seçim arabasıyla seçmen kazanmaya çalışmak

Konu sahibi son olarak 2138 gün önce görüldü
milli sermayenin heba edilmenin yanında minnoş kulaklarımıza işkence yani sen sabahdan akşama kadar müslüm çalsanda benim fikrim değişmez

Abim daha yüksek sesle çalınca daha çok oy alacaklarına inanıyor olabilirler mi demişti. Haklı...

Ben şoförü düşünüyorum

Farkinda olmadan beynimize kazindigi icin.
Reklam jingle lari bu yuzden onemlidir.
Bu yuzden bir reklam soylesek hemen melodisi gelir akliniza.
Mesela cocuklugumda duydugum "aygaz" kamyonetlerinin muzigi hala beynimdedir.
Bak yine duydum. Hepimiz otomatik portakallariz.

Parliament Sinema Kulübü'nün müziğiyle seçim kampanyası yapsa bir aday, belkim bir miktar fikrimiz değişebilirdi :nopsrn: düşünsene, çok fantastik olmaz mıydı

https://youtu.be/mI_ZtpaAG9E

Düşünsene nakaratında adayın ismiii
Melodisiyle düşün

Nasil birsey oldugunu bilmiyorum ama ilginc bir sekilde bizimkiler dizisinin"halil pazarlama karsinizdaaa" geliyor .)

Fragmana aldanmak gibi bir şey.

A,B veya C partisi fark etmez.. Kulaklarımızı şey etmekten başka bir halt etmiyorlar.

Mârifet arabada değil; vaadlerde, dahası algılarda.

bkz: şahin marka araba ile yüksek ses müzik eşliğinde papi çülo dinleyerek kız düşürmeye çalışan hanzo

Bunlar yerine overlok makinesi ayağımıza gelse keşke, onu daha çok seviyorum

Fikirleri değiştirmede bir işe yaradığını düşünmüyorum, boşa masraf.

Propoganda, bir doktrini başkalarına kabul ettirmeye yöneliktir. Bu minvalde değerlendirirsek eğer, gerek seçim otobüsleri gerekse de tüm caddeleri kaplayan parti bayraklarının temel gayesinin insanların bilinçaltında bir etki bırakmak olduğunu söyleyebiliriz.

Kaynak bulamamakla beraber aracın üzerine hoparlör yerleştirerek propaganda yapma yönteminin ilk olarak Nazilere ait bir yöntem olduğunu daha önce okumuştum. Propaganda dehası olan Goebbels'i düşününce oluru var gibi geliyor. Şimdi buradan birkaç sonuç çıkarmaya çalışalım.

- Goebbels Bey diyor ki;
"Propagandada beyinlere her gün 1 cm. çivi çakacaksın, 40 günde 40 cm. girecek, girdiğini kimse hissetmeyecek, böylece yalan gerçek olacak. "

Bu açıdan ele aldığımızda her gün seçin şarkısı dinletmek, seçime yönelik üretilmiş bir sloganı beynin altına yerleştirmeyi başarmak daha radikal bir taban oluşturmaya vesile olur. Kendi tabanına aidiyet duygusu hissettirir, oy verme motivasyonunu artırır. Mesela tuttuğunuz takımın otobüsü müzik çala çala yanınızdan geçse muhtemelen sevinirsiniz, rakip takım otobüsü geçerse de muhtemelen hoşunuza gitmeyecektir.

- Seçim otobüsleri güçlü görünmenin ve 'ben buradayım' demenin yöntemlerinden biridir. Yine Goebbels burada şunu dile getirmiştir :

"ilk sözü kim ne kadar güçlü ve bağırarak söylerse, o kazanır"

- Seçim otobüsü ile propaganda yapmak maliyetli bir iş olduğu için düzen dışı olan siyasi yapılar bu propaganda yarışına giremez. Yani düzen dışı tehlike arz eden bir yapı olmaz. Çünkü bu tür partiler fakirdir.

- Seçim otobüsleri ile hedeflenen kitle geniş halk kitleleridir. Hem eğitim, hem de ekonomik seviyesi düşük olan bölgelerde sesin yüksek çıkması daha fazla etki bırakır.

Bununla bağlantılı olarak Goebbels şunu buyurur:
"önemli olan aydınlar değil kitlelerdir. çünkü onları kandırmak çok kolay"

O nedenle seçim otobüsüdür deyip geçmemekte fayda var diye düşünüyorum.

Seçim arabası lüks bir tercihtir.

Bkz. Makarna, Türk Kahvesi ve Tohum

Geri