#s u s a m a m !

Konu sahibi son olarak 2082 gün önce görüldü
aynen kardeşim aynen kadın hakları, adalet, doğayı koruyalım falan filan...... o üzerine giydiğin adidas eşofman için dünyanın bir yerlerinde çocuklar saatliği 1 dolardan 12 saatten fazla çalıştırılıyor haberin yok......

İçeri alındıkları zaman da ağlarlar. Gündem olası geldi herhalde.

protestan rap! sonunda bir de selda bağcan çıksaymış herhalde 2020 sonuna kadar sansasyonel yaratırmış. bir nevi doğa için çal organizasyonu gibi olmuş.

Son düzenleme:
Aşırı beğendim, şahsen bir rap müzik dinleyicisi olmasam da çok beğenirdim eminim.

Betayla Miraç'ı özlemişim

Dünyayı müzikle değiştireceğine inanıyoruzdan sonrası cehepe faşistliğine yama olmak. İsyan etmeyi, kural tanımayı özgürlük sanan ergenler. Bir tık ötesi Livaneli ile Bodrum’da tekne turu

https://youtu.be/6iF5l4g823Y

“Zabitalari seyyara degil gokdelene gönder!”
Bu efsaneymiş.

Battal ilgezdi rezidansında sol yumruğu havaya kaldırıp havuza girmek. Nickimin che’leri diyerek ayrılıyorum konudan.

Aynı b*kun laciverti olarak siyasal islamcılar. Örnek cübbeli ıvırı zıvırı safı masumu Allah din iman diye kandırıp jet skilerde, kendi otellerinde paraya para dememek gibi öyle değil mi abim esekherif

Siyasi olarak bakmak yerine toplumun her kesiminin acısına dokunmuş şarkılar. Bunları bu zaman da söylemek büyük marifet omurgalı duruşdur benim nazarımda. Birine yaranmak yerine her kesim deki acıyı göstermek. Özellikle Ezhel’n şarkısını begendim.

ne anlatabilirsin, ne dinleyen olur

Sözleri, değindikleri konular ve değinme şekilleri esekherifimi rahatsız etmiş çünkü tam da o kesimleri rahatsız etmek, bunları SESLİ olarak söylemek dikkat çekmekmiş bu sorunlara amaç. Ben rap dinleyicisi değilim ama çok beğendim ikisini de müzik piyasasında saçma sapan işler yapılıyorken şu dönemde çok güzel işler koymuşlar ortaya helal olsun.

Toplumsal sorunları ses getirecek şekilde gündeme getirmişler. Ben beğendim. Beğenmeyenlere sormak istediğim tek soru: ''şarkıda bahsi geçen sözlerden hangisine yanlış, böyle bir sorunumuz yok'' diyebiliriz?

muazzam bir çalışma, hepsinin ağzına sağlık. insan neden rahatsız olur ki bu parçada eleştirilen durumlardan? ilginç. : )

Rahatsız olan neden rahatsız oldu demişsiniz hepiniz tam olarak şu kısımdan rahatsızlar diğerlerinden değil;

2:15sn - 6.00sn arasındaki kısımdan dolayı, yaralarından dolayı gocunuyorlar :gulus:

“Zabitalari seyyara degil gokdelene gönder!”
Bu efsaneymiş.

Battal ilgezdi rezidansında sol yumruğu havaya kaldırıp havuza girmek. Nickimin che’leri diyerek ayrılıyorum konudan.

herkes konuşsun sen #sus beyefendi.

Toplumsal sorunları ses getirecek şekilde gündeme getirmişler. Ben beğendim. Beğenmeyenlere sormak istediğim tek soru: ''şarkıda bahsi geçen sözlerden hangisine yanlış, böyle bir sorunumuz yok'' diyebiliriz?

Daha önce hiç dinlememiştim şimdi dinliyorum.Yarım saatte bunları bulabildim.
''Seni haksız yere içeri alsalar bunu haber bile yapacak gazeteci bulamazsın hepsi tutuklu'' ( Gazetecilerin dokunulmazlıkları vardır tabii ki kutlu ve mutlu azınlık. Bir tane fikir özgürlüğü için yatan gazeteci örneği ver desen veremez.)
'' Öğretmen atanacak ama arası yok'' ( Beş yüz bin tane atama bekleyen asalak var. Devlete kapak atıp maaş alma dışında hiç bir gayesi olmayan ibiş sürüleri ne biliyorsun da ne öğreteceksin. Herkes öğretmen olmak zorunda mı hem olm manyak mısınız siz )
''Ortalık karışır mı? cesaret bulaşıcıdır'' ( Evet evet gezi parkında çadırda manita düşürürüm ayağına yurdum abazanlarının kayıtsız kalmadığı cesaret. Seviyorsan git konuş lan)
''sadece gazeteciler tutsak değil, öğretmen doktor, avukat, akademisyen, polis, hakim, savcı, öğrenci, esnaf, ev hanımı, kadin ve bebekler de tutsak. '' ( Pensilvanya selamı )
"Çocuk öldü, vuran memurdur diye 'haklıdır' dedin". ( Çocuk polise molotof ve taş atar ama polis yanlışlıkla da olsa vuramaz. Çünkü annesinin ultrasonunun da dokunulmazdı )
Herkes kötü siz iyisiniz. Esrar çektiğimde ben de öyleydim.

Mara,Susmak konuşmanın kokusudur demiş Orhan Bencegay. Elbette konuşsunlar eleştirsinler, muzik yapsınlar bir şey dediğimiz yok. Beni rahatsız edecek kadar kafamda yer kaplamalarına müsaade edemem ama üzgünüm. Kedilerine çok üzüldüm bebeğim onları gömerken avuçlarından öpüyordum.

Alper, zannettiğinin aksine, müziğin amacı, düşünmeyi teşvik etmek, kendi düşüncesini iletmek ya da toplumu kendi doğruları için manipüle etmek değildir. Muziğin amacı, daha çok, onu iç dünyasının en gizli köşesinden vurmaktır. bkz Müslüm Gürses- Konuşsana bir tanem

siLex, Buğra elma olgunlaşınca düşer!

Geri