Selamün aleyküm nedir? Selamün aleyküm ne demektir ?

Konu sahibi son olarak 2611 gün önce görüldü
Selamün aleyküm demek "Allah'ın selamı üzerine olsun" demektir. Selamün aleyküm sözüne karşılık Aleyküm selam denilir. Aleyküm selam'da "esenlik, selamet sizin de üzerinize olsun" anlamına gelmektedir.

Benim bildiğim şöyle:
Selamün aleykum; Allah'ın selamı üzerine olsun.
veAleykumunesselam ve rahmetullahi ve berakatühü; Allahın selamı senin de üzerine olsun ve rahmeti ve bereketi.

4:86 - Siz bir selam ile selamlandığınız zaman, siz de ondan daha güzeliyle karşılık verin veya verilen selamı aynen iade edin. Şüphesiz Allah, her şeyin hesabını gereği gibi yapandır.

merhaba diyorum ben. arabistan çölü mü burası.medeni insanlarız biz.

Verilen selamı daha uzun şekliyle almak sevaptır , en sevdiğim selam verme ve alma şeklidir.Selamunaleyküm ve aleykumselam.

merhaba diyorum ben. arabistan çölü mü burası.medeni insanlarız biz.

Arabistan çölü olduğu için değil ALLAH buyurduğu için ve içinde ALLAH'ın ismi geçtiği için veriyoruz o selamı ve bu arada " Merhaba " da arapça bir kelimedir ..

yav müslüman.. selam bu selam..selamı bile allah'ın veya gayrı allah'ın selamı diye ayırıp mı vereceğiz? Allah buyurmasa ''naber baba nasılsın?'' demeyecek misin? kasmayın. isteyen istediği selamı versin.ama ''selamunaleyküm''e karşı ''iyi günler'' dersem bana bön bön bakmasınlar.''nasıl olur? Allahın selamını almadı adam ya!'' diye delirmesinler.benim bir arkadaşın sırf ''aleykümselam yerine'' merhaba dedi diye işten atıldı.

yav müslüman.. selam bu selam..selamı bile allah'ın veya gayrı allah'ın selamı diye ayırıp mı vereceğiz? Allah buyurmasa ''naber baba nasılsın?'' demeyecek misin? kasmayın. isteyen istediği selamı versin.ama ''selamunaleyküm''e karşı ''iyi günler'' dersem bana bön bön bakmasınlar.''nasıl olur? Allahın selamını almadı adam ya!'' diye delirmesinler.benim bir arkadaşın sırf ''aleykümselam yerine'' merhaba dedi diye işten atıldı.
Öldünmü Aleykümselam desen :D

ne demek istediğimi anladın.sen demek illaki ''sen'' demek değil.kavramsal.

basina es getirip soyleyenler daha mi dindar oluyo acaba diye düşündüm simdi xd

Cli haybeye atar yapıyorsun .. Selamların en güzeli ALLAH'ın selamıdır .. Ayeti de paylaştım üstelik .. Burada kimseye zorla selam verin tavrı da almadık sadece bildiğimizi paylaştık .. ALLAH'ın selamını ne tür bir kimse almaktan rahatsızlık duyar ki zaten !

İlk ötürü u diye okunur bildigim kadariyla selamün aleyküm degildw selamun aleyküm. Selamun aleyküm dedi diye isten atilan arkadaslarim var benimde :p

Arapçada mim ince bir harftir ince olan mime ötre geldiğinde ü şeklinde okutur.

Not: Sadece bilgilendirmek istedim.

ne demek istediğimi anladın.sen demek illaki ''sen'' demek değil.kavramsal.
Anladım saygıda duyarım düşüncene ister al ister alma selam ben takıldım sadece farkındaysan gülüyorum.Başım acık olablir ama şu manzarayı görmek beni mutlu ediyor.

1503827_693823080692685_8008640681061686819_n.jpg

Geri