S-400 Alımları sizce nasıl sonuçlanır?

Konu sahibi son olarak 963 gün önce görüldü
Forum'un yarısını uzaklaştırman gerekecek. Pan da buna dahil. Bu arada Forum'un sunucuları hangi ülkede? Almanya'da olarak aklımda kaldı.

Ben Hakkari'de görevimi ifa eden basit bir vatandaşım. Niye ben? Olayı kişisele dökmeyin bak!

Forum'un yarısını uzaklaştırman gerekecek. Pan da buna dahil. Bu arada Forum'un sunucuları hangi ülkede? Almanya'da olarak aklımda kaldı.

amerika'da, mektup mu yazacaksın trump'a. bakın açık açık söylüyorum burada ben çok muhafazakarım diyen, türkiye'de yaşamadığı halde türkiye'nin çok iyi durumda olduğunu söyleyen, o zaman türkiye'ye gelsene kardeşim neden orada yaşıyorsun dediğinde ise "yok yaaa kalsın, burası iyi" diyerek cevap veren, avrupa'da demokrat partiye oy veren, kendi ülkesindeki demokratlara ise küfür eden ikiyüzlü insanlara burada siyaset yaptırmam.

ben de gurbetçi olsam ve bu iktidar döneminde dolar anasının ecdadı gibi tavan yapsa ben de reisçi olurdum tabii ki. memleket sevdalısı çakallar. türkiye umurlarında bile değil, 3-5.000 dolarla gelseler bile krallar gibi tatil yapıp dönüyorlar, keyfine bakıyorlar. sonra burada milliyetçilik oynuyorlar. madem bu kadar seviyorsun ülkeni gel de burada çalış o zaman görelim vatanseverliğini.
Ocean bazen yazın okuyorum da senin her şeye olumsuz baktığını görüyorum Bence burada hata yapıyorsun arkadaşım Mesela bu yazın da bahsetmiş olduğun Yurtdışından ülkemize gelip de krallar gibi tatil yapıyor dediğin insanlar birçoğu şu sorun yaşıyor kredi çekerek ülkemize geliyorlar veya tatil zamanı haricinde tüm yaşamımızı ev iş arasında geçiyor ben Aydın Didim'de büyüdüm orada �ngiliz arkadaşlarım vardı bana şunu söylüyorlardı Kamil zaten bütün yıl boyunca orada Köle gibi çalışıyoruz hatta bizim orada lokantalara çıkıp yemek yemek gibi bir alışkanlığımız bile yok Ancak Ayda bir kere iki kere Bütün yıl orada köpek gibi çalışıyoruz müsaade edin de burada bir ay bile olsa her şeyi boş verelim demişlerdi bu ay böyle düşünmen gerekiyor Bir de bu yönüyle bakman lazım

amerika'da, mektup mu yazacaksın trump'a. bakın açık açık söylüyorum burada ben çok muhafazakarım diyen, türkiye'de yaşamadığı halde türkiye'nin çok iyi durumda olduğunu söyleyen, o zaman türkiye'ye gelsene kardeşim neden orada yaşıyorsun dediğinde ise "yok yaaa kalsın, burası iyi" diyerek cevap veren, avrupa'da demokrat partiye oy veren, kendi ülkesindeki demokratlara ise küfür eden ikiyüzlü insanlara burada siyaset yaptırmam.

Kimin Demokrat olduğunu sen mi belirliyorsun? Senin görüşüne uyan Demokrat, uymayan Komunist mi oluyor?

Ocean bazen yazın okuyorum da senin her şeye olumsuz baktığını görüyorum Bence burada hata yapıyorsun arkadaşım Mesela bu yazın da bahsetmiş olduğun Yurtdışından ülkemize gelip de krallar gibi tatil yapıyor dediğin insanlar birçoğu şu sorun yaşıyor kredi çekerek ülkemize geliyorlar veya tatil zamanı haricinde tüm yaşamımızı ev iş arasında geçiyor ben Aydın Didim'de büyüdüm orada �ngiliz arkadaşlarım vardı bana şunu söylüyorlardı Kamil zaten bütün yıl boyunca orada Köle gibi çalışıyoruz hatta bizim orada lokantalara çıkıp yemek yemek gibi bir alışkanlığımız bile yok Ancak Ayda bir kere iki kere Bütün yıl orada köpek gibi çalışıyoruz müsaade edin de burada bir ay bile olsa her şeyi boş verelim demişlerdi bu ay böyle düşünmen gerekiyor Bir de bu yönüyle bakman lazım

yahu bundan banane, gitsin nerede yaparsa yapsın tatilini köpek gibi çalışsın veya çalışmasın, memnun değilse şikayetçiyse gitsin başka iş bulsun kendisine. söz konusu nerede tatil yaptığı değil ki. türkiye'de de köpek gibi çalışıp bir kez olsun tatile gidemeyen milyonlarca insan var ona bakılacak olursa. konumuzun özeti yurt dışında yaşayıp "memleket çok iyi amerika, almanya bizi kıskanıyor" diyen iki yüzlüler. türkiye'deyken yaşadığı yeri över, gurbetteyken türkiyeyi. buna ben nerede değilsem orada mutluyum denir. buna da iki yüzlülük denir.

Yanlış hatırlamıyorsam Almanya çifte vatandaşlığı kaldırmayla alaka bir yasa çıkardığında bunlar Alman vatandaşlığını seçmek için kuyruğa girmişlerdi. Türkiye'yi seçmezler, sanmıyorum...

Ya bunların yalandan bir memleket hasreti var. Zannedersin Nazım gibi sürgüne gönderilmişler. Adam Avrupa'da dünyanın en düzenli şehirlerinde, en düzenli toplu taşıma ağlarında yaşıyor, sosyal haklarını sonuna kadar alıyor, ardından gelip Türkiye'de yaşam çok ucuz, çoksel güzellemesi yapıyor ya... işte ben ona sinirleniyorum. Ortadoğu bataklığına saplanmış, her gün hayatın pahalılaştığı, liyakatın olmadığı, bir işi yapabilmek için Ankara’da dayı-yeğen-enişteye gereklilik olduğu, her gün işimi kaybedersem ne yaparım korkusunun yaşandığı ülkemiz için "büyük Türkiye" masalları anlatan ama orada yaşamaya devam eden ve bizim de bu şartlar altında yaşamaya devam etmemiz için oy kullanan insanlar sürüsü. Oy hakları kesinlikle ellerinden alınmalı. Türkiye'nin nasıl yönetilmesi gerektiğine Türkiye'de yaşayanlar karar vermeli. Bahsettiğin şey Almanya değil de Avusturya diye hatırlıyorum. Ama mühim değil. Gelsin burada yaşamaya başlasın da ondan sonra "Avrupa’da domates taneyle alınıyor" diye edebiyat parçalasın.

Kimin Demokrat olduğunu sen mi belirliyorsun? Senin görüşüne uyan Demokrat, uymayan Komunist mi oluyor?

konumuz kimin demokrat olup olmadığı değil boş yapma. benim doğum yerim de belçika aynı zamanda çift vatandaşım oy kullanmaya hakkım olduğu halde türkiye'de yaşadığım dönemde hiçbir zaman oy kullanmadım oranın siyaseti veya siyasetçileri hakkında da tek bir yorum yapmadım. konumuz yurtdışında yaşayıp buradaki iktidarı övüp bitiremeyen sözde memleket sevdalıları, burayı çok özleyip ama ne hikmetse gelmeyi de kesinlikle istememeleri. biri gelir tatilcileri över diğeri gelir gurbetçilerini.

konumuz kimin demokrat olup olmadığı değil boş yapma. benim doğum yerim de belçika aynı zamanda çift vatandaşım oy kullanmaya hakkım olduğu halde türkiye'de yaşadığım dönemde hiçbir zaman oy kullanmadım oranın siyaseti veya siyasetçileri hakkında da tek bir yorum yapmadım. konumuz yurtdışında yaşayıp buradaki iktidarı övüp bitiremeyen sözde memleket sevdalıları, burayı çok özleyip ama ne hikmetse gelmeyi de kesinlikle istememeleri. biri gelir tatilcileri över diğeri gelir gurbetçilerini.

İsteyen istediği yerde yaşar, istediği gibi yaşar, istediği gibi düşünür. Saygı duyarsın veya duymazsın, orası sana kalmış. Kişinin yaşantısına göre önyargılı olmak uygun değil. Buna ötekileştirme deniyor. Forumsal'ın da yarısı benim tahminime göre yurtdışında yaşıyor. Onları küstürdün mü, kepenkleri indirir sen de gidersin.

DANGER

DANGER

HIGHLY YURTDIŞINDA YAŞAYAN GURBETÇİ ELEŞTİRİSİ

OVERHEAT

oh no

süreyya hanım will punish all of you.... :1744328xc4pwxo3z1:

İsteyen istediği yerde yaşar, istediği gibi yaşar, istediği gibi düşünür. Saygı duyarsın veya duymazsın, orası sana kalmış. Kişinin yaşantısına göre önyargılı olmak uygun değil. Buna ötekileştirme deniyor. Forumsal'ın da yarısı benim tahminime göre yurtdışında yaşıyor. Onları küstürdün mü, kepenkleri indirir sen de gidersin.

ben kimse siyasi görüşünü yazmasın demiyorum, isteyen istediği yerde yaşasın, istediği gibi yaşasın istediğini desteklesin ama gelip burada sempatizanlık yapmasın, yaptırmam da zaten. ben cumhurbaşka'nı eleştiriyorum diye bana vatan haini diyor, yahu sen kimsin. ben yurt dışındakilerini ötekileştirmiyorum, bu türkiye'de yaşayan içinler de geçerli, ben de göçmenim uzun yıllar yaşadım yurt dışında. senden çok daha iyi bilirim nasıl bir şey olduğunu merak etme.

ben kimse siyasi görüşünü yazmasın demiyorum, isteyen istediği yerde yaşasın, istediği gibi yaşasın istediğini desteklesin ama gelip burada sempatizanlık yapmasın, yaptırmam da zaten. ben cumhurbaşka'nı eleştiriyorum diye bana vatan haini diyor, yahu sen kimsin. ben yurt dışındakilerini ötekileştirmiyorum, bu türkiye'de yaşayan içinler de geçerli, ben de göçmenim uzun yıllar yaşadım yurt dışında. senden çok daha iyi bilirim nasıl bir şey olduğunu merak etme.

Kimse burada kimseyi siyasi görüşü nedeniyle vatan haini ilan etmedi. Ben öyle bir şey okumadım. Askeri operasyonu eleştirenlerin Terörist yanlısı gibi algılanmasına karşı ortaya çıkmış bir terim di. Terörü öven yayınlar da var bu ülkede. Karşı görüşte olanlar bile takip ediyorlar. O tür yayınların etkisi oluyor bazen insanların üstünde. Karşılıklı bir algı yanılması yaşanmış. Oysa burası Türkçe forumlar arasında en seviyeli olanı. Buna inanabilirsin.

• Beğen
Tepkiler: X
Konuya dahil olmak isterdim Ama öylesin yorgunum ki Konuşurken gözlerimi kapatarak konuşuyorum yani yazarak yazarken

hadi biz yine
aldığımız silahları
zamanı gelince kullanıyoruz
araplar alıyor alıyor
depoluyor

insan üzülüyor böyle durumlara

Bu tehlikeli sularda ne koca yiğitler telef oldu; One Minute, Papaz, Esed ve sayamadığım onlarca iddialı söz, târihin tozlu sayfalarındaki yerini aldı ama bizimkiler hâlâ öğrenemedi on defa düşünüp bir defa kelâm etmeyi.

Geri