Eğer bahsettiğin kişi Rahman-ül Yemen ise yanılıyorsun.
Rahman-ül Yemen, o zamanlarda Hz.Muhammed'in peygamberliğine itiraz eden bir Yemen kabilesi tarafından peygamber olarak ortaya atılan Esved-ül Ansi'ydi ve o da Ans kabilesindendi. Kendisi sahte peygamberdir.
Hz. Muhammed inancımıza göre, ima ettiğiniz gibi Hz.Hatice ile mal varlığı için evlenmemiştir. Bu şekilde düşünen insanlar için, Allah'tan yardım istediğinde Allah (c.c.) İsra 17'de, "Herkes kendi karakterine göre hareket eder. Başkalarının ne dediğine kulak asma, Rabbiniz sizin hangi yolda olduğunuzu en iyi şekilde görür." ve Kehf 18'de "İsteyen istediği şeye inanabilir." buyurmuş.
Sevgili arkadaşım...
Sizden özellikle rica etsem, benim söylemediklerimi, söylemişim gibi değerlendirerek, çürütmeye çalışmasanız çok sevinirim...
Yazım biçiminiz ve saygılı tavırlarınız, sizinle tartışma değil ama sohbeti keyifli yapıyor..
Lütfen yazdıklarımı özümser misiniz ? Aksi halde sohbetimizin bir anlamı kalmaz...
Rahman'ın kabilesini yazarken yanılma payımı açık bırakmışım değil mi ?
Teizmin en büyük çıkmazı nedir biliyor musunuz ?
İnancını, sanki kanıtlanmış bilimsel verilerle desteklenmiş gibi hiç bir esneklik göstermeden dayatmasıdır...
Örneğin ; Evren nasıl oluştu ?
Teist ; "Evreni Allah yarattı..."
Ateist ; "Ben Büyük Patlama sonucu oluştuğuna inanıyorum..Eğer Tanrı yarattıysa, o zaman Tanrıyı kim yarattı ve Tanrı, karanlıklardan sıkıldığı için mi evreni aydınlattı ?" gibi sorularla konuya girerse, teistin çıkmazı bitmez...
Peki teistin ne demesi gerekirdi ?
"Evet, Bing Bang sonucu olmuş olabilir ama ben Tanrının yarattığına inanıyorum..Sende haklı olabilirsin, bende.." gibi bir konuşma tüm buzları eritebilir değil mi ?
Ama diyor ki "Evreni kesinlikle Tanrı yarattı"...
Çok hoşuma gidiyor, sanki Tanrının yanındaymış gibi konuşması ama cahille sohbeti keseli çok uzun yıllar olduğundan artık gülmüyorum...
Sevgili arkadaşım ; Muhammed'i savunmana saygı duyarım ama iki eşten ayrılmış beş çocuk sahibi ve Muhammed'den 15 yaş büyük bir kadınla , sence büyük aşk sonucu mu evlenmiştir..
Evlilik teklifi Hatice'den gelmiştir, zira Muhammed, Hatice'nin yanında bir işçidir ama dürüst ve namusludur ve Hatice'nin dikkatini çeker...
Üstelik de 9 yaşında ki kızlar evlilik için sıra beklerken 25 yaşında ki Muhammed'in hala bekar olması da ayrı bir sohbet konusudur değil mi ?
Gecen güzel olsun arkadaşım...