Savaşlar yapıcı mıdır yıkıcı mı?

Konu sahibi son olarak 1665 gün önce görüldü
İkisi de geçerli müdür. Savaşın hiç olmadığı, hiç olmayacağı bir dünyada zulüm yoktur çünkü zulmün olmadığı yerde savaş olmaz. Paradoks gibi bir şey aslında. Paradoksun Türkçesi de iki ucu ...lu değnek bu arada. :D

savaşın olmadığı yerde zulüm olur müdür, zulüm bireyseldir :D

Zulumle savaşda aynı şeydir aslında :) zulum yapan savaşır , savaşan zulum yapar.

o zaman cihadlar da dahil bütün savaşlar zulüm getirmiştir doğru mu?
:) Derinden vurmaya çalışıyorsun anladım , ama ben en başında dedim ki zulum varsa savaş olur ve böyle olursa haklı yanı olur çünkü anlaşmalar yapılır sonunda. Yani cihad derken gerçek anlamda söylüyorsan yani sırf dinleri için ve Allah için savaşanları söylüyorsan bunları ayetlerle görebilirsin türlü işkenceler sonucunda yapılmak zorunda olan savaşlardır.

Ha sonra cihad adı altında türlü savaşlar olmuştur onlar ayrı, şimdi bile her savaşa cihad diye bağıran tipler olduğu gibi bunlar her zaman vardırlar hala da varlar. Evet onlar zulum getirmiştir..Bilmem söylemek istediğimi anlatabildim mi ?

:) Derinden vurmaya çalışıyorsun anladım , ama ben en başında dedim ki zulum varsa savaş olur ve böyle olursa haklı yanı olur çünkü anlaşmalar yapılır sonunda. Yani cihad derken gerçek anlamda söylüyorsan yani sırf dinleri için ve Allah için savaşanları söylüyorsan bunları ayetlerle görebilirsin türlü işkenceler sonucunda yapılmak zorunda olan savaşlardır.

Ha sonra cihad adı altında türlü savaşlar olmuştur onlar ayrı, şimdi bile her savaşa cihad diye bağıran tipler olduğu gibi bunlar her zaman vardırlar hala da varlar. Evet onlar zulum getirmiştir..Bilmem söylemek istediğimi anlatabildim mi ?

derinden falan vurmak istediğim yok müdür.üstte de dediğim gibi savaşların temel sebebi zulüm değildir. toprak genişletme politikası, din yayma politikası genel sebeplerdir savaşlar için.

ay Bi de savaşta kadınlara kızlara felan tecavüz ediliyomuş yhaa! Çok kötü bişi :(

derinden falan vurmak istediğim yok müdür.üstte de dediğim gibi savaşların temel sebebi zulüm değildir. toprak genişletme politikası, din yayma politikası genel sebeplerdir savaşlar için.
Evet ayenn öyle, savaşlar önce din için yapılır sonra toprak

islâm yedi kıt'aya hakim olmadıkça cihad bitmeyecek! Tekbiiiir!

Evet ayenn öyle, savaşlar önce din için yapılır sonra toprak

Ya şaka bir yana toplum oldukça savaş olacaktır. Yani ben insani boyuttaki açgözlülük, kibirden falan bahsetmiyorum toplumsal duygulardan bahsediyorum.

sonuç itibari ile savaş var savaş var. tüm savaşlar kötü değildir, tüm savaşlarda iyi değildir.
savaşmayın sevişin gençler.

Maddiyata dayalı savaşlar vardır, onura dayalı savaşlar vardır.

Sömürge ve silah satışı temalı savaşlar her zaman yıkıcı olmuştur. Velhasıl kelam sömürülmeme ve başka ülkenin egemenliği altına girmeyi reddetme savaşları vardır ki, yapıcılığın alâsıdır. O milleti yüceltir, saygınlık kazandırır. Boyun eğmek yerine karşılık vermiştir. Kendi ırkı ve milleti adına yapıcıdır. Başka ülkelerin cesaretini kırar.

bkz: Vietnam

Savaşlar Bir ülkeyi en az 20 yıl geriye götürür. Verdiği zararı silmesi bazen 100 yıllar alır.

Örneğin; Hiroşima Atom Bombası II. Dünya Savaşı'nın son aşamasında 6 Ağustos 1945 Pazartesi saat 08:15'te Amerika Birleşik Devletleri'nin Uranyum-235 tipi atom bombası "Little Boy" (Küçük Oğlan) ile gerçekleştirdiği saldırı.

Şuana kadar Ne bir ürün yetişebiliyor nede bitki büyüyor. Çünki toprak çok radrasyona maaruz kaldı. Bu savaştan sonra doğan çocuklar 6 parmak 4 göz 6 kol gibi garip dogumlarda oldu. Çünki insanlık Boyut değiştirdi. DNA genlerde değişimler oldu radrasyon yüzünden. BU YÜZDEN SAVAŞ YIKICIDIR.

Yıkıcılık sadece görülen boyut değil. İnsanlıgın içinde olan boyutturda.

ardında ölümler ve kan bırakan bir şey yapıcı olabilirmi.

Geri