Sanal Aşklar Hakkında Ne Düşünüyorsun?

Konu sahibi son olarak 979 gün önce görüldü
Yapay zeka aşkından bahsediliyor ise sanal aşk çokta yadirganmamali tanışma ile baslanip güzel adimlarla reele çekilebilir

Su sarkiyi atmaktan bikmadim.

Aşk hormonları nedir?
Aşkın oluşmasını sağlayan iki hormona biyologlar genel olarak "aşk hormonu" derler: Vasopressin ve Oxytocin

Bu iki hormon belli bir seviyede salgılanmadıkça, bilimsel olarak aşktan bahsetmek mümkün değildir. Evrimsel açıdan aşk; insan soyunun devamı için erkeği, belli bir süre dişinin yanında tutan hormonal bir faaliyettir. Bu sebeple uzaktan ya da sanalda aşk olmaz, yüz yüze gelip belli bir süre bir arada olmaları gerekmektedir.

Detaylar aşağıdaki konunun ilk bölümünde mevcut:

Aşkın Biyolojisi / Genetiği

Aşkın oluşmasını sağlayan iki hormona biyologlar genel olarak "aşk hormonu" derler: Vasopressin ve Oxytocin

Bu iki hormon belli bir seviyede salgılanmadıkça, bilimsel olarak aşktan bahsetmek mümkün değildir. Evrimsel açıdan aşk; insan soyunun devamı için erkeği, belli bir süre dişinin yanında tutan hormonal bir faaliyettir. Bu sebeple uzaktan ya da sanalda aşk olmaz, yüz yüze gelip belli bir süre bir arada olmaları gerekmektedir.

Detaylar aşağıdaki konunun ilk bölümünde mevcut:

Aşkın Biyolojisi / Genetiği

Mecaz yapmışlardır bu şekilde klasifiye etmezler ciddi anlamda. Ciddi biyokimya okumalarında üzerinde seyrek durulur ya da hiç durulmaz.(özel calismalar haric) Oksitosin deyince benim aklıma direkt süt-meme ilişkisi geliyor mesela Vozopressin denince direkt uriner sistem böbrekler emilimler geliyor. Aşk hormonu tarzı kahramanlastirmalari sosyal medyada ya da özel calismalarda ogreniyoruz. Hormon ya da nörotransmitterlerin yoğunluğu aşkta,bağlanmada eros oku gibi çalışmaz. Senin bilinçaltı ve bilinç dışı deneyimlerine göre, sosyokulturel ogretilere göre çalışır. Atıyorum birinde zenci ve zengin birinde cosarken , diğerinde zeki,entelektüel,salaş birinde coşar baska birinde narsist ebeveynini hatirlatan hastalikli psikopat kisilerde cosar; baglanmayi ve sevgiyi boyle ogrenmistir. Ornekler arttirilabilir. Bunu beynin,zihnin,bilinçaltı kayitlarin kişisel gelişim sürecin belirler primer açıdan. Çekim dedikleri şeyi buraya yakistirabiliriz.

Geri