"Sanat için soyunmak" ne düşünüyorsunuz?

Konu sahibi son olarak 976 gün önce görüldü
bende anlamıyorum ya futbolcu için soyunmak varken niye sanat için soyunuonuz kızlar

Guzel sanatlar fakultesi Sahne sanatlari konservatuar mezunuyum. Ama icimdeki dogrular beni hala yontamadi. Ben odunum, sanat icin soyunmayi ahlaki bulmuyorum. Sanat icin bedenini giyinik olarak kullanmak, dilini, elini, beynini, kalbini yuregini kullanmak varken ustundekileri cikartmak bana ucuz geliyor. O da benim odunlugum olsun.

Giyinik kalma isteÄŸi odunluk mu yav?

Ironi yaptim ama Sureyya sen anlamissindir bunun ironi oldugunu sen de anlamadiysan forum anlamaz :)

Ulan **Spam/Adversiting**luk yapacagiz/yayacagiz diyemeyen sanat demis iste o kadar. Sanat adi altinda fitneye boguyorlar dunyayi.

Bence bu söz sanatın önemini anlatmak için kullanılmış bir söz'dür zaten. Herkes çekmek istediği yere çekiyor sadece.

0b9ae1b7ffbcfc77d62a31a39cefdc81.jpg

bu sanata bakis acinizla ve nasil yorumladiginizla alakali
Botticelli’nin Venus'un dogusu" ya da Giorgione'nin "Uyuyan Venus" tablolarinda sadece memeleri goruyorsaniz
siz sanat icin soyunmayin zaten, hatta uzak durun bir sey yapmayin
ya da akliniza yedinci sanat sinema mi geliyor ?
sanat icin soyunmak denince ne anliyorsunuz, nasil bir ciplaklik algisi yani :)

Bir üniversitede çalışıyordum 15 sene önce.Aynı serviste gidip geldiğim biri vardı, orta yaşta bir hanım.Güzel sanatlarda çalışıyorum dedi.Aa ne güzel ne üzerine dedim.Soyunuyorum benim de resmimi çiziyorlar dedi.Şaşırdım birden söyleyince.Nasıl ne hissediyorsun o an çünkü tüm bedenin bir sürü öğrencinin önünde inceliyorlar her yerini diye.Ne hissedeceğim para kazanıyorum ev geçindiriyorum dedi.Sustum.Böyle işte.Herkese farklı değiyor, sanat için sanat ya da toplum için sanat.Her türlü saygı duyuyorum.

Soyunan kişiler modeller , yada film yıldızlarıdır ancak bu onları sanat eseri yapmaz.
Sanat için soyunmaya gerek yoktur.
Yani davut heykelini sanat eseri yapan , ordaki pipi değil.

Sanat için soyunulur ama izleyenin de sanat bilincini idrak etmiş olması gerek. İki meme görücem diye izlerseniz hiçbir zaman neden soyunulduğunu anlayamazsınız. Yani demem o ki çıplaklık her zaman erotizm çağrıştırmaz, bakış açınızla doğrudan ilgili bu mevzu.

Teşekkür ederim. Bu sanatsal mesajı yazarken lahana gibi giyinmiş olmam ise tamamen soğuk nedeniyle. Yoksa her mesajımı baksır ile yazıyorum

Bilmem, pek birşey düşünüyorum.

Ben soyunmam mesela lakin soyunana da bakmam ilgimi çekmez. Soyunana hakaret de etmem, beni bağlamaz falan filan. Gerçekten birşey düşünmüyormuşum yazarken anladım=)

Geri