Sebateistler çok ilginç değil mi?

Konu sahibi son olarak 7 gün önce görüldü
Sebateistler, Sebetay Sevi isimli bir dönmenin kendini beklenen kişi yani peygamber ilan edip, sonra Osmanlı'dan paçasını Kurtarmak amacıyla İslamiyet'e geçtiği için dönme olarak adlandırılması ile taraftarlarının dönme olarak adlandırdığı grup. Ben bunları araştırırken bir şey daha fark ettim tarihte rol almış o kadar çok Mason ve sebateist var ki şaşırdım. Hatta Bunlar o kadar fazla ki bizim bazı zibidiler Aydın geçinen tipler devletin kurulmasını bunların sağladığını hatta ayakta kalmasının da Herz'in büyük idealinin yani siyonizmin Hayat bulması için çok önemli olduğu varsayılmıştır. Tarihi süreçler içerisinde 3 ayrı gruba ayrılan Siyonistlerin bir grubunun da özellikle zengin ve etkili grubunun Belli bir dönemde Selanik'te olduğundan da bahsediliyor ve hatta daha dilleri gideyim ben sana... Ya da boş ver tam olarak okumadan harici gazel anlatmayalım araştırayım sonra konuşuruz.

Kamil bey; Konunun az çok nereye kime geleceğini biliyorum ama forumda bence bu konuyu kurcalama aşırı tepki çekip küfür yemek zorunda kalırsın. Ortamı germek zorunda hissetme kendini.

Neden güldünüz Kamil bey abi?
Yazdigim dogrudur

Aga siyonist olanlari zaten er bakan "kotu cocuklari" ondan uzaklastiginda soylemisti.

Neyse ki çok Derine inmeye gerek kalmadı O kadar açık ve net şekilde örnekler var ki bir an sordum düşündüm, kendimi bile sorguladım hahaha. Biz bu kadar sergüzeşti Hayat tarzıyla Neyi yaşıyoruz, Neyi savunduğumuzu iddia ediyoruz?. Biraz daha Kendime çeki düzen vermem gerektiğini anladım. Artık kısır polemiklere girmeyeceğim. - ya hep böyle diyorum ama hiç başaramıyorum değil mi :)

Ya işte Atatürk'e yahudi demeye çalışmış aklınca. He yavru. MKA kabbalacı idi ise nasıl bu kadar Türkçü olabiliyo? Gavur adam niye seni gavurun elinden aldı? Adı Türkiye olan bir devlette bu kadar Türk düşmanı olması kabul edilir bişe değil. Entarini giy devene bin güzel kardeşim. Medrese öğretiminle büyük resimcilik oynama. İlk değilsin bu iftiraları atan. Hiç bi ayrıcalığın yok diğer ayrılıkçılardan.

Herkes birşeyci. Kimse kendi olamıyor. Herkes bir eteğin altına sığınma ihtiyacı duyuyor. Sizi bir tek Allah korur. Gerisi kuruntu.

Ya işte Atatürk'e yahudi demeye çalışmış aklınca. He yavru. MKA kabbalacı idi ise nasıl bu kadar Türkçü olabiliyo? Gavur adam niye seni gavurun elinden aldı? Adı Türkiye olan bir devlette bu kadar Türk düşmanı olması kabul edilir bişe değil. Entarini giy devene bin güzel kardeşim. Medrese öğretiminle büyük resimcilik oynama. İlk değilsin bu iftiraları atan. Hiç bi ayrıcalığın yok diğer ayrılıkçılardan.
Dedi birisi hahaha.

Yahu sen içindeki kalıntılardan kurtulmaya bak. benim öyle bir çabam olmadı ama senin öyle bir altyapın olduğu için öyle değerlendireceğimi düşündün. Bir şeyleri iyice Araştırmadan kendine özgüvenin asla gelmez, bunu biliyormusun? mutlaka biliyorsundur Sen Tahsilli adamsın. Ama düşünce altyapında otomatik savunma refleksleri genellikle zayıf noktalarını işaret eder bu konuları bayağı bir araştırman gerekiyor galiba emin olmak için nokta. Ben kendimden de kimleri savunacağımdan da gayet eminim. Atatürk'ü asla ve asla kötülemem eleştireceğim yönleri var ama asla ve asla sonuna kadar arkasında durmaktan Vazgeçmem. Sözde Atatürkçü olmayı da sevmem.
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Gaylara özgürlük, modern olmak, Çağdaş olmaktan bahsedenler Avrupalı olduğunu sanıyor ya. etek konusuna gelirsek de İskoç eteğini tercih etmiyorum. Ama siz bir deneyin Bakalım olursa ben de denerim neden olmasın?

La bırak allasen. Ne refleksi. Az mert ol. De diyeceğini. Ömer diyecek ağız domalmasından belli olur demiş atalarımız. Kafana göre olur olmaz salla karala, sonra vallahi ben onu kastetmedim ben bunu demedim.

Ne peki derdin. Kimmiş sabatay. Kimmiş yahudi.

La bırak allasen. Ne refleksi. Az mert ol. De diyeceğini. Ömer diyecek ağız domalmasından belli olur demiş atalarımız. Kafana göre olur olmaz salla karala, sonra vallahi ben onu kastetmedim ben bunu demedim.

Ne peki derdin. Kimmiş sabatay. Kimmiş yahudi.
Yahu üstadım sizin gibi Leb demeden greyfurtu anlayan şahsı-Muhterem varken bizim ne haddimize bir şey söylemek. Nasıl olsa benim adıma konferans vermeye hazır görünüyorsun buyur seni dinliyoruz Madem konulara bu kadar hakimsin her türlü bilgiye sahipsin Hatta Onu geçtim olacak olaylara bile vakıfsın anlat da biraz bilgimiz artsın önümüzde dünyaya yeni pencereler açalım ne diyorsanız o :) kafandaki böyle bir şüpheden kurtulmanın sana tavsiye ederim. Sebate istediğin Atatürk'ü kendi yoluna çekme şansı hiç yoktu çünkü Atatürk çok zeki bir insan. Çok kitap okurdu Hatta Savaş sahalarında bile kitap okurdu bu insan. Sebebi sıkıntılı durumlar içerisinde beyine nefes aldırmak başka alanlarda düşüncelerle birlikte stratejisini tam olarak yerine oturtmaktı. Tıpkı senin gibi sadece bir düşünceye takılı kalıp o yönde bunaltıcı şekilde zırvalamak yerine beyne nefes aldırmayı seçiyordu. Atatürk'ün eğitim tahsil ve yetişme dönemlerinde henüz Robert Kolej türevi okullarda okumadı Dikkatini çekeyim. Bu okullarda maalesef İstanbul'da Öncelikle Yahudi ve Ermeni varlık sahibi insanların çocukları okuduysa da daha sonra buralara Türk elit kesmin çocuklarda dahil edildi. Bu türlü faaliyetler ilk olarak İzmir'de başlatıldı biliyorsun değil mi. Neyse ben Kime neyi anlatıyorsam hepsini çok iyi biliyorsun değil mi gerisini senden dinleyelim biraz daha niçin böyle Bir şüpheye düştün Atatürk'ün Nasıl böyle bir düşünce yapısına sahip olacağını düşünebilirsin açıkla bakalım. Sizin gibi okumuş aydın kişiliklerde mutlaka açıklamaları vardır. ama ben buna zerre kadar ihtimal bile vermiyorum. yok Sen hala bunları diretiyorsan Lütfen bana belgelerle konuş. Sebetay Sevi kimdir sorusuna zaten hakimsin En azından Google denilen bir şey var bakabilirsin. Ama kalabalığa getirip senin Atatürk hakkında nasıl böyle bir kınaya sahip olduğunu öğrenmek için sorduğum soruyu ıskalama cevap ver.!

Geri