Saygı göstermeden saygı beklemek

Konu sahibi son olarak 1564 gün önce görüldü
Yazip yazip sildim aslinda, sunu demek istiyorum bi goruse ya da bi inanca sahip olmayabilirsiniz ya da olabilirsiniz buna saygi duymayabilirsiniz bunda sikinti yok. Fakat kisilerin yaptigi tercihlerden dolayi onlari saygisizca asagilama hakkini kendinizde bulup sonra da birileri laf ettiginda saygidan dem vurmak abes geliyor bana.
Birde buyukler hep kucuklerden saygi bekler. Peki neden kucuge saygi yoktur ? Saygi derken dinleme konusmayi, tercihleri kast ediyorum. Saygi her yasta her insana olmali. Dikkat ediyorum Hollandali aileler cocuklarina alisveris yaparken onlarin fikirlerini soruyorlar, ve konusurken dizlerinin uzerine cokup ayni seviyede dinliyorlar. Dinliyorlar derken buyuk insan konusur gibi ciddiyetle.Ve dunya uzerinde yapilan arastirmalara gore dunyanin en mutlu cocuklari bu ulkede. Yani demem o ki kucuk yasta verirsin o saygiyi ve saygili bireyler yetistirirsin. Hepinize saygilarimla .)

Hollanda hakkında çok şehir efsanesi duydum aslında .)

Saygıyı bilmiyordur öğrenmek istiyordur, öğretmek lazim deriz:)

Bana göre saygı göstermeyen saygı beklemez.Sadece itaat bekler.Çünkü kendine dahi saygısı olmayanın böyle bir kaygısı olacağını pek sanmam.Hiçbir şey olamamış bir insan zorbalıkla bir şey olmaya çalışıyordur.Eğer bir insan durduğu yerde saygı bekliyorsa sanırım derin eksikleri ve teselliye muhtaç zayıflıkları vardır.İnsanları kırıp döken onların fikirlerini önemsemeyen ama kendisinin önemsenmesini bekleyen kişi kıskançlığın verdiği bir hazımsızlıkta yaşıyor olabilir.Ben böylelerini kendi haline bırakanlardanım.

Geri