Satrançta Vezirin Overrated Olma Olasiliği

Konu sahibi son olarak 2 gün önce görüldü
Sanki apokaliptik bir atli.
Sanki ortaligi yerle bir eden bir şahsiyet.
Sürekli kavuğunu düşündüren bir vekil.Neymis efenim?Her yere gidebiliomuş.
Cok gezen tavuk ayaginda bok getirirmiş.
Her iki oyunu piyonla yenmiş biri olarak diyorum,piyonlari sevin.
16.yy da vuku bulan Alman Köylü Savaşina bir requiem..
Yaşasin köylüler.Köylü milletin efendisidir.
O piyon bu piyon degil.

Kıçı en tehlikede olan, üzerine oynanan, hedeflerin odağında olan arkadaştır.

Of ne stresli bir hayat.

Yeri gelir piyonunu yersin yeri gelir vezirini, kralın kazandıktan sonra kimi yediğinin ne farkı var

Satrançta en iyi öğrendiğim şey korkak kral ve vezir orduyu yönetiyorum ayağına arkaya geçmesi :D Erkeksen git önden.

Kral, kraliçe, kale, şovalye, piskoposlar ve piyon olarak geçer ejnebilerde
Biz de queen demiyoruz da vezir diyoruz. Çok gezen kraliçe olmaz **Spam/Adversiting**!
Tatlıda kraliçe tatlisi olsa daha iyi olur mesela, ne yapim vezirin parmağını!

Konuyla ilgili alternatif başlık önerileri

-Koskoca filini bir ata feda eden işbilmez.
-Piyonu vezir yapabilecekken file razı olan centilmen.
-rok' un aslında satranç mantığına aykırı olması.
-satrançta her zaman beyazlarin başlaması ırkçılıktır.
- kalenin oturduğu yerden götünü kaldırabilmesi için minimum dört hamle gerekiyor olması.
-satrançta piyonlar er ise, erbaş kim sorunsalı.
-"en passant" nedir bilmeyen turnuva şampiyonu.

Yaaa Queen gambit. Çok rahat konuşuyordun.

Overrated ne ya, burada herkes ingilizce bilmiyor efendim, lütfen başlığı "abartılmış" olarak düzenleyin. Tamam böyle bir seksi hava katmış başlığa ama millet arama motoruna giriyor bu ne lan diye, ben girdim..
Şu olaya düz mantık ile bakmak sanki daha mantıklı vezir satranç için en önemli taşların ikincisidir aksini Carlsen, Kasparov'da söylese bir şey değişmez.
Biraz fazla agresif ve ciddi mi yazdım ne..

Piyonların yem olarak sürüldüğü bir oyunda stratejik hamleler hep vezirle yapılır bence satranç da ŞAH ın korkaklığından bahsetmek daha doğru.

(tamam gidiyorum bb )

Doğru hamlelerle piyonlardan vezirler çıkarabilirsiniz ve eski veziri bir piyona feda edebilirsiniz.

Fringe dizisinin dün izlediğim bölümünde Bell isimli karakter şöyle bir şeyler diyordu: Zamanı gelince en değerli adamını feda etmeyi bileceksin, ki daha büyük bir enerjiye yer açılsın.

Denk gelmiş.: ))))

Veziri kullanmayı beceremeyen biri açmış başlığı sanki.
Ben de atı pek kullanamam, ne öyle L harfi gibi her yere gidilir mi diyeyim :D
Vezir değerlidir, kolayca her yere gitmemeli.
Bir piyonun vezir olmasını beklemek serflerin Prusya hakimiyetinde özgürlükleri için on yıllarca ölmelerini beklemesiyle eş değerdir.

Sana diyebilir miyim?
Burası kendi halinde bir yer. Lokal dinamikleri var.
Seni dikkate değer bulmuşlar mod yapmışlar. Belli bir toplumsal kabul görmüşsün demek ki.

Benim de en az senin toplumsal kabulun kadar bir yerim vardır forumda. Hal böyle iken benim özgül ağırlığım artık tartışma konusu olamaz.

Yani sen bana overrated diyebilirsin. Ama bu beni azaltmaz. Seni komik duruma düşürür. Ha bir de haset kötü bir haslet. Kemirir insanı. Kemirtme kendini.

Burası kendi halinde bir yer. Lokal dinamikleri var.
Seni dikkate değer bulmuşlar mod yapmışlar. Belli bir toplumsal kabul görmüşsün demek ki.

Benim de en az senin toplumsal kabulun kadar bir yerim vardır forumda. Hal böyle iken benim özgül ağırlığım artık tartışma konusu olamaz.

Yani sen bana overrated diyebilirsin. Ama bu beni azaltmaz. Seni komik duruma düşürür. Ha bir de haset kötü bir haslet. Kemirir insanı. Kemirtme kendini.
Çeni mod yapmişlar.Cocuk gibi.dd
Ben suraya gercekten bulundugum konumu yazsam cildircaksin herhalde. Ne gerek var büyüklenmeye?
Ya birak climax ya.
Neyine haset edecegim Allasen.Bunu baska birine de yazmistin.
Cok feminen bir duruş.Yakisiyor mu sence sana?
Lafi kaldiramiyacaksan,hedef göstererek yazma dayi.Olsun bitsin.
Engelle önceki gibi.
Iki sakalasiyoruz.Kaka yapmasak olmaz.

Yok haset etmisimdir.

hala tavladan bahsetmemişsiniz...
tavladaki açılış hamlelerinin en babası düşeştir...
bir de mirkelam'ın tavla tavla beni tavla, salla pulları zarları şeklinde bir şarkısı mevcuttur. satranç'ın şarkısı var mı, yok. SATRANÇ OVERRATED Bİ OYUNDUR ASIL DJSJSH
gidiyom

Geri