri dikkat ettigim herkes donuk. Galiba biz Turk halki olarak birbirimizi sevmeyi unutmusuz gecim sikintisi yuzunden. Lutfen ama lutfen birbirinizden esirgemeyin selamlasmayi,isteseniz de istemeseniz de beraber yasiyorsunuz. Gelin bunu guzellestirin.

Waterlelie, bu güzel yorum ve açıklamadan dolayı hayranlığımı bildirmek isterim :hi::hi::hi:

SELAMUN ALEYKUM.:hi::hi::hi:

Bazen merhaba bazen selamün aleyküm bazen günaydın bazen de selam derim ..
Hepsinde de iyi niyet vardır ..

Yerine göre ikisini de derim.

Konudaki detay farklıydı aslında.Tabiki hepsinin yeri ayrı

buna da mı karşısınız, atatürk naber deseymiş siz de heralde selamun aleykümden daha iyi diyecektiniz

Ikisinide kullanıyorum

SM-N7500Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

bazen yerine göre olmak durumunda kalıyor ama genelde Allahın selamını veriririm elbette

Geri