S-400 Alımları sizce nasıl sonuçlanır?

Konu sahibi son olarak 963 gün önce görüldü
Merhaba değerli IRCForumlari.com.tr üyeleri ; Malum gün geçtikçe dünya zenginlikleri için ülkeler karşı karşıya geliyor, Teknoloji hava sistemleri ile kendi ülkelerinin geleceği için kendini güvene alan ülkeler arasında en geç kalan ülkeler arasında malesefki bizde varız, Yani başımızda iç savaş başta olmak üzere, Ülkemizi , 1990'lı yılların ortasından bu yana güney komşuları Suriye, Irak ve İran'dan kaynaklanabilecek füze tehdidine karşı hava savunma sistemi edinmeye çalışıyor, Müttefik bildiğimiz Rusya ile 2017 tarihinde bu anlaşma sağlandı. Rusya'nın resmi ajansı haber ajansı TASS'ın haberine göre Rossiya 24 televizyonuna konuşan Kojin, "Türkiye sözleşmenin uygulanmasının hızlandırılmasını istedi. Biz de uygun bir çözüm bulduk ve sözleşmenin uygulanmasının hızlandırılmasını kabul ettik. Sanırım 2020 yılının başlarında teslim edeceğiz" dedi.
Bir yandan ABD Yönetiminden yaptırım tehditleri ile, günden güne ülkemizi tehtid etmekte, Yakın zamanda ortak olarak calistigimiz F-35 savaş uçakları projesinden ABD eğitim gören, pilotlarımızı bu programdan çıkarılmistir.

Peki sizce S-400 alımları nasıl sonuçlanır?

Son düzenleme:
Özellikle Suriye iç savaşı ile birlikte ülkemizin sınır güvenliğini sağlamak amacıyla bir arayışa girmesi gayet doğaldı. Çünkü atılan hiçbir füzeye karşılık verebilecek sisteme sahip değildik. Sonuç itibariyle bu bir Milli Güvenlik meselesidir. Yani tüm ülkeyi ilgilendiren bir konudur. Rusya-ABD hattındaki çekişmeyi de düşünürsek bir karar vermemiz gerekiyordu, aslında başından beri ABD’den hava savunma sistemi talep etmiştik, ancak olumlu yaklaşmadılar. Sadece NATO bazındaki bir destek söz konusuydu ama nereye kadar? Ben bunun sadece İran, Irak ve Suriye hattı üzerinden değerlendirmesini anlamış değilim ve sadece bu hat için talep edildiğini düşünmüyorum.. Akdeniz’deki faaliyet ve havanın ısınması planlanandan çok daha önce almamıza sebep olmuştur.
Sonuç itibariyle bu bir güvenlik tesbiti ve tedbiridir tüm ülkeyi ilgilendiren ciddi bir olaydır. Diğer taraftan bakarsak, yaptırımlar olacağı aşikardı ama hiçbir ülkenin menfaati söz konusu iken, yaptırımlar olacak diye geri adım atması akıllıca değildir. Ülkenin tamamını savunmasız birakmaktansa, belli başlı şeylere baş kaldırmak, dik durmak daha önemlidir.
Çünkü 3 dünya savaşı ha geldi, gelecek diye geri sayıma geçilen bir dönemde bana dokunmayan yılan bin yaşasın demek, hainlikten başka birşey değildir.
Lakin, bir an önce kendi sistemlerimizi, kendi imkanlarımız ile ülkemizi korumamız gerekiyor kısa vadede S400’ler iyi, güzel ama yeni bir sistemin tamamen bizim tarafımızdan oluşturulması gerekiyor milli imkanlar dahilinde.
Hayırlısı olsun tekrar..

Hangarda çürüyeceklerdir. Zaten alım amacı da politik idi.

Ypg li itlerin ülkemize attığı füzeleri durduracak, ve bölgede kuş uçurtmayacak.
S 400 sadece füzeden ibaret değil, aynı zamanda en gelişmiş radar teknolojisi.
Yunanistan yıllar önce s 300 ü hobi olsun diye mi aldı?

Ypg li itlerin ülkemize attığı füzeleri durduracak, ve bölgede kuş uçurtmayacak.
S 400 sadece füzeden ibaret değil, aynı zamanda en gelişmiş radar teknolojisi.
Yunanistan yıllar önce s 300 ü hobi olsun diye mi aldı?

kafan mı güzel senin, madem en gelişmiş, 7 kişinin öldüğü içlerinde bebeklerinde bulunduğu ve 46 kişinin yaralandığı füze saldırılarında s400'ler uyuya mı kalmıştı acaba ?

A HABER de öyle diyorlar, havada uçan sineği bile vuruyor.

kafan mı güzel senin, madem en gelişmiş, 7 kişinin öldüğü içlerinde bebeklerinde bulunduğu ve 46 kişinin yaralandığı füze saldırılarında s400'ler uyuya mı kalmıştı acaba ?

Üst yönetici olunca sana böyle saygısız konuşma hakkını kim tanıdı? Kafan güzel falan ne biçim konuşuyorsunuz böyle?

Biraz gğndemi takip etseydin içi boş mesaj yazmazdın.
S 400 lerin tamamının sevkiyatı daha yapılmadı ve aktifleştirilmedi !
Bakkaldan ekmek almana benzemiyor bu işler yani

Erkeklerin kavgasi sarmio be.
Sadece box falan yapinca izlemesi zevkli.
Agiz kavgasini kadinlar yapsin.
Lütfen.

• Beğen
Tepkiler: diE
tam olarak sevkiyat ne zaman tamamlanır ve cihazlar aktifleşir acaba..... çünkü yerli otomobili de bekliyoruz o çıkana kadar kimse kafasına füze düşsün istemez........

Ypg'de füze mi var? Bunu sorun... Kuyruğunu kıstırıp kaçtılar. Hmeymim üssüne atılan eşek kadar tomahawk füzelerinin bile 55 tanesini anca vurdu s-300ler. s-400ün de bir farkı yoktur pek bunlardan. Kaldı ki o tomahawklar envanterden çıkarılmak üzere. Zaten imha etmek yerine salladılar onları. Havan topunu veya roketi vuramaz bunlar. Sadece dünyanın en iyi radar sistemine sahipler. Ayrıca nato silahlarına entegre değiller ve olamazlar. Sıkılan her kurşunumuzun natoda kaydı var. Aslında bir kahvehanede konuşulacak dil ile kendini entellektüel zanneder bunlar. Hepsi bu!

makarna kuyruğu mu...... adam yurtdışında yaşıyo ocean bey.... her yıl makarna parasına bmw alıp biniyo lafını bil de konuş.........

hqdefault.jpg

Bir ara lütfen şu "millet kıraathanesi" mevzusunu konuşalım. Benim bedava çay ve kek ne zaman aktif olacak. İşsizim ve her gün kahveye gidip çay parası vermek üzüyor beni.

makarna kuyruğu mu...... adam yurtdışında yaşıyo ocean bey.... her yıl makarna parasına bmw alıp biniyo lafını bil de konuş.........

ben de gurbetçi olsam ve bu iktidar döneminde dolar anasının ecdadı gibi tavan yapsa ben de reisçi olurdum tabii ki. memleket sevdalısı çakallar. türkiye umurlarında bile değil, 3-5.000 dolarla gelseler bile krallar gibi tatil yapıp dönüyorlar, keyfine bakıyorlar. sonra burada milliyetçilik oynuyorlar. madem bu kadar seviyorsun ülkeni gel de burada çalış o zaman görelim vatanseverliğini.

Hollanda'daki, yurttaşlarımız yurda geldiklerinde (kendilerinin nereden geldiğini unutup ve kendilerini bir b..k sanıp) karalayıp durur varlığımızı. Vay kaldırım yerine yolda yürümüşüz, yere tükürmüşüz, saygısızmışız, vs.
yakınır... Canlı örneklerini forumda bile gördük. Ardından akp'ye en çok oy oradan çıkar. Sığır gibi yurt dışında beslenirler, modern( mi acaba) yaşarlar. Bize gelince, bıdı bıdı bıdı. Gel o zaman sen yaşa! Git Almanya, Hollanda vs savun. Bırak biz savunalım yaşadığımız yeri. Neyse...

yurt dışında yaşayıp da burada vatanseverlik taslayarak siyasetten bahseden ülkesini çok özleyen reisçilik ya da kemalcilik taslayan tüm vatandaşları bizzat ben uzaklaştıracağım forumdan haberiniz olsun. kim hangi ülkede yaşıyorsa gitsin oranın forumlarında siyasetçilik yapsın. adam yurt dışında yaşıyor, gelmiş burada bana osmanlı torunculuğu oynuyor, bana ise vatan haini diyor. almanya'da, hollanda'da, fransa'da insani koşullar altında yaşayanlar sanki türkiye'nin dolmuşunu, metrosu, sınav sistemini, sağlık hizmetini, adam kayırmalarının, faşizminin, özgürlük düşmanlığını kendileri çekiyormuş gibi uzaktan reisimiz diye sevgi gösterisi yapıyorlar. çok seviyorsanız ülkenize geri dönün o halde. bakın sonra kimse demesin neden uzaklaştırıldım diye ağlamasın, kim hangi ülkede yaşıyorsa gitsin o ülkenin siyasetini yapsın.

• Beğen
Tepkiler: Eru
yurt dışında yaşayıp da burada vatanseverlik taslayarak siyasetten bahseden ülkesini çok özleyen reisçilik ya da kemalcilik taslayan tüm vatandaşları bizzat ben uzaklaştıracağım forumdan haberiniz olsun. kim hangi ülkede yaşıyorsa gitsin oranın forumlarında siyasetçilik yapsın. adam yurt dışında yaşıyor, gelmiş burada bana osmanlı torunculuğu oynuyor, bana ise vatan haini diyor. almanya'da, hollanda'da, fransa'da insani koşullar altında yaşayanlar sanki türkiye'nin dolmuşunu, metrosu, sınav sistemini, sağlık hizmetini, adam kayırmalarının, faşizminin, özgürlük düşmanlığını kendileri çekiyormuş gibi uzaktan reisimiz diye sevgi gösterisi yapıyorlar. çok seviyorsanız ülkenize geri dönün o halde. bakın sonra kimse demesin neden uzaklaştırıldım diye ağlamasın, kim hangi ülkede yaşıyorsa gitsin o ülkenin siyasetini yapsın.

Forum'un yarısını uzaklaştırman gerekecek. Pan da buna dahil. Bu arada Forum'un sunucuları hangi ülkede? Almanya'da olarak aklımda kaldı.

Hazır söz edilmişken ben de bir iki şey karalayayım:

Adına gurbetçi denilen, senede 10-20 gün tatil yapmak için gelmek dışında bir aktivitesi olmayan kişilerin oy kullanması bile bir saçmalık. Hayır yani, zaten gelmiyorsun, senin dezenformasyona uğramış zekan ve o zekanla verdiğin oyla bize neden müdahale ediyorsun.
Orada kendilerine helgaları, olgaları reis olarak seçerler, bize de bu badem bıyıklıları reva görürler. Orada kendilerini istemeyen sağcı partilere karşı solu desteklerler, kendi ülkelerinde de sağı desteklerler.
Bence çifte vatandaşlık kaldırılmalı. Ve herkese bir vatandaşlık hakkı verilmeli. Bakalım nereyi seçiyorlar, kim ne kadar vatansevermiş ortaya çıkar.

S400'ler için şunu söyleyebilirim. Alım devam ediyor ancak krizi uzun bir süre devam edecek.

Hazır söz edilmişken ben de bir iki şey karalayayım:

Adına gurbetçi denilen, senede 10-20 gün tatil yapmak için gelmek dışında bir aktivitesi olmayan kişilerin oy kullanması bile bir saçmalık. Hayır yani, zaten gelmiyorsun, senin dezenformasyona uğramış zekan ve o zekanla verdiğin oyla bize neden müdahale ediyorsun.
Orada kendilerine helgaları, olgaları reis olarak seçerler, bize de bu badem bıyıklıları reva görürler. Orada kendilerini istemeyen sağcı partilere karşı solu desteklerler, kendi ülkelerinde de sağı desteklerler.
Bence çifte vatandaşlık kaldırılmalı. Ve herkese bir vatandaşlık hakkı verilmeli. Bakalım nereyi seçiyorlar, kim ne kadar vatansevermiş ortaya çıkar.

S400'ler için şunu söyleyebilirim. Alım devam ediyor ancak krizi uzun bir süre devam edecek.

Yanlış hatırlamıyorsam Almanya çifte vatandaşlığı kaldırmayla alaka bir yasa çıkardığında bunlar Alman vatandaşlığını seçmek için kuyruğa girmişlerdi. Türkiye'yi seçmezler, sanmıyorum...

Geri