Hatrım Kalır
Üye
Şimdi şöyle, hiç savaşın olmadığı bir dünyada zulüm de olmaz diye düşünüyorum. Çünkü güçlü ve güçsüzü yaratan savaşlardır.
müdür tam tersi olmasın o?
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Şimdi şöyle, hiç savaşın olmadığı bir dünyada zulüm de olmaz diye düşünüyorum. Çünkü güçlü ve güçsüzü yaratan savaşlardır.
müdür tam tersi olmasın o?
İkisi de geçerli müdür. Savaşın hiç olmadığı, hiç olmayacağı bir dünyada zulüm yoktur çünkü zulmün olmadığı yerde savaş olmaz. Paradoks gibi bir şey aslında. Paradoksun Türkçesi de iki ucu ...lu değnek bu arada.![]()
Zulumle savaşda aynı şeydir aslındazulum yapan savaşır , savaşan zulum yapar.
savaşın olmadığı yerde zulüm olur müdür, zulüm bireyseldir![]()
o zaman cihadlar da dahil bütün savaşlar zulüm getirmiştir doğru mu?
Müdür biz bu duygu ve kavramların olmamasından bahsediyoruz, yani komple kaldır onları.![]()
iyi de müdür savaş çıkması için illa zulmeden olması şart değil, savaşların temel sebebi açgözlülüktür.
Derinden vurmaya çalışıyorsun anladım , ama ben en başında dedim ki zulum varsa savaş olur ve böyle olursa haklı yanı olur çünkü anlaşmalar yapılır sonunda. Yani cihad derken gerçek anlamda söylüyorsan yani sırf dinleri için ve Allah için savaşanları söylüyorsan bunları ayetlerle görebilirsin türlü işkenceler sonucunda yapılmak zorunda olan savaşlardır.
Ha sonra cihad adı altında türlü savaşlar olmuştur onlar ayrı, şimdi bile her savaşa cihad diye bağıran tipler olduğu gibi bunlar her zaman vardırlar hala da varlar. Evet onlar zulum getirmiştir..Bilmem söylemek istediğimi anlatabildim mi ?
La işte tamam o duyguları komple atacaksın ya.of rcp çk zrlysn bnii .s
Evet ayenn öyle, savaşlar önce din için yapılır sonra toprakderinden falan vurmak istediğim yok müdür.üstte de dediğim gibi savaşların temel sebebi zulüm değildir. toprak genişletme politikası, din yayma politikası genel sebeplerdir savaşlar için.
müdür niye çıkartıyoz bu duyguları çıkardığımız zaman geriye sadece ot kalır başka bi şey kalmaz![]()
Evet ayenn öyle, savaşlar önce din için yapılır sonra toprak
Ya şaka bir yana toplum oldukça savaş olacaktır. Yani ben insani boyuttaki açgözlülük, kibirden falan bahsetmiyorum toplumsal duygulardan bahsediyorum.