Ruha Ziyafet

Konu sahibi son olarak 1555 gün önce görüldü

Hüner levh-i dile nakş etmedir tasvîr-i cânânı
Kuru sûret yazıp dîvâra ey Behzâd n’eylersin

Yahyâ Nazîm

Boş verin hocam.
Coğu bir avuç yeteneksiz,kirik ceviz kabuklari gibi.Her sey detayda gizli,şeytan bile.

"Kendini yalnız ve çaresiz hisseden birine soracak olursak cevap mutlaka “diğer insanlarla beraber olmak” olacaktır. Ama bütün bu ihtiyaçlar giderildikten sonra, bütün insanların ihtiyacı olan bir şey var mıdır hala ? Filozoflar buna evet diye cevap verir. Onlara göre insan sadece ekmekle yaşayamaz. Tabi ki bütün insanlar yemek yemelidir. Ayrıca sevilmeye ve ilgi görmeye ihtiyaçları vardır. Ama bütün insanların ihtiyacı olan bir şey daha vardır: Kim olduğunu ve neden yaşadığını bilmek.”

Sofie'nin Dünyasi/Joostein Gaarder

Taş mı basalım ?
Ben seni her türlü bulurumda , burada olman ayrı bir hoşluk , gel bence .

Yine su sebebsiz hüzünlü aksamlardan bir tanesi.
Bir hiclik hisediyor,arzulamadigi bir hiclik..daha zamansizliktan da öte.Kapsayici bir agirlik var ic makaminda,buna ragmen kirlangicin kanat cirpma silsilesini birbirinden ayirabilecek kadar da yavas bir zamansizliga yakin,sonbaharda yapraklarin yere düsüsünü duyacak kadar da keskin bir algilama ama kayit etmeme.Siyah beyaz fotografin icinde bulunan,yine de gecmisten gelecegi anlatmaya calisan beyhude sur.Kirilip parcalanmis bir sed.Ikinarcasina anlatmaya calistigi tecrübeleri ve hikayeleri var ama avazi cikamiyor.
Bir isteksizlik..bir bos verme cabasi..zihin tamamen uyanikken..daha da percinlesen ve karsi gelmeye calisamayan bir oblomovizmin icine sürüklenen gereksiz nedenler.Sonsuzluk komsuluguna dair bir cift sözü var..betimlenemeyen.

Son düzenleme:
Gittigin yerlerde,sana dokunan yüreklerden söz et bana.
Merhametleri mi daha agir basiyor,adalet mi?
Cogul kullanabildigimiz merhamet mi daha keskin yargiliyor seni, ya da yalniz tek olan adalet mi?
Yoksa yüreklerde ikiside mi yok?

Gittigin yerlerde,sana dokunan yüreklerin sevdalarindan anlat bana.
Yanik kokusu mu aliyorsun,yoksa soguk bir mistral etkisi mi?

Gittigin yerlerde,sana dokunan sevdalarin yasanmisliklarindan anlat bana.
Seni mi besliyorlar,yoksa sen mi besliyorsun onlari yasanmisliklarinla?

Gittigin yerlerde,sana dokunan sevdalarin özlemlerinden söz et bana.
Benim sana olan özlemimi animsatiyorlar mi,yoksa sen mi onlari daha cok özleme boguyorsun?

Bir vefa borcunu,ödemek istercesine..sigaramiz halen sönmedi.

Geri