Selamün aleyküm demek "Allah'ın selamı üzerine olsun" demektir. Selamün aleyküm sözüne karşılık Aleyküm selam denilir. Aleyküm selam'da "esenlik, selamet sizin de üzerinize olsun" anlamına gelmektedir.
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Bir gün fena yamulacaksınmerhaba diyorum ben. arabistan çölü mü burası.medeni insanlarız biz.
inşALLAH :cici:
Bir gün fena yamulacaksın![]()
Tövbe de Allah bağışlayıcıdır
inşALLAH :cici:
merhaba diyorum ben. arabistan çölü mü burası.medeni insanlarız biz.
Öldünmü Aleykümselam desenyav müslüman.. selam bu selam..selamı bile allah'ın veya gayrı allah'ın selamı diye ayırıp mı vereceğiz? Allah buyurmasa ''naber baba nasılsın?'' demeyecek misin? kasmayın. isteyen istediği selamı versin.ama ''selamunaleyküm''e karşı ''iyi günler'' dersem bana bön bön bakmasınlar.''nasıl olur? Allahın selamını almadı adam ya!'' diye delirmesinler.benim bir arkadaşın sırf ''aleykümselam yerine'' merhaba dedi diye işten atıldı.
Öldünmü Aleykümselam desen![]()
Benim başım acık zaten.
sen başını açıp okula gitsen ölür müydün?
yav müslüman.. selam bu selam..selamı bile allah'ın veya gayrı allah'ın selamı diye ayırıp mı vereceğiz? Allah buyurmasa ''naber baba nasılsın?'' demeyecek misin? kasmayın. isteyen istediği selamı versin.ama ''selamunaleyküm''e karşı ''iyi günler'' dersem bana bön bön bakmasınlar.''nasıl olur? Allahın selamını almadı adam ya!'' diye delirmesinler.benim bir arkadaşın sırf ''aleykümselam yerine'' merhaba dedi diye işten atıldı.
İlk ötürü u diye okunur bildigim kadariyla selamün aleyküm degildw selamun aleyküm. Selamun aleyküm dedi diye isten atilan arkadaslarim var benimde :p
Anladım saygıda duyarım düşüncene ister al ister alma selam ben takıldım sadece farkındaysan gülüyorum.Başım acık olablir ama şu manzarayı görmek beni mutlu ediyor.ne demek istediğimi anladın.sen demek illaki ''sen'' demek değil.kavramsal.