Sabahattin Ali

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Kürk Mantolu Madonna kitabının aşırı abartıldığını düşünüyorum. Kuyucaklı Yusuf ve İçimizdeki Şeytan kitapları daha güzel bence.

Dünyada bir tek insana inanmıştım. O kadar çok inanmıştım ki, bunda aldanmış olmak, bende artık inanmak kudreti bırakmamıştı. Ona kızgın değildim. Ona kızmama, darılmama, onun aleyhinde düşünmeme imkan olmadığını hissediyordum. Hayatta en güvendiğim insana karşı duyduğum bu kırgınlık, adeta bütün insanlara dağılmıştı; çünkü o benim için bütün insanlığın timsaliydi.

SabahattinAli

Ölümünün 76. yıl dönümümünde saygı ve özlemle anıyorum…

Benim beklediğim aşk başka! O bütün mantıkların dışında, tarifi imkansız ve mahiyeti bilinmeyen bir şey. Sevmek ve hoşlanmak başka; istemek bütün ruhuyla, bütün vücuduyla, her şeyiyle istemek başka… Aşk bence bu istemektir. Mukavemet edilmez bir istemek!……………

saygı ve rahmetle

Yattigi yer incinmesin.Sayisiz eseri bestelenmistir.Ulkemiz yerine,Avrupa da bir ulkede dogmus ve yasamis olsa heykeli dikilirdi.Biz ne yazik ki,gelenekci yanimizla boyle entelektuel adamlari her daim,fildisi kulelere cekmisizdir.Tarihimiz Sebahattin Ali gibi cope atilan elmaslarla dolu.

Sirca Kosk adli eseri bana gore diger eserleri disinda,daha degerli ve okunmasi gereklidir.Bir donem yasaklanmis bir eser.Gerci aslina sadik kalinarak gunumuze ne seviye de geldigi tartisilir.Ancak bu mutefekkirin eserleri okunmalidir.

Bir zaman aşklarında herkesi raif/puder yapan kıymetli yazar. Allah rahmet eylesin

en sevdiğimi bırakayım;
Sonra çıkıyorsun dışarı, bakıyorsun güneş hala tepede. Yıllardır kurduğun cümleyi, bilmem kaçıncı kez yeniden kuruyorsun. Ne yapalım, kısmet değilmiş..

Geri