Aze
Altın Üye
Ve Ege Çubukçu da katildi.
https://youtu.be/iXu8pxN__c4
https://youtu.be/iXu8pxN__c4
Son düzenleme:
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Toplumsal sorunları ses getirecek şekilde gündeme getirmişler. Ben beğendim. Beğenmeyenlere sormak istediğim tek soru: ''şarkıda bahsi geçen sözlerden hangisine yanlış, böyle bir sorunumuz yok'' diyebiliriz?
Nesi misal?
Sözler cidden çok güzel. Sizinle aynı fikirdeyim ama, ben de size bir soru sormak isterim.?
Müzik, tüm duyguları harekete geçirir değil mi.? Hatta ruh'u coşturup, tavan bile yaptırır. Yani, duygu işidir.? Akıl ile bir bağı yoktur. Ben de duygularımla hareket ettiğim için söylüyorum, (akılla işim olmaz,) yani akıllı insanlar pekte etkilenmezler müzikten.
Size sorum şu; Otuzbeş ya da kırk rap'çı ile ne değişecek.?
Şunu da söyleyeyim, müzikten devrim falan da olmaz.
Toplumsal sorunlari bir sekilde dile getirmek guzel, buna kimse karsi cikmamali. Lakin, devlete ve millete alenen 'bela' olmaktan oteye gitmeyen insanlari masumane gosterme calismalarina anlam veremiyorum.
Simdi ben size soyle sorayim.
Firat CAKİROGLU bir terorist tarafindan olduruldu mu? evet. Peki ya o cocuk diye masumlastirmaya calistiginiz sahis nerede olduruldu? polise tas atarken..
Ha cocuktu degil mi? peki soyle duzelteyim..
Bundan yaklasik 19 yil once Batman'da bir cocugu daha 16 yasinda, kamyonun arkasina baglayarak ve sokakta gezdirerek oldurduler, biliyor muydunuz? cocuk mu degildi? hassasiyetimiz sadece kendi cikarimiz ya da kendi taraftarimiz olunca mi artiyor? ya da ekmek almaya mi gitmiyordu?
Yasin BORU, ligme ligme edilerek, kafa tasi parcalanarak olduruldu, peki hassasiyetiniz ne oldu?
Hocam...
Sizin adaletiniz, dogu-bati olarak ikiye mi ayriliyor, yoksa insanliginiz menfaatlerinize gore mi sekil aliyor?
Hayvan haklari mi? kabul, insan haklari mi kabul, cevre mi? kabul bunlar konusulur, paylasilir, fikir alinmasi da gerekir. Ama su sarkinin arkasindan gelen yorumlari okuyorsaniz, neredeyse 2. gezi vakasina kalkismak icin can atan insanlar yorum yapiyor bu mu yani? sanat diye yirtinip, sanat uzerinden devleti itibarsizlastirmak, devlete bel alti vurmak midir?
Velhasil:
Yukarida verdigim ornekleri bana kimse aciklayamaz, ozellikle kamyonun arkasinda baglanan o cocugun halini bilemezsiniz, paramparca olmak nedir anlayamazsiniz.
''Ya ama onlar dini kullaniyorlar'' devam...