Saygı göstermeden saygı beklemek

Konu sahibi son olarak 1562 gün önce görüldü
Saygı göstermediği halde, karşıdan saygı bekleyen insan hakkında ne dersiniz?

Karşımdaki nasılsa karşılığını da öyle alır, hiç kusura bakmasın :p

Saygisizca soz ve tavir sergilemeye basladigi anda butun iletisimi keser, hic bi sekilde muhattap olmam.

Henuz hayati ogrenememis ve insanlari taniyamamis, sadece kendisini dusunen biri. Genellikle bu kisilerin yasi kucuktur.

Saygı karşılıklı, ne ekersen onu biçersin.

Saygı görmek için önce saygı göstermek gerekir. Tabi kişinin kalitesiyle de alakalıdır. Saygı çerçevesinde küfür etmekte serbest olur öylesine.p

Yapıp ettiklerinde,sözlerinde önce ben ben diye başlayan insanları izledim.Onlara saygı gösteremezdim,göstermedim.Hep kendini önceleyerek bakan,gruptan nemalanan,fikirden ziyade kim söylemişe tarafgirlikle ona odaklanan,Atamın değerlerine sulu sulu dili uzatanlara da saygı göstermem.
Daha annesinin dizi dibinde,hayatta ekmek kazanmak nedir bimeden ama lafa gelince çok yaşamış ve çok okumuşçasına ukalalıkta sınır tanımayanlara da göstermedim,göstermem.

Hayat ilkesi,anlamı,değerleri ve edebi ile güzel.
Edepten dem vurup da küfür ile rol kesenlere gelince sözleri ve eylemleri tutarsız olanlara da göstermedim saygı,göstermem.

Kısacası saygı görmek için önce insanın kendini bilmesi gerekiyor ki kendini bilmeden birçok şeyi bildiği zannında olan insanın adaleti,vefası,menfaat ötesi varlığı olamayacağı için üstüne ne kadar çok konuşursa konuşsun iyi bir şovmen olmasına rağmen iyi bir özü olduğuna inanmam.

Vatana hizmeti oranında karşımdakine saygı boynumun borcudur.

Sizlere katılıyorum güzel arkadaşlar.

Bazı insanlar bencildir.Kendisine saygısızlık yapıldığında çok zoruna gider, ama kendi yaptığı saygısızlıkların farkında bile değildir.

Çavlan öğretmenim söylemiş zaten söylenmesi gerekenleri.

Buna ek olarak, zorla kendinizi sevdirmeye çalışmayın, baktınız olmuyo ederi kadar değer verin ya da hiç vermeyin. Tutarlı olmayan, duruma göre renk değiştiren bir kişinin sevgisi de saygısı da tehlikelidir. Her an bu iki durum nefrete dönüşebilir

Egosunu konuşturup konuşturup ,dönüp kendine bakmadan,sadece karşı tarafın alttan almasına dayalı ,sürü psikolojisi içinde olup olmadığı temelli kimi çok bilmişliklerde ise lafazanlığın ve forum oyunlarının primine göre pay biçerek arz-ı endam etmek saygının lafazanlığıdır .İlkeme ve zamanıma aykırı.

Saygıyı benlikten öte önce bir kavram olarak anlamak ve anlama uygun edim gereklidir.
Saygı ağıza sakız bir kelime olarak çiğnenmez.O bir değerdir ve değerle yaşatılır.Değerden bihaber edimlerin kavram üzerinde de politik argümanları içi boş bir söylemdir.

Noah anlama dair anlatım için teşekkürler.

Herkese aynı oranda saygı gösteririm ancak kendini bilen kişiler aynı saygıyı gösterir. Kendini bilmeyen saygıdan nasibini almayan kişilere zaten saygı gösterilmez. Değerli öğretmenim Çavlan ne güzel belirtmiş. :hi:

tumblr_n8vc5d6YkJ1sqrni0o1_500.jpg

Forumu,toplumu,aileyi ilgilendiren konuları ele almaya çalışıyorum.

Birbirimize faydalı olmak temennisi ile..:hi:

İçinde toplumsal etik,değer ve iyi niyete dayalı edim olan her paylaşım bir kazançtır.Çabanız için şükranlar.:hi:

Bu konuda bir örnek vermek istiyorum...ailen ile bir restauranta gider yemek yersin hesap fazla gelince ..itiraz etmeden .saygılı bir şekilde hesabı ödüyorsam ben herkez bana saygı göstermek zorunda kusura bakmayın..

Bu konuda bir örnek vermek istiyorum...ailen ile bir restauranta gider yemek yersin hesap fazla gelince ..itiraz etmeden .saygılı bir şekilde hesabı ödüyorsam ben herkez bana saygı göstermek zorunda kusura bakmayın..

Kardeşim, restaurant çalışanlarını mı kastettin acaba? Tam olarak anlıyamadım.

Fazla gelen hesaba güzel kardeşim:)

Geri