Toplumsal sorunları ses getirecek şekilde gündeme getirmişler. Ben beğendim. Beğenmeyenlere sormak istediğim tek soru: ''şarkıda bahsi geçen sözlerden hangisine yanlış, böyle bir sorunumuz yok'' diyebiliriz?
Daha önce hiç dinlememiştim şimdi dinliyorum.Yarım saatte bunları bulabildim.
''Seni haksız yere içeri alsalar bunu haber bile yapacak gazeteci bulamazsın hepsi tutuklu'' ( Gazetecilerin dokunulmazlıkları vardır tabii ki kutlu ve mutlu azınlık. Bir tane fikir özgürlüğü için yatan gazeteci örneği ver desen veremez.)
'' Öğretmen atanacak ama arası yok'' ( Beş yüz bin tane atama bekleyen asalak var. Devlete kapak atıp maaş alma dışında hiç bir gayesi olmayan ibiş sürüleri ne biliyorsun da ne öğreteceksin. Herkes öğretmen olmak zorunda mı hem olm manyak mısınız siz )
''Ortalık karışır mı? cesaret bulaşıcıdır'' ( Evet evet gezi parkında çadırda manita düşürürüm ayağına yurdum abazanlarının kayıtsız kalmadığı cesaret. Seviyorsan git konuş lan)
''sadece gazeteciler tutsak değil, öğretmen doktor, avukat, akademisyen, polis, hakim, savcı, öğrenci, esnaf, ev hanımı, kadin ve bebekler de tutsak. '' ( Pensilvanya selamı )
"Çocuk öldü, vuran memurdur diye 'haklıdır' dedin". ( Çocuk polise molotof ve taş atar ama polis yanlışlıkla da olsa vuramaz. Çünkü annesinin ultrasonunun da dokunulmazdı )
Herkes kötü siz iyisiniz. Esrar çektiğimde ben de öyleydim.
Mara,Susmak konuşmanın kokusudur demiş Orhan Bencegay. Elbette konuşsunlar eleştirsinler, muzik yapsınlar bir şey dediğimiz yok. Beni rahatsız edecek kadar kafamda yer kaplamalarına müsaade edemem ama üzgünüm. Kedilerine çok üzüldüm bebeğim onları gömerken avuçlarından öpüyordum.
Alper, zannettiğinin aksine, müziğin amacı, düşünmeyi teşvik etmek, kendi düşüncesini iletmek ya da toplumu kendi doğruları için manipüle etmek değildir. Muziğin amacı, daha çok, onu iç dünyasının en gizli köşesinden vurmaktır. bkz Müslüm Gürses- Konuşsana bir tanem
siLex, Buğra elma olgunlaşınca düşer!