Sabıka kaydı kabarık olan biri ile evlenir miydiniz?

• Kullanıcı Rhea
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forum Meydanı
Konu sahibi son olarak 24 gün önce görüldü
bu kötü bir şey olmamalı, kişi yasalara ve hukuk düzenine muhalefet ediyor olabilir.
15 dosyam var ve suç işleme potansiyelim hiç suç islemeyen bir çoklarından düşük, lütfen...
Öncelikle bunu söylerken alınıp kırılmanı istemem ama 15 dosyası olan birinin 16 dosyasının olmayacağı garantisi yok. Sürekli suç işleyen birine bile hukuk tabiri ile itiyadi suçlu ya da suçu meslek edinen suçlu statüsündedir. Bu nedenle indirim bile uygulanmadığı gibi hagb ya da erteleme bile yapılmaz. Çünkü takdir hakkında tekrar suç işlemeyeceği kanaati oluşmaz hiç kimsede. Eee hal böyle olunca kast haliyle (taksir hariç) suç işleyen (basit yaralama, uyuşturucu, hırsızlık gibi gibi ) birine halen aşık olup peşinden gidene güzelleme yapmak doğru olmaz. Sadece yarın öbür gün potansiyel suç işleme kabiliyetine haiz birine aşık olup başına bir iş geldiğinde de en fazla üzülmem. Sonuçta su testisi su yolunda kırılır.

Son düzenleme:
Bugün çok canım sıkıldı gidip bir suç işleyeyim de dosyam olsun demez.
Çünkü belayı çeken insanların olduğuna inanıyorum varlar da.
Markette bile ne bakıyorsun davasına karakolluk olup uzlaşmada anlaşamayan insanlar var.
Bunun gibi birçok örnek sıralanabilir.
Ama bu kişinin suça meyilli oldupunu ispatlamaz.

Bugün çok canım sıkıldı gidip bir suç işleyeyim de dosyam olsun demez.
Çünkü belayı çeken insanların olduğuna inanıyorum varlar da.
Markette bile ne bakıyorsun davasına karakolluk olup uzlaşmada anlaşamayan insanlar var.
Bunun gibi birçok örnek sıralanabilir.
Ama bu kişinin suça meyilli oldupunu ispatlamaz.
Sevgili @No Mercy
Muhtemelen yukarıda yazdığımı tam olarak bilmediğiniz için söylediniz ama açık bir şekilde izah edeyim. Yukarıda itiyadi suçlu ve suçu meslek edinen tipler var dedim. Bunlar nedir? Öncelikle bunların açıklamasını yapayım.

itiyadi suçlu; belirli bir suç türünü tekrar eden veya suç işleme alışkanlığına sahip birey olarak tanımlanır. Suç işleme eğilimindeki kalıcılığı ve tekrarlayıcı davranışları olanlar olarak görülür. Örneğin; sürekli aile içerisinde, dışarıda veya çevrede kendini bir şey zannedip kendini rambo zannederek kavga eden, küçük dağları ben yarattım deyip kadını, çocuğu döven ve hayvan zulme eden gibi gibi.

Suçu meslek edinen kişi; kısmen de olsa geçimini suçtan elde ettiği kazançla sağlamaya alışmış kişilerdir. Bu sabıkasında sürekli kaçakçılıktan, uyuşturucu ticaretinden ya da resmi belgede sahtecilikten vs vs birinin tövbe ettim suç olduğunu bilmiyorum demesi.

Normal dışarıda alışveriş yapan biri olarak herkesin başına gelebilecek olaylar illaki mevcuttur. Örneğin bir savcı hakim ya da avukat -hukukçu olması hususunda örnek verdim.- eşi ile sürtüşme yaşasın basit bir 6284 istensin uygulanır. Akabinde iddianame bile düzenlenir ki bunun örnekleri çoktur. Almış olacağı ceza yine gerek hagb gerek erteleme gerek adli para cezası olabilir. Ama bunu yukarıda belirttiğim üzere 2 duruma getirmişse sürekli kavga eden hır gür çıkaran 10 dosyası olan birine de dışarıdan bakan tarafsız bir gözle kimse “meraklı köfteci filmindeki” gibi suçsuz ama suçu çekiyor demez. Umarım anlatabilmişimdir.

Son düzenleme:
Sabıka kaydı olan değil, “kabarık olan”
yok kalsın anacım. Kabarıksa ya gaspçıdır ya dolandırıcı. Torbacıysa o ayrırjfhfbsnshvffnnfbffbbcŞAKA.

Cezaevlerinde bile mahkumlar arasında suç ayrımı vardır. Hırsızlar, dolandırıcılar, cinselciler ve uyuşturucu satıcılarına itibar edilmez. Bu cinayetçilerin yüceltildiği anlamına gelmez. Şudur ki en mülayim insan bile cinnet geçirip birine zarar verebilir ve ölümle sonuçlanabilir. Ama kimse yanlışlıkla hırsızlık yapamaz. Evvela geçmişten yana bunlar önemli ipuçları.

Fakat insan denen modelin yarını belli olmaz. En masumu canavara dönüşebiliyor, en azılı suçlusu arınabiliyor. Gerçekten arınmış olma ihtimaline karşı bile ihtiyatla hareket etmeli. Aşağılayıcı söylemlerin kimseye faydası olmaz. Asla dememek gerek. Bu hayat çok şeye gebe. Bayhan ve Deniz Sekin örneğini hatırlıyoruz.

Kötü alışkanlıklar çabuk edinilir, zor kurtulunur.
İyi alışkanlıklar zor edinilir, çabuk unutulur.

Hayat büyük ölçüde alışkanlıklardan ibaret. Böylece az düşünür ve seri yaşarız.

Innsanin fitrati degismez.
Güya rehabilite oldu diye,topluma salinanlar,ayni suclari tekrarliyorlar disarda.

Kadinlarin kafasi yok ya.
Kötü cocuk romantizmi basiniza bela.
Bazilari da böyle seviyo...
Deli mi ne?

Sabıka kaydı su kadar berrak olması lazım evleneceğim insanın.
Umarım İstanbul'daki şebeke suyu gibi olmaz 🤣🤣🤣

Şimdiki kızlar böylelerini seviyor.
Bu dediğinde Kesinlikle haklısın. Vukuatlı nüfus kaydı örneğinde bir sürü vukuatı olan insanların yine evlendiğini görüyorsun. Ama ahlaklı karakterli dengeli bir insan arayanların Yani kendisi gibi olanların abaza diye adlandırdıklarını duyuyorsun. Bazen diyorum neden böyle bir karakterim diye.

Halbuki hep Turizm bölgelerinde büyüdüm ben isteseydim çoktan iki defa 11 kişilik takım kurmuştum. Üzülsem mi sevinsem mi bilmiyorum ama bunun nedeni Ülkü Ocakları.

Uff çok cezbedici. Eridim bittim buhar olcammm..Gangster falan.

Sanırsın Banliyo13.dddd

suç kaydına da baktırın

Siyasi ise neden olmasin, digerleriyle asla.

Geri