Satır Arasından Notlar..

Konu sahibi son olarak 32 gün önce görüldü
[FONT=&quot]Günaydın.[/FONT]
[FONT=&quot]Ne vakit bir fenalık yaşansa, suçluyoruz birilerini. Mutlaka failleri bulunuyor kötülüklerin. Değişmesi gerekiyor birilerinin, bir şeylerin. Böyle söylüyoruz hep.
[/FONT]

[FONT=&quot]Marquez, "Kötülük dünyada değil, yüreğinde." der. Belki de değişmesi gereken biziz. Kim bilir?[/FONT]
[FONT=&quot]Var olun.[/FONT][FONT=&quot] [/FONT]

Günaydın.
Dünya öyle bir yer hâline geldi ki, neler olup bittiğini merak etmeye dahi korkuyor insan. Felaketler sıradanlaşıyor ve kötülük, insan eliyle bir asrı daha ele geçiriyor.
Antigone'yi hatırlayın: "Ben, birlikte nefret etmek için değil; birlikte sevmek için geldim bu dünyaya!" Sevgi, ihtiyacımız olan tek şey.
Var olun.

Günaydın.
Geçip gidenlere takılmak mahveder insanı. Halbuki yaşanmış her şey olması gerektiği içindi, bitti.
İshiguro, "Belki de geçmişe bu kadar sık dönüp bakmamalı." der. Hatıralar önemlidir fakat yaşamak daha mühim.
Var olun.

Günaydın.
Bütün çabamıza rağmen ne vakit birileri bizi anlamasa, "Saatleri Ayarlama Enstitüsü"nü hatırlarız: "İnsan neyi anlatabilir? İnsan insana, insanlara hangi derdini anlatabilir? Yıldızlar birbiriyle konuşabilir, insan insanla konuşamaz." Bazen susmak en iyisi.
Şu zamanda anlatmak da bir dert.
Var olun.

Günaydın.
Ne acıdır ki iyi değiliz. Ne kadar uzak durmak istesek de olan bitenden, bütün bu hengâmenin tam içindeyiz.
Tolstoy "Savaş ve Barış"ta, "Bu devirde duyguları olan birinin iyi olabilmesi mümkün mü?" diye sorarken gülümseriz.
Güzel günler nasıl geçip gittiyse, kötü günler de gelip geçer arkadaşlar.
Hayat biraz da böyledir işte.
Var olun.

Günaydın.
Bugün bir başka gibi. Sanki, "Uzun Sürmüş Bir Günün Akşamı"ndayız: "Vakit bol bundan sonra. Vakit çok. Ölmek için de, bir şeyler yapmak için de, vakit bol, çok, çok bol. Bolluğun değeri, anlamı olmayacak ölçüde bol. Ne yapmalı bu vakti? Bir şeyler yapmalı, bir şeyler kurmalı. Ama kurmak... Kurmak için, kurmak gücünü bulmak için..." O gücü bugün bulur muyuz dersiniz? Var olun.

Günaydın.
Şu sıralar herkes bileniyor birbirine. Kızgınlık, öfke, ötekileştirme almış başını gidiyor.
Tuğba Doğan romanındada "İnsan eninde sonunda düşmanına, insan eninde sonunda düşmanı bellediği her kimse ona benziyor." der.
Onlar bizim öğretmenimiz değil arkadaşlar. İhtiyacımız olan tek şey -her şeye rağmen- sevgidir.
Var olun.

Merhaba,

Sevgisizlik, nefret, umutsuzluk dünyayı doldurmuş. Böyle nasıl yaşanır diye düşünüp duruyor insan.
Sonra, Tolstoy'un cevabını hatırlıyor: "Şunu öğrendim ki insan kendi çabasıyla değil, sevgiyle yaşar."
Daima sevgiyle olun. Daima...
Var olun.

Merhaba.
Küçücük meseleleri dert ediyoruz.
Korku, endişe ve hiç bitmeyen telaşe...
Turgut Uyar'ın şiirini hatırlayın:"Hiçbir şey umurumda değil diyorum Aşktan ve umuttan başka."
Keşke bütün geceler "Geyikli Gece" olsa. Görsek, bilsek ve avuçlarımız terlese heyecandan.
Hiçbir şey umurumuzda olmasa.
Var olun.

Merhaba.
Her gün aynı şeyler aynı yerler aynı insanlar. Her şey büsbütün aynı ve biz bundan rahatsız olmuyoruz. Üstelik, neden diye de sormuyoruz.
Walser, "Åu modern hayat koca bir kışla." der ve ekler: "İnsan yaklaÅŸan, önüne çıkmasını beklediÄŸi bir ÅŸeylerin özlemini çekiyor durmadan."
Değiştirin arkadaşlar. İşe giderken geçtiğiniz sokaktan, sever gibi yaptığınız insanlardan, ruhu olmayan mekânlardan başlayın. Ve unutmadan,
Var olun.

Günaydın.

İnsan bazen anlamıyor. Ne kadar çok işitse ne kadar çok okusa da tekrar tekrar aynı hataya düşüyor.

"Dolaptaki İskeletler"de şöyle bir cümle geçiyor:
"Hakikat göründüğü gibi değildi; yanında olduğuna inanıp güvendiklerin seni hüsrana uğratabiliyorlardı."

İnanın ki, değmiyor arkadaşlar.

Var olun.[FONT=&quot] [/FONT]

Günaydın.
Yaşayıp gidiyoruz. Nasıl bir yaşamaksa bu; düşlerimizden, yapmak istediklerimizden, olmak istediğimiz yerden epey uzak.
Melisa Kesmez bir başka öyküsünde, "Hayat işte. Evde hayal kuruyor, sonra sokağa çıkıyor ve hepsini tek tek gömüyorsun bir yerlere. Hayatın, aklındaki ile alakası yok." der. Canımız sıkılıyor. Bir şeylerin değişeceği bir gün olsun bugün. Var olun

Merhaba
Her şey her zaman yolunda gitmiyor. Güvercinköy'den bir öyküyü hatırlıyor insan:
Okuduğum bir bilge, yaşamak yaralanmaktır demişti."
Yaralar da geçer, yaralayan da.
İyisiyle kötüsüyle yaşamak da...
Var olun.

Günaydın.
Bazen öyle meselelere dalıyoruz ki, sonunda hiç değmediğini fark ediyoruz. Kaybolan zaman kendini nasıl da unutturuyor.
Faruk Duman, "İnsan kendi zamanını elinden bir kere kaçırmaya görsün, o kayıp zamanın izinde yaşamının hiç bitmeyecekmiş gibi gözünün önünden akıp gittiğini duyumsar." der.
Zamanı kaçırmamalı arkadaşlar.
Var olun.

İnsanın olması gerektiğine inandığı hadiseler, hep beklenmedik anda oluverir. Belki de kader dediğimiz kelimenin sihirli yanı budur.
Flaubert, "bir gün çıkar karşınıza. Bir gün, aniden, tam umudunuzu kestiğiniz sırada." derken tam da bundan bahseder.
Dün sabah da bizimdi, bu sabah da bizim arkadaşlar.
Var olun.

Merhaba Günlüğüm,

Öyle bir durup düşününce tam da Özdemir Asaf'ın sarf edip kaleme aldığı cümleler beni anlatıyordu. "Sonra çekildim bir kenara, Seyrettim bütün olup biteni. Baktım kimde ben ne kadarım, Kim bende ne kadar kalmış diye." Bunun üzerine daha fazla birşey söylemeye gerek yok.

Var olun.

Son düzenleme:
Günaydın.
Bir kere bekledi mi insan, bir şeyleri yahut birilerini, beklemenin müptelası olur.

Nursel Duruel, "Hep bekleyiş. Ömrümüz bekleyişle geçiyor. Çocukken büyümeyi bekliyoruz, büyüyünce sabahı, sağlığı, dostluğu, aşkı... Beklediklerimizi bulurken yitiriyoruz." der.

Ne diyelim Arkadaşlar. Var olun.

Zor zamanlardan geçiyoruz. Herkes birbirine öfkeli, kimsenin vakti yok. Yaşamaya da hayal kurmaya da...
Turgut Uyar bir başka şiirinde, "İpe sapa gelmez hayaller kuracağım. Ama bunlar olmazmış varsın olmasın." der.
Her şeye rağmen hayaller kuracağız. Ne derse desin el alem.
Var olun.

Günaydın.
Yaşanan pişmanlıklar fenadır, doğru. Ya yaşanamayanlar?
Nermin Yıldırım, "Yaşımdan çok erken çöktüğümün farkındayım ama insanı yaşı değil, hayatı yaşlandırıyor." diyor ve ekliyor: "Bazen yaşadıkları, bazen de yaşayamadıkları."
Bugün acaba demediğimiz günlerin başlangıcı olsun arkadaşlar.
Saygılarımla

Son düzenleme:
Geri