Selamün aleyküm nedir? Selamün aleyküm ne demektir ?

Konu sahibi son olarak 2611 gün önce görüldü
bi mesaji gormek yetiyor bize merak etme. gerilere gitmeye gerek yok. yanlis yol suruyorsunuz. sizin birbirinize karsi takintiniz oluşmuş. bu saatten sonra bos konusursunuz. ne soylediginiz onemli değil. frekansinizin tutmadigini anlayin ve insanlarin gozu onunde islami bu sekilde göstermeyin. susmayi bilin.

eksen sadece bilgilendirmek amaçlı yazıyorum ilmihal bilgisi veriyorum vacibin terki tahrimen mekruhdur küçük günah sınıfına giriyor diyanetin bastırdığı kitaplarda da yazıyor

bi mesaji gormek yetiyor bize merak etme. gerilere gitmeye gerek yok. yanlis yol suruyorsunuz. sizin birbirinize karsi takintiniz oluşmuş. bu saatten sonra bos konusursunuz. ne soylediginiz onemli değil. frekansinizin tutmadigini anlayin ve insanlarin gozu onunde islami bu sekilde göstermeyin. susmayi bilin.

Ben sadece bir kişi için değil, diğer okuyanlar da doğrusunu görsün diye yazıyorum. Sen öncekini okumayacak kadar üşengeçsen yapabilecek bir şeyim yok. Selama vacip deyip sonrasında vacibi yapmazsan haram olmaz gibi İslamla alakası olmayan şeylere karşı gereken cevabı veriyorum. İlmi dahilinde her Müslümana da bu farzdır.

eksen sadece bilgilendirmek amaçlı yazıyorum ilmihal bilgisi veriyorum vacibin terki tahrimen mekruhdur küçük günah sınıfına giriyor diyanetin bastırdığı kitaplarda da yazıyor

Bilmediğimi mi sanıyorsun biliyorum ve o yüzden en başından beri diyorum ki bir müslümanın bir müslümana ALLAH' ın selamını vermemesi de çirkince bir davranıştır ve bu yüzden önemine dikkat çekmek için vacipdir demişim yoksa ne hüküm vereceğim kafama göre .. Kaldı ki hangi niyetle yazdığımı da belirtmeme rağmen bazı sırıtıkların ahaaa işte açığını bulduk ehehehe saldıralım yaklaşımlarına üslubum elbette hak ettikleri gibi olacaktır .. Kişiyi asıl zelil edende nefsidir Karesi ve burada hep beraber zelil oluyoruz .. Daha kendi içimizde münasebeti kuramazken kaldı ki millete dinimizi anlatalım !!! Bu kafayla çok zor ..

Farz için yapmış nefsi için değil yani yersek:)

Ben sadece bir kişi için değil, diğer okuyanlar da doğrusunu görsün diye yazıyorum. Sen öncekini okumayacak kadar üşengeçsen yapabilecek bir şeyim yok. Selama vacip deyip sonrasında vacibi yapmazsan haram olmaz gibi İslamla alakası olmayan şeylere karşı gereken cevabı veriyorum. İlmi dahilinde her Müslümana da bu farzdır.

canim benim, bizim kitabi bastan sona okumamiza gerek yok, siz tek cumleyle kendinizi acik etmissiniz. usengeclige gerek kalmamis anlatabiliyor muyum?

ben buraya sizin yaptiginizi yapmaya gelmedim. lafi anlarsiniz anlamazsiniz bilemem. muariz ile eksen soyle boyle demezler; islam soyle, muslumanlar boyle derler. ona gore.

Kendini kaf dağında görenler her şeyin kendisine karşı yapıldığını zannederler işte :)

Vacibi yapmazsan haram olmaz diyen biri bir de biliyorum demez mi :)

canim benim, bizim kitabi bastan sona okumamiza gerek yok, siz tek cumleyle kendinizi acik etmissiniz. usengeclige gerek kalmamis anlatabiliyor muyum?

ben buraya sizin yaptiginizi yapmaya gelmedim. lafi anlarsiniz anlamazsiniz bilemem. muariz ile eksen soyle boyle demezler; islam soyle, muslumanlar boyle derler. ona gore.

Canın da değilim. Açık ettin dediğin şey aynı misliyle cevap vermedir.

Neyin neye göre olduğunu da zaten İslama göre söylüyoruz. Söylediklerim doğru mu diye üşenmeyip bakarsan görebilirsin.

Vitri vacip namazını bir kereliğine terk eden harammı işlemiş olur ? Yoksa terk etmeyi adet haline getirenmi? Sünnet namazlarını zaman zaman kılmayan harammı işlemiş olur yoksa sünnet namazlarını tamamen terk eden mi ? Farz namazının tek bir vaktini bile terk etmek haram mıdır ? Bu kapaklık sorular yeterlidir ;)

sen taktin usengeclige. o dedigin mesajlarda uslubunun bundan farkli olduguna inanasim gelmiyor. gereksiz tartismalari okumamak, usengeclik degildir yegenim. uslubunuzu duzeltin ki herkes okuyup ogrensin, ornek alsin. ikiniz de nefsinizden konusmussunuz.

Sen kapağını kendine yap :)

Vacibi kılmayan günah işlemiş olur bu. Vacibi bir kere de terketse o namazı kaza etmelidir bu 1.

Sünneti kılmazsa mesuliyet yoktur bu da 2.

:)

sen taktin usengeclige. o dedigin mesajlarda uslubunun bundan farkli olduguna inanasim gelmiyor. gereksiz tartismalari okumamak, usengeclik degildir yegenim. uslubunuzu duzeltin ki herkes okuyup ogrensin, ornek alsin. ikiniz de nefsinizden konusmussunuz.

Yeğenin değilim tekrar söylüyorum.

Hangisi nefsimden söyle bakalım. Selamı vermek sünnet, alması farz-ı kifayedir.

Vacibi yapmayan mesul olur günaha girer.

Bunlar İslam'da var mı yoksa ben mi nefsimden uydurmuşum ?

2014122192858_20141202_183608.jpg

201412219390_20141202_183221.jpg

eksen ve muarız bu iki kitabı tavsiye ederim hem itikad hem ilmihal bilgisi veriyor eksiklerimiz varsa tamamlarız kendim azar azar okuyorum çok bilmediklerim var mutlaka sizin de vardır

canim benim, ben bilgilerinizi elestirmiyorum, ikinizin birbiriyle olan nefsani tartismayi elestiriyorum. daha kac kez soylemem gerekecek? hala soru soruyorsun bana sen. tatli dil ile konusun. bunu anlamakta ne var?

canim benim, ben bilgilerinizi elestirmiyorum, ikinizin birbiriyle olan nefsani tartismayi elestiriyorum. daha kac kez soylemem gerekecek? hala soru soruyorsun bana sen. tatli dil ile konusun. bunu anlamakta ne var?

Söylediğin zor şey değil anlamak kolay zaten. Fakat İslamın hükümlerini söylediğimiz zaman "virüs" ve "zeka küpü" olarak sıfatlar yakıştırılıyorsa gereken cevabı da esirgemem kusura bakma.

doğru vacibi bir kere bile terketsen tahrimen mekruhdur

Yani haram değil .. İşte kıvırmadan net cevap budur .. Elemanın biri de vitri vacibin kazası edilir demiş sanki sünnet namazlarının da kazası edilmiyormuş gibi :) harammıdır değil midir diye sormuştum oysaki kıvırmaktan helak oldu .. Neredeyse vacipler farzdır demesinden korkacak oldum ..
Konu bu cevapla noktalanmıştır sağolasın karesi ..

Edit : konunun içinde elemanın biri bana ham sofi diye hitap edip aşağılamaya çalışırsa bende karşılığını veririm kaldı ki adaletten bahsediyorsanız kimin başlattığını iyi göreceksiniz ..

Vitri vacip namazını bir kereliğine terk eden harammı işlemiş olur ? Yoksa terk etmeyi adet haline getirenmi? Sünnet namazlarını zaman zaman kılmayan harammı işlemiş olur yoksa sünnet namazlarını tamamen terk eden mi ? Farz namazının tek bir vaktini bile terk etmek haram mıdır ? Bu kapaklık sorular yeterlidir ;)

Dini konularda iyi olmadığın sana
çok zaman önce söylemiştim.
Saçma sapan kıyaslamalar yapıyorsun
Selamın önemine istinaden vacip dedim
diyerek komik duruma düşüyorsun.
Hiç bir islam alimi bunu akıl edememiş
Uyanık seni,
Aferin sana kraldan çok kralcı geçiniyorsun.
İslamın hükümlerini değiştiriyorsun
Yediğin halttan haberin yok,
Birde millete kapak yaptım diye kasılıyorsun?
Bu kaçıncı arkadaş
Ömrüm senin yanlışlarını
düzeltmekle mi geçecek
Kendine çeki düzen ver,
Dini konulara girme,
Sen gene mazlumların duasını almış RTE
saldır, bu forumda iyi pirim yaparsın
Dini konuları bırak

Sünnet namazlarını da kaza ettiriyor :)

Aynı gün Sabahın sünneti o günün öğlesine kadar, ve öğlenin ilk sünneti o günün öğle namazına müteakip hariç sünnet namazlar kaza edilmez. :)

Eğer terkip kaçmışsa yani belli bir süreden sonra namaza veya tekrar muntazaman başlandıysa hiçbir sünnet kaza edilmez :)

Tahrimen mekruh, harama yakın mekruh demektir.

"Bu nev'iye giren fiilleri işlemek haram bir fiili işlemek gibi cezayı gerektirir, fakat haramdan farklı olarak, bu fiilin hükmünü inkar eden kişi kâfir sayılmaz"

Hadi bakalım :)

Geri