Sanal kişilik

Konu sahibi son olarak 1666 gün önce görüldü
Bazı insanlar sanal hayatta da, gerçek yaşamda oldukları gibi yalın, dürüst ve sadık olabilirken, bazıları gerçek hayatta yaşayamadıklarını sanal hayatta yaşamaya çalışırlar, olduğundan farklı görünürler. Buna sebep nedir sizce ? Gerçek ve yalan olanlar nasıl ayrılır ?

Sanal ve reel hayatta farklılık gayet tabii olabilir.
Gün içimde yaşadığım stresi, sıkıntıyı forumda atıyorum. Normal yaşantımda bu kadar çok konuşan ve her konuya yorum yapan biri değilim. Ama gün içerisinde içimde biriktirdiğim o enerjiyi de forumda atıyorum. Forumda konuşkan iken, reelde çok fazla konuşmuyorum.
bkz: kendikendinekendiderdinianlatmayaçalışanadamındramı.avi

Evrensel küme bütün bilinen olsun. Sanal ise sadece örneklem olarak kalır. O halde, sanalda her ne kadar yalan söyleme, dürüst olmama, fake,v.s. olsa da; Reel hayatta da bunun benzeri vardır. Ama şu var ki; insanlar doyumuna ulaşamadığı bazı duyguları, bu hayatın herhangi bir kesitinde (buna sanal da dahil) ellerine fırsat geçince olabildiğince doyurmaya çalışırlar. Yalan söyleyemeyen yalan söyler, sevemeyen sevmek ister, erkek arkadaşı olmayan erkek arkadaş ister ve bu böyle uzayıp gider. Sanalda yalan çok rahat söylenebiliyor. Aslında tek cevap bu da ben de içimden geçenleri yazmak istedim :p
Ayrıca sanalı bırak, gerçek ve yalanı reel hayatta bile ayırmak bazen zordur ve bazen çok kolay olsa da (aslında içine doğar, içindeki ses kulağına fısıldar) bunu dile getirmek, kanıtlamak yine zordur. O halde, sen sadece kendi yaşantına bakmalısın her 2 yerde de. :)

Savunma mekanizmasıdır o. Bir nevi hayal kurma yoluyla elde edemediği şeyleri elde ettiğini hayal kurarak ruhunu tatmin eder. Bu bir noktaya kadar olmalıdır psikolojik sağlamlık açısından; ama savunma mekanizmalarına çok sık başvurmak ruhsal açıdan sorunlar yaşadığımıza işarettir.

Gerçek kimliğini gizleyenler de mevcut. Sanalda saklanabilir kimlik tamam; ama bunun aşırısı sorun demektir.

Bunu saklayan ya evlidir ya da deşifre olmak istemiyordur ya da sanal hayatını ve gerçek hayatını sert çizgilerle ayırmıştır. Aşırı yalan ve sahtekarlık durumları vuku bulmadıkça da buna saygı gösterilmeli diye düşünüyorum.

Sanalda her çeşit tip mevcut. Yaşadıkları şekillendirir genelde de. Sevgi eksikliği, daha fazlasını elde edememe, egosantrizm vs vs.

Ayıramazsın ki neden ayrılsın ki.

Adam sanalda iyi ise bırak bir yerde iyi anılsın real hayatını ne yapacaksın.

Ancak;
Bazı tipler var ki hani eskiden onlara(hala da deniliyor da bana göre ismi klişeleşti) klavye delikanlısı deniliyor işte onları bulup yakıp yok etmek gerekiyor. Evde babası höyt dediği zaman masum masum bakan kişi buraya geldiğinde "Hadi sende be" oluyor.
Bu kişiler aile baskısı ile yetiştirilmiş, sevgi yoksunu olan kişidir. Bir kaç kişiden ilgi gördüğünde onlardan ayrılmamak için sarılır ama ufacık bir yan dönmede senden kötüsü yoktur.

Bu insanlardan uzak durmak gerekir.

Bu insanları tanımak için ters davranmak lazım bir gün aynı gün kavga ediyorsa ayrıl gitsin :kiki:

Gerçek ve yalanın ayrılabileceğini sanmıyorum, çok zor bi iş o.
Ama insanların neden sanalda farklı, reelde farklı olduklarını az çok anlayabiliyorum. Sanalda bi sorumlulukları, bi isimleri yok çünkü. Belirsizler. Özgürlükleri biraz daha fazlalaşıyor haliyle. Ya da çoğu insan özgüven eksikliğinden reelde yapamadığını, sanalda döktürüyor. Değişik sebepleri var yani.

Sanalla reeli bir tutamazsin ki , tabiki bazi seyler ayni olmali ama ne bilim
ben reel hayatimda kimseyle muhatap olmam kimseye selam vermem suratsizin onde gideneyim. ama burda selam verene aleykum selam diyorum :) smileyler kullaniyorum
onume geleni terslemiyorum. Insan sanalda daha sempatik oluyor haliyle ama bu gizleme yada olamadigi kisilik cabasi degil, ama yapanlar da yok degil oyle iste

Asosyal kişilik,sosyal fobi falan fıstık.Bazıların yardım alması zorunluluk içerir.

Bazilari Reelde Baski ve Cevreden etkilenerek Yasayamiyor cogu duygularini. kendilerini Somut Hale Getiremiyor. Duygulari Bastiriliyor O Yizden sanalda Olmak isteyipte Olamadigi kimlige Burunuyor sanirim..

Şizofreni belirtileri olabilir. Bi insan olmadığı insanı neden oymuş gibi göstermek isterki? tabi rahat sanalda kimse görmüyor , ekranı kapatınca gidiyor. Ama hakk katında yalanın günahı büyük unutmamak lazım

diğer sanal ortamlarda olabilir sahtecilik ama forumda zor be gülüm.
yapan varsada helal olsun. normal hayatta dışa vurulamayanların bi şekilde burda paylaşılmasından bahsetmiyorum ama. gerçektir zaten o sadece içinde tutmuştur reel de.
forum hoştur , güzeldir , burda aklı başında , dolu konuşan insanlar vardır.gerçek hayatta belki annesine gösteremediği gerçekleri burda bize gösterir forum kullanıcısı. çok yazarım daha farkettimde yetsin. sevgiyle

Gerçek hayatta sessiz sakin olabilen insan forumda kendisini daha iyi ifade edebilir ve hatta daha fazla arkadaş edinebilir. Tabi bunun aksi de olabilir; aynı şekilde gerçek hayatta fırlamanın önde gideni olabilir, forumda ağır başlı takılmaya çalışır.

Forumda en çok gördüğümüz şey ise, herkesin doğru, dürüst dünyanın en kusursuz insanı gibi takılmasıdır şüphesiz.

sanalda farklı kişiliğe bürünen kişiler o kişilikte olmak isterler ve bu kişiler genelde kendini ön plana atmak isterler bu da gerçek hayatta yalnız asosyal değer görmemiş bir kişidir...

reelde oldugum gibi olacaksam burda durmamin ne anlami var sevgili ve arkdslik reelde daha samimi deilmi . Stresimi skntilarimi burda atiyorum ben cok konusam bir tip deilmdir gordugunuz uzere tum.eneejimi burda,atiorum arada laf falan atiorum iyi oluo asfhdbzbs

çok fazla var öyle tipler, normal hayatında olamadığı ya da aslında olduğu fakat yansıtamadığı karakteri sanal ortamda şaha kaldırıyolar.

Bazı insanlar sanal hayatta da, gerçek yaşamda oldukları gibi yalın, dürüst ve sadık olabilirken, bazıları gerçek hayatta yaşayamadıklarını sanal hayatta yaşamaya çalışırlar, olduğundan farklı görünürler. Buna sebep nedir sizce ? Gerçek ve yalan olanlar nasıl ayrılır ?

Bunu ayirmak imkansizdir.
Sanalda farkli reelde farkli oldugunu anlamak icin , iki durumdada bilip taniman gerek kisiyi.
Sanal kisilik veya gercek kisilik degilde insanin maskelerinden bikaci derim ben bu duruma,

Birde en cok bende yalan yok diyenden korkarim. Sanalda atip , reelde tutamayan birsuru insan taniyorum...

kimsenin iki ortamda da aynı olabileceğine inanmam. ben de değilim zira.

Geri