Stockholm Sendromu
Elmas Üye
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Daha önce hiç dinlememiştim şimdi dinliyorum.Yarım saatte bunları bulabildim.
''Seni haksız yere içeri alsalar bunu haber bile yapacak gazeteci bulamazsın hepsi tutuklu'' ( Gazetecilerin dokunulmazlıkları vardır tabii ki kutlu ve mutlu azınlık. Bir tane fikir özgürlüğü için yatan gazeteci örneği ver desen veremez.)
'' Öğretmen atanacak ama arası yok'' ( Beş yüz bin tane atama bekleyen asalak var. Devlete kapak atıp maaş alma dışında hiç bir gayesi olmayan ibiş sürüleri ne biliyorsun da ne öğreteceksin. Herkes öğretmen olmak zorunda mı hem olm manyak mısınız siz )
''Ortalık karışır mı? cesaret bulaşıcıdır'' ( Evet evet gezi parkında çadırda manita düşürürüm ayağına yurdum abazanlarının kayıtsız kalmadığı cesaret. Seviyorsan git konuş lan)
''sadece gazeteciler tutsak değil, öğretmen doktor, avukat, akademisyen, polis, hakim, savcı, öğrenci, esnaf, ev hanımı, kadin ve bebekler de tutsak. '' ( Pensilvanya selamı )
"Çocuk öldü, vuran memurdur diye 'haklıdır' dedin". ( Çocuk polise molotof ve taş atar ama polis yanlışlıkla da olsa vuramaz. Çünkü annesinin ultrasonunun da dokunulmazdı )
Herkes kötü siz iyisiniz. Esrar çektiğimde ben de öyleydim.
Mara,Susmak konuşmanın kokusudur demiş Orhan Bencegay. Elbette konuşsunlar eleştirsinler, muzik yapsınlar bir şey dediğimiz yok. Beni rahatsız edecek kadar kafamda yer kaplamalarına müsaade edemem ama üzgünüm. Kedilerine çok üzüldüm bebeğim onları gömerken avuçlarından öpüyordum.
Alper, zannettiğinin aksine, müziğin amacı, düşünmeyi teşvik etmek, kendi düşüncesini iletmek ya da toplumu kendi doğruları için manipüle etmek değildir. Muziğin amacı, daha çok, onu iç dünyasının en gizli köşesinden vurmaktır. bkz Müslüm Gürses- Konuşsana bir tanem
siLex, Buğra elma olgunlaşınca düşer!
-Devletin polisine katil derken de adaletli miyiz?Tam 232 satır şarkı sözünden bulabildiğin 3-5 satır söz mü dostum? Sanatın içinde mübalağa da vardır ve 232 satır şarkı sözünde 3-5 satır mübalağa bence oldukça mazur görülebilir.
Kaldı ki bugün Ergenokon Davasından içeri atılan onlarca suçsuz insan örneği varken, kimin suçlu , kimin suçsuz olduğuna karar verme mekanizmasına sahip bu adalete mi güvenip de tutuklu gazetecilerin suçlu olduğunu iddia edebiliyorsun? Ki ülkemizde adalet iktidarın fahişesi olmuşken..
Ve ülkede torpil özel sektöre dahi sıçradı. Mülakat sisteminden mağdur olan onlarca insan var şu an. Bahsettikleri tam da bu aslında. Eğer ensesi kalın bir tanıdığın yoksa atanmak da problem olabiliyor. Her şeyden ziyade eğitim sistemini dizayn eden devletin hiç mi kusuru yok bu sistemde de öğretmen olmak isteyen öğrencide kabahat buluyorsun? Devlet kendi yetiştirdiği öğrenciyi istihdam edemiyorsa , suç öğrencide değildir.
-Devletin polisine katil derken de adaletli miyiz?
-Yüzbinlerce ibişi sırf istihdam etmek için işe almak mı Adalet?
-Kimin suçlu olup olmadığına sosyal medya karar vermeli evet.
-Kepçe kulak feyzioğlunu da transfer ettik İzmir ve Ankara barosu düşünsün artık.
-Dünyanın neresinde iş garantisi var? Kendini geliştirmeyen dr,mimar,mühendis olsanda bir anlamın olmaz. Kumpas tutmasını bilmeyen mühendisler gördü bu göz. Hayat bu kadar acımasızdır.
-elbette kuşlar, böcekler, çiçekler vs çok güzel söylemler.
-Devletin savcısı çıkıp gel buraya olm dediğinde mübalağa yapıyorum mu diyecek bu solistimiz.
-Son olarak iğrenç şarkıların, müziklerin ötesinde bir kesim insanın desteğini alacak paranın damanına konacaklar.
Muhalif kesimin gazını böyle popolarına vura vura gazını alıyor adamlar. Sevdim ben
Konuyu çok saptırıyorsun, konunun içinde kalamıyorsun ama gene de yazdıklarına bir cevap yazacağım :
- Katil ne demektir? Bir insanı öldürürsen katil olursun. Herhangi birini öldüren polis de olsa katildir, polisin görevi insanların can ve mal güvenliğini sağlamaktır.
- Sosyal Medya hangi olayda karar mercii oldu? Bir örnek verir misin? Ve sosyal medya etkisiyle işlem yapan bir adalet varsa, kendinle çelişmiş olmuyor musun?
- Az önce öğrencide kabahat buluyordun, şimdi de iş garantisi yok diyorsun. Bir üniversiteyi bitirdiğin zaman diploma alırsın. Verilen diploma öğrencinin okuduğu bölümde başarılı olduğunu gösterir. Yani diplomanın bir anlamı da ''okuduğum bölüm için yeterlilik kazandım belgesi'' demektir. Eğer ülkede mülakattan geçemediği için devletin okulunda 1500 TL 'ye çalışan öğretmenler varsa , işinde yeterlilik kazandığını gösteren diplomasını almış öğretmen adayının suçu mu, sistemin suçu mu?
- Devletin savcısı çıkıp gel buraya oğlum diyebilir. Eğer adil bir adalet sistemi olursa kimse yargılanmaktan korkmaz zaten.
- Son satırına istinaden , bu şarkıyı 20 müzisyen yazdı sanırım. 20 farklı insan, 20 farklı görüş ve 20 farklı Dünya görüşü..
Bu 20 farklı insanın dilinden anladığım nedir biliyor musun?
İnsanlığın önemli olduğunu, adaletin önemli olduğunu, doğanın önemli olduğunu, her canlının yaşam hakkı olduğunu ve insanlığımızı yitirirsek , çok şeyi yitirmiş olacağımızı anladım.
Peki sen ne anladın? Şu yukarıya karaladığın 3-5 satır sözü mü anladın sadece ?
Bu kadar tantana yapacağına, ''şu , şu kısmı beğenmedim, şunlar , şunlar çok güzel sözler ama'' deyip geçemiyor musun da , şarkının muhalif kesim için yazıldığını iddia ediyorsun?
Konuyu saptırmadan açık ve net söylüyorum. Konuyu saptıran şarkıyı söyleyenler araya çiçek böcek, sonrasında katil devlet hede höde dersen konu haliyle sapar.
Ayrı ayrı 20 farklı dünya görüşünü nasıl bir araya getirmişler ve uzlaşmışlar hayret ünilerde ders konusu olmalı bu zaman. Şaka gibi yahu PKK-MHP-İSLAMCI-SOSYALİST-KEMALİST nasıl uzlaşmış bu şarkı sözünde anlat bakalım. ben gerçekten göremediğim için soruyorum.
''İnsanlığın önemli olduğunu, adaletin önemli olduğunu, doğanın önemli olduğunu, her canlının yaşam hakkı olduğunu ve insanlığımızı yitirirsek , çok şeyi yitirmiş olacağımızı anladım.'' Bunu anlamak için zeki çocuk yarışmalarında derece yapmana gerek yok. Herkesin istediği ve karşı çıkmadığı şey zaten.
Son olarak beğenmediğim sözleri de yukarıda zikrettim zaten. Beğendiklerimi beraber ve solo şarkılar dinleyerek zaten gideriyorum yahu.
Stockholm Sendromu çöp tenekesi fantezin olduğunu bilmiyordum bebeğim. Ayıp ediyorsun ben de sana Vidanjör resmi koyarak mı cevap vereyim? Bir şey konuşmak istiyorsan yazabilirsin.
Katil Devlet demiyor, adalet diyor, yok diyor, öldürdüler diyor.. Hala ideolojik bakıyorsun olaya. Şu ideoloji denen zırvadan bir kurtulsanız açık net diye ifade ettiğin şeylerin yıkanan beyninin ürünü olduğunu daha iyi anlayacaksın.
Bu şarkı sözlerinde herkes kendisine bir pay buluyor. Herkes kendisine bir pay çıkarttığı için bu kadar ses yaptı zaten. Bak sen de kendine bir pay çıkartmışsın ve milleti kategorize ediyorsun.
Polise molotof atanın alnının Çatına mermiyi Çakan polisle olalım.
Berbat