Sözlük Sapyoseksüel

Sözlük
🕒 Konu sahibi 3 saat önce aktifti
Siri ye ceza verilsin:(

Ben bunun kültürel zeka olmadığını iddia ediyorum hala.
İlk intibada kıvrak zekası ile etkileyen erkeklerin konusu bu.

Aptal olmakla alakası yok sadecee etkili dil ve doğru zamanda doğru davranış var bunu yapamıyor diye kimseyi aptal yerine koyamayız. Bu biraz tecrübeye bakar.

@Serçe @ismail89

Aslında bu konuda çok tartışacak bir şey de yok çünkü gerçek hayatta tecrübe ettikçe kişi kendi yolunu da seçecektir. Kim nasıl istiyorsa ve mutluysa öyle bir seçim yapsın.

Cinsellikte zekayı ön plana koyan tutuma verilen ad.

Buna bir nevi "kafası güzel olsun" akımı da denebilir.

sapyoseksüeller ilgi duyacağı zeki kişinin önce yakışıklı/güzel olmasını tercih eder.

ülen yine cillop gibi cevap vermişim, zekamı da alıp çıkıyorum bu konudan:*

Kılıf…

Zeka insan türünün ortak özelliği olup, kişileri etkileyen bakış açısıdır. En iyi becerimizin bahanelerimize kılıf bulmak olduğunu düşünürsek, “sapyoseksüel” tanımı kaliteli bir icattır.

Çok fazla kavramın anlamı karıştırılmış gibi duruyor. Daha doğrusu özünden çıkmış gibi. Öncelikle sapyoseksuel kelime anlamı olarak elbette zeki ve akılın daha çekici gelmesi demektir. Ama kullanım açısından işler değişiyor. Mesela hepiniz karşı cins üzerinden değerlendirmişsiniz hatta öyle olduğunu iddia edenler var ama bazen bu durum uç noktalara kadar varıp cinsiyet üstü olarak geçebilir. Ayrıca neden güzel ya da zeki arasında yapmak istemiştiniz ki? Zaten bunu tercih eden birisi diğer seçenekleri görmez ve atladığınız şey şu ki, sapyolar ilk görüşte zaten aşık olmazlar. Bunun haz veren noktası iki kişi arasında geçen sohbet konusu üzerine karşındaki kişiden aldığın elektriktir. Mesela "mantarlar" hakkında konuşulduğunda bu kişilerin karşıdaki kişinin uzmanlığından, fikirlerinden, kendini ifade ediş biçiminden etkilenme şeklidir. Yoksa "mantarlar" konusunun üstün bir bilim konusu olması gerekmiyor. Bununla birlikte duygu ve zekanın da etkileşiminden harmanlanır. Çünkü bu tip kişilerin etkilendiği insanlar genellikle konuya hakim oldukları için o hakimiyeti de severler. Gücü, yetkinliği seven insanlardır. Bir noktada bu kişiler de az çok zeka olarak denk olması gerekiyor.

bunu kendini diyenlere inanmıyorum artık... böyle tanımlamalarda kişinin ne dediğinden çok neyi yansıttığı önemli oluyor.

zeki insan yorucu, tahammülsüz olur bir yerden sonra sıkar ve etrafındakileri kaçırır. iki zeki çatışır uzlaşamaz, yalnız bir zeki ve bir akıllı birbirini tamamlayabilir. bana göre akıllı, mantıklı insan daha evladır ki her zeki kendinden daha akıllı birine ihtiyaç duyar. ben ziyadesiyle zekiyim, kolay kavrar ivedi karar alırım ama küçükte olsa hata payım hep vardır, o yüzden de benimkinin aklına danışır mutlak doğruya ulaşırım.

"goku, zeki insanlar sapyoseksüel olmaz" bu alıntıdan ilerlersek; zeki insanlar kendindeki eksikleri tamamlayana ve huzurlu hissettirene aşık olur. oldum.

"zekilere hayranlık duyanlar pekte zeki yahut akıllı olmayanlardır"
#davranışbilimcisux

Beyninin etini yemek tabirinin gerçek anlamı…

Geri