Sanal kişilik

Konu sahibi son olarak 1668 gün önce görüldü
ne pisliksin ya :D
mesela normalde böyle değilsin işte. muhtemelen kimse inanmaz ama centilmen bile denebilir. böyle hoşsohbet, düşünceli filan.

kimse inanmadı işte :T:

yaa taam burdan farklı olabilirim de centilmen ne ya :T: neyse sen öyle gördüysen demek ki :T:

Sanalda bile kişiliği bozuklar var

Farklılığın özgüven olacağını düşünüyorum.

Gerçek ve yalan olanlar nasıl ayrılır ?

1. Feyk hesap kullanmayacak.
2. İsmini cismini devlet hazinesi gibi saklamayacak veya takma isimler sallamayacak.
3. Kimseye Fotoğraf atmıyorum ama şu boydayım , esmerim kumralım vs deyip ilgi çekmek için kısmi ifşa çabasına girmeyecek.

Kişi kendini sanal olarak görmeye başlamıştır.Kanlı canlı insan olduğunu unutmuştur.
Hayal dünyasında hayalini kurduğu kimliği benimsemiştir.Bunların durumu vahimdir,kişilik bozukluğu olarak adlandırabiliriz.
Bir de ; adı sanal olmasından mütevellit sanki sahte,üçkağıtçı gibi yaftalanmaya maruz kalmış kişiler vardır.

şimdi ''climax'' bir karakter.
illa ben olmak zorunda değil.
forumda bazı insanlar diyor ki ''kırk yaşında doktor adamsın yaptıklarına bak'' diyorlar.ne alakası var?
ben ve virtual karakterin (climax) ortak özellikleri ulusalcı ve inançsız olmalarıdır.

Kendi özgüveni olmayan insanların, hayal ettikleri dünyada yaşama isteklerinden doğan bir gösteriş tarzıdır... Sanal ortamda çoğunlukla bu tip insanlarla karşılaşmak mümkündür... Gerçek hayatımızda da bu tür davranan insanlar oldukça fazladır. Kendilerini kabullenemeyip olmadıkları bir insan gibi göstermeye çabalarlar. Kendileri gibi olduklarında dışlanacaklarını düşünürler ama aksine aslında yapmacık davranışları onları kısa süreliğine popüler yapsada uzun süreçte tamamen dışlanırlar. Bunun farkına vardıklarında ise çok geç olur...

Az kaldı Narsistik Kişilik Bozukluğu diye tanı koyulacak bu kişiliklere herkes hasta muamelesi yapmış. .s

Aslında konuyu açarken düşündüklerimi tam olarak anlatamamışım gbi geldi bana.Yani hepimiz sanalda , gerçekte olduğumuzdan biraz rahatızdır.Kendimden örnek vereyim sanalda daha rahat tanımadığımız insanlarla bile sohbet edip arkadaş olabiliyorum ama gerçek hayatta daha temkinli oluyorum öyle de olmalıyım iyice emin olmadan hayatıma kimseyi almam alamam.Yada bazı konulardaki fikirlerimiz daha esnek olabiliyor burada, veya daha açık sözlü olabilir daha kendimize güvenebiliriz.İstediğimiz an pc yi kapatıp olayları unutma ya da bu ortamdan uzaklaşabilmenin verdiği rahatlıktan olsa gerek.Bunlar masum yada olabilmesi normal olan şeyler ama konuda bahsetmek istediğim tam anlamıyla bunlar değildi.

Yani biri aslında normal hayatında yaşı, medeni hali, mesleği bambaşka iken burada kendini olduğundan çok farklı tanıtabiliyor.Bunun sebebi , olmak istediğini olamadığı için burada öyle bir kimlik olarak mı göstermek istiyor kendini? Buydu merak ettiğim

Bakınız: Kişiliği sanal olan insan.

Toplumumuz Malesef Baskıcı Bir Toplum.Özellikle Bayanlar Daha Baskı Altında.Mahalle baskısı denen bir illetde mevcut.yani aman komşular neder ? vs bu vesveselerle yetişen bir toplum Sanal Alemi kullanmaya başladığı zaman ilk olarak Cinsellik konusunu araştırır,sonra chat ve kadın/erkek tavlama moduna girer.ve bu sanalda çok rahattır.

Hep savunurum hiç görüşmediğin,hiç tanışmadığın sanal bir hayat yaratan kişilerle konuşmak daha kolaydır.

Ama açıkçası bence karakter meselesidir.İnsanın karakteri yüksekse,kendine güveni varsa,deneyimleri varsa,gerçek kişiliğini sanalada yansıtır.kimisi gerçek olarak girer sanala,kimisi uydurma karakterlerle.ama hepsinin bir amacı vardır oda vakit geçirmek.

Özetle karakteri yüksek olan kişiler yalansız bir sanal hayatda sürebilirler.tabi amaçları doğrultusunda.

Geri