Salçalı ekmek fenomeni

Konu sahibi son olarak 1000 gün önce görüldü
“Anneeaağ salçalı ekmek yapsana” demedim tabii ki. Yemek konusunda keyfine düşkün bir insanım, bir ekmek arası yapılacaksa hakkıyla yapılır. Domatesi biberi peyniri oh mis. Aa canım çekti.

salçalı ekmek yediğim bazı anları hatırlıyorum ama salçalı ekmeğe aşırı yüksek olanlardan değilim, hatta şimdiki yapay tatları olan salçaları düşündükçe bunu nasıl yemişiz bile diyorum. muhtemelen o eski ekmekler ve doğal salçaların başka bi tadı olduğundan bir nesli kendine müptela etti. benim asıl favorim sobada kızarmış köy ekmeğine sürülmüş tereyağı… şimdi yapsam da o verimi alamıyorum, ÜZÜCÜ.

aa bak bu güzel işte… böyle taneli taneli cevizli… ay dağılın arkadaşlar yemek konularından…
O tereyağlı ekmeğin üzerine de kuşburnu pekmezi…..

Ergen erkek yemeği bu:d Bence doksanlarda çocukluğunu yaşayan erkeklerin böyle bir dönemi var, yani bir ayin, bir ritüel efendime söylim sadece erkeklerin anlayabildiği cumartesi olayı gibi jdjd salçalı ekmek yiyen gizli bir gruba dahil oluyor glb. Men of salcha. bence ergenliğe giriş emarelerinden biri… erkeklerde ergenlik belirtileri: ses kalınlaşması, tüylenme, salçalı ekmek… bazı erkeklerde salçalı yumurta tutkusu olarak da belirti verir…
Ergenlik tamamlanınca bu da diğer ergenlik anıları gibi tarihin tozlu sayfalarına karışır…

O tereyağlı ekmeğin üzerine de kuşburnu pekmezi…..
hiç denemedim… ben tereyağlı ekmeği sek seviyorum ama tereyağı komple eriyecek. erimemiş tereyağını balla, reçelle yerken huylanıyorum mesela öyle kaskatı ekmeğin üzerinde bağırıyor “ben erimedim, erimedim ben” diye… HOŞ DEĞİL.

hiç denemedim… ben tereyağlı ekmeği sek seviyorum ama tereyağı komple eriyecek. erimemiş tereyağını balla, reçelle yerken huylanıyorum mesela öyle kaskatı ekmeğin üzerinde bağırıyor “ben erimedim, erimedim ben” diye… HOŞ DEĞİL.
Eriyor zaten o kızarmış ekmek tereyağı ile yumuşuyor. Hafif tuzlayıp yemek de çok güzel dediğim şekilde de :)

Geri