Sadece Soru/yorum...

Konu sahibi son olarak 4306 gün önce görüldü
Sevgili Hüma ; senden rica etsem , eğer demagoji yapacaksan, bu kadar kabaca yapma...

Söylemediğim sözleri, söylemişim gibi yazarak çürütmeye çalışmak, demagojidir ve bu konuda sakın benimle dans etmeye kalkma, ayağına basarım, nasırın acır, bağırırsın..

Ben kimseye inanmayın demedim ...Sadece, tek isteğim, sorgulamak..

Sorgulamadan inanmak, insan olana yakışmaz...

Benim görüşüm mü ?

Din, insan onuruna hakarettir...

Sen ,ister hakareti kabullen, ister reddet, sen bilirsin...

Sevgilerimle..

Kendi dinlerini sorgulamakta o dine inananlara özel bir durumdur, onlar sorgulamak isterlerse zaten hiç kimse önlerinde duramaz.
Herkesin inancı kendinedir.
Siz sorgulamak istiyorsanız buyurun sorgulayın ama bunu lütfen diğer insanların inançlarına saygı duyarak yapın.
İyi forumlar dilerim.

Bana bunu birisi söylese tabi ki inanmam.
Ama sonrasında gelişen olaylar, ve bahsi geçen Hz.Muhammed (s.a.v.)'ın o güne kadarki yaşadığı gizemli olaylar onan inanılması için yeterli bir sebep olmuştur.

Sevgili arkadaşım ;

o dönemde yanılmıyorsam Kureyş'in Ecz kabilesinden hatırı sayılır bir kişi vardı..

Adı : Rahman...Ve aynı dönemde, Muhammed'den daha önce Peygamberliğini ilan etmişti...

Ancak, bilgili bir kişi olmasına karşın, ekonomik durumu Muhammed ile boy ölçüşecek durumda değildi..

Muhammed ; eşinin sayesinde 40 deve kervanının sahibi olmuştu...Bakma öyle yırtık kilim kırık testi edebiyatına...

Yanında onlarca kişi çalıştıran kişiye ve onlarca kişiye ekmek veren kişiye karşı çıkmak olasımıydı...

Ve bu silahsız savaştan, çevresinin de baskısıyla Muhammed galip çıkmış ve peygamberliğini ilan etmişti...

Sonrası gelişen olaylar derken, o olayları bir eşelesek şaşırır ve kendini acımasızca eleştirmeye başlarsın...

Boşver, herkes neye inanıyorsa inansın da, yeter ki sorgulasın be arkadaşım, sorgulasın..

Kendi dinlerini sorgulamakta o dine inananlara özel bir durumdur, onlar sorgulamak isterlerse zaten hiç kimse önlerinde duramaz.
Herkesin inancı kendinedir.
Siz sorgulamak istiyorsanız buyurun sorgulayın ama bunu lütfen diğer insanların inançlarına saygı duyarak yapın.
İyi forumlar dilerim.

İnanılır gibi değil...

Hala aynı masallar be arkadaşım, hala inançlara saygı masalları...

Senin inancınla, IŞİD'in, El Nusra'nın, El Kaide'nin ve Taliban'ın ve de dünyanın en büyük hırsızı Tayyibin inancı aynı...

Ve hala inançlara saygı masallarıyla sorgulamaktan kaçın bakalım...

Nereye kadar kaçacaksınız ?

Sizin inancınızda ki IŞİD kapınıza dayanıncaya kadar mı ?

Size de iyi forumlar...!!!

İnanılır gibi değil...

Hala aynı masallar be arkadaşım, hala inançlara saygı masalları...

Senin inancınla, IŞİD'in, El Nusra'nın, El Kaide'nin ve Taliban'ın ve de dünyanın en büyük hırsızı Tayyibin inancı aynı...

Ve hala inançlara saygı masallarıyla sorgulamaktan kaçın bakalım...

Nereye kadar kaçacaksınız ?

Sizin inancınızda ki IŞİD kapınıza dayanıncaya kadar mı ?

Size de iyi forumlar...!!!

Benim inancım?
Tanımadan yargılamaz ve yorumlamazsanız sevinirim beni.

inanç çok tuhaf birşey. inanan inanmayana inandığını anlatmaya çalışır , inanmayanda inanana neden inandığını sorar durur. Yani Herkes kendi inandığının doğru olduğunu sanır. Ölünce göreceğiz :D

Sevgili arkadaşım ;
o dönemde yanılmıyorsam Kureyş'in Ecz kabilesinden hatırı sayılır bir kişi vardı..
Adı : Rahman...Ve aynı dönemde, Muhammed'den daha önce Peygamberliğini ilan etmişti...
Ancak, bilgili bir kişi olmasına karşın, ekonomik durumu Muhammed ile boy ölçüşecek durumda değildi..
Muhammed ; eşinin sayesinde 40 deve kervanının sahibi olmuştu...Bakma öyle yırtık kilim kırık testi edebiyatına...
Yanında onlarca kişi çalıştıran kişiye ve onlarca kişiye ekmek veren kişiye karşı çıkmak olasımıydı...
Ve bu silahsız savaştan, çevresinin de baskısıyla Muhammed galip çıkmış ve peygamberliğini ilan etmişti...
Sonrası gelişen olaylar derken, o olayları bir eşelesek şaşırır ve kendini acımasızca eleştirmeye başlarsın...
Boşver, herkes neye inanıyorsa inansın da, yeter ki sorgulasın be arkadaşım, sorgulasın..

Eğer bahsettiğin kişi Rahman-ül Yemen ise yanılıyorsun.
Rahman-ül Yemen, o zamanlarda Hz.Muhammed'in peygamberliğine itiraz eden bir Yemen kabilesi tarafından peygamber olarak ortaya atılan Esved-ül Ansi'ydi ve o da Ans kabilesindendi. Kendisi sahte peygamberdir.

Hz. Muhammed inancımıza göre, ima ettiğiniz gibi Hz.Hatice ile mal varlığı için evlenmemiştir. Bu şekilde düşünen insanlar için, Allah'tan yardım istediğinde Allah (c.c.) İsra 17'de, "Herkes kendi karakterine göre hareket eder. Başkalarının ne dediğine kulak asma, Rabbiniz sizin hangi yolda olduğunuzu en iyi şekilde görür." ve Kehf 18'de "İsteyen istediği şeye inanabilir." buyurmuş.

Eğer bahsettiğin kişi Rahman-ül Yemen ise yanılıyorsun.
Rahman-ül Yemen, o zamanlarda Hz.Muhammed'in peygamberliğine itiraz eden bir Yemen kabilesi tarafından peygamber olarak ortaya atılan Esved-ül Ansi'ydi ve o da Ans kabilesindendi. Kendisi sahte peygamberdir.

Hz. Muhammed inancımıza göre, ima ettiğiniz gibi Hz.Hatice ile mal varlığı için evlenmemiştir. Bu şekilde düşünen insanlar için, Allah'tan yardım istediğinde Allah (c.c.) İsra 17'de, "Herkes kendi karakterine göre hareket eder. Başkalarının ne dediğine kulak asma, Rabbiniz sizin hangi yolda olduğunuzu en iyi şekilde görür." ve Kehf 18'de "İsteyen istediği şeye inanabilir." buyurmuş.

Sevgili arkadaşım...

Sizden özellikle rica etsem, benim söylemediklerimi, söylemişim gibi değerlendirerek, çürütmeye çalışmasanız çok sevinirim...

Yazım biçiminiz ve saygılı tavırlarınız, sizinle tartışma değil ama sohbeti keyifli yapıyor..

Lütfen yazdıklarımı özümser misiniz ? Aksi halde sohbetimizin bir anlamı kalmaz...

Rahman'ın kabilesini yazarken yanılma payımı açık bırakmışım değil mi ?

Teizmin en büyük çıkmazı nedir biliyor musunuz ?

İnancını, sanki kanıtlanmış bilimsel verilerle desteklenmiş gibi hiç bir esneklik göstermeden dayatmasıdır...

Örneğin ; Evren nasıl oluştu ?

Teist ; "Evreni Allah yarattı..."
Ateist ; "Ben Büyük Patlama sonucu oluştuğuna inanıyorum..Eğer Tanrı yarattıysa, o zaman Tanrıyı kim yarattı ve Tanrı, karanlıklardan sıkıldığı için mi evreni aydınlattı ?" gibi sorularla konuya girerse, teistin çıkmazı bitmez...

Peki teistin ne demesi gerekirdi ?

"Evet, Bing Bang sonucu olmuş olabilir ama ben Tanrının yarattığına inanıyorum..Sende haklı olabilirsin, bende.." gibi bir konuşma tüm buzları eritebilir değil mi ?

Ama diyor ki "Evreni kesinlikle Tanrı yarattı"...

Çok hoşuma gidiyor, sanki Tanrının yanındaymış gibi konuşması ama cahille sohbeti keseli çok uzun yıllar olduğundan artık gülmüyorum...

Sevgili arkadaşım ; Muhammed'i savunmana saygı duyarım ama iki eşten ayrılmış beş çocuk sahibi ve Muhammed'den 15 yaş büyük bir kadınla , sence büyük aşk sonucu mu evlenmiştir..

Evlilik teklifi Hatice'den gelmiştir, zira Muhammed, Hatice'nin yanında bir işçidir ama dürüst ve namusludur ve Hatice'nin dikkatini çeker...

Üstelik de 9 yaşında ki kızlar evlilik için sıra beklerken 25 yaşında ki Muhammed'in hala bekar olması da ayrı bir sohbet konusudur değil mi ?

Gecen güzel olsun arkadaşım...

Sevgili arkadaşım...
Sizden özellikle rica etsem, benim söylemediklerimi, söylemişim gibi değerlendirerek, çürütmeye çalışmasanız çok sevinirim...
Yazım biçiminiz ve saygılı tavırlarınız, sizinle tartışma değil ama sohbeti keyifli yapıyor..
Lütfen yazdıklarımı özümser misiniz ? Aksi halde sohbetimizin bir anlamı kalmaz...
Rahman'ın kabilesini yazarken yanılma payımı açık bırakmışım değil mi ?
Teizmin en büyük çıkmazı nedir biliyor musunuz ?
İnancını, sanki kanıtlanmış bilimsel verilerle desteklenmiş gibi hiç bir esneklik göstermeden dayatmasıdır...
Örneğin ; Evren nasıl oluştu ?
Teist ; "Evreni Allah yarattı..."
Ateist ; "Ben Büyük Patlama sonucu oluştuğuna inanıyorum..Eğer Tanrı yarattıysa, o zaman Tanrıyı kim yarattı ve Tanrı, karanlıklardan sıkıldığı için mi evreni aydınlattı ?" gibi sorularla konuya girerse, teistin çıkmazı bitmez...
Peki teistin ne demesi gerekirdi ?
"Evet, Bing Bang sonucu olmuş olabilir ama ben Tanrının yarattığına inanıyorum..Sende haklı olabilirsin, bende.." gibi bir konuşma tüm buzları eritebilir değil mi ?
Ama diyor ki "Evreni kesinlikle Tanrı yarattı"...
Çok hoşuma gidiyor, sanki Tanrının yanındaymış gibi konuşması ama cahille sohbeti keseli çok uzun yıllar olduğundan artık gülmüyorum...
Sevgili arkadaşım ; Muhammed'i savunmana saygı duyarım ama iki eşten ayrılmış beş çocuk sahibi ve Muhammed'den 15 yaş büyük bir kadınla , sence büyük aşk sonucu mu evlenmiştir..
Evlilik teklifi Hatice'den gelmiştir, zira Muhammed, Hatice'nin yanında bir işçidir ama dürüst ve namusludur ve Hatice'nin dikkatini çeker...
Üstelik de 9 yaşında ki kızlar evlilik için sıra beklerken 25 yaşında ki Muhammed'in hala bekar olması da ayrı bir sohbet konusudur değil mi ?
Gecen güzel olsun arkadaşım...

Amacım söylediklerinizi değil tahminlerinizi çürütmeye çalışmaktı. Bir şeyler öğrenmek için tartışıyoruz bir nevi. Mesela şuan aynı tahmini farklı alanlarda tekrar yapmamanız gerektiğini öğrendiniz. Bundan gocunacak hiçbir şey yok. Ben de burada bir çok tartışma konusunda yeni şeyler öğreniyorum.

Örnek vermem gerekirse, son münazara konumuzda, başarının sadece çalışarak değil, şans ile gelebildiğine olan inancım daha da arttı. (Bana göre şans diye bir şey yoktur, şanstan kastım kısmettir.)

Her insanın bilimsel bir çok dala bağımlılı vardır. Bazılarına da hiç yoktur. Mesela ben felsefeden nefret ederim. Felsefeye inancım yoktur. Eğer hayatımda felsefeye ait bir cümle kullanıyorsam, ona felsefe adını vermem. Vermiyorum, beni kimse bu düşüncemden vazgeçiremez. O yüzden de Ateizm'i felsefenin bir alt dalıymış gibi düşündüğüm için sorgulama yaşımı geçtim malesef.

İnancımıza göre, Enam 101'de belirtildiği gibi evren yoktan var edilmiştir.
İnancımıza göre, Zariyet 47'de belirtildiği gibi evren genişlemektedir.
İnancımıza göre Enbiya 33'te belirtildiği gibi ay ve dünya bir yörüngede ilerler.
İnancımıza göre zümer 5'te belirtildiği gibi gece ve gündüz birbirlerini yuvarlakta örter.

Ben bundan yıllar önce, Müslüman olarak doğmuşken kendi dinimi sorguladım. Fakat, başka bir dine geçmek için değil. Ateizm'e meyilliydim. Tanrı varsa İslam'daki gibi vardı. Yoksa hiç yoktu. Beni İslam'a bağlayan şey ise, yukarıdaki ayetlerde verdiğim bilgilerin, henüz yeni yeni öğrenilmiş olmasından kaynaklıdır. Ondan sonra Kur'an'da denk geldiğim bir çok bilgi için artık kanıt aramadım. Bu nedenle İslam'a inancım tam. Hele ki Bakara'da "Dinde zorlama yoktur." diyor ya. O beni daha da çekiyor işte.

Asıl olan aslında, Kur'an'a inanmak için yeteri kadar inanılması gereken şeyi bulmak. İnsan kesin olarak onu Kur'an'a inandıracak bir şey bulduğunda, geri kalan tüm bilgileri de kabul etmiş oluyor.

Ayrıca, bizi yarattığına inandığımız Allah'ın bunca gücü varken, Allah'ın yarattığını düşündüğümüz insan aklı ve idrakının, onu tasavvur edemeyecek kadar aciz olduğu düşüncesi beni cezbediyor.

Bu düşünce sorgulamaktan kaçmak değil, benim düşüncemdir ve mantıklı olduğuna inanıyorum.

Hz. Muhammed, inancımıza göre Hz.Hatice'yi gerçekten sevmiştir. Öyle ki, Hz.Hatice her zaman onun yanında olmuştur. Ona inanmıştır. Öyle ki, sadece iyi günde değil kötü olan tüm günlerde de yanındaydı. Bir dönem, kaos havasındaki günlerde de, aç kaldılar susuz kaldılar. Kimse onlara selam vermedi, insan yerine koymadı. Hz.Muhammed'i kimse bağrına basmamışken, Hz.Hatice basmışsa, aşkına neden inanmayayım?

İyi geceler.

inanmasan da saygı duyacaksın kafiiir! Alaycı dalgacı tavırlarınla islamı karalamaya çalışma! Bizim imanımızı bu tarz safsatalarla zayıflatamazsın! Adres ver adreeess! Tekbiiiir!

:D

Nuri Baba

10614299_889483457742639_2045051646452140873_n.jpg

Geri