Ruha Ziyafet

Konu sahibi son olarak 1555 gün önce görüldü
"Bir ben vardir benden iceri"..der iken Yunus

"Hicbir zaman hicbir insan kendini oldugu gibi cizmeyi göze alamamistir" demis Camus

Bu iki varolus ikinmalarinin paralelligi,belirginlikten kacip sis deryasinda yüzmenin rahatligi ve ya sorumluluk almayi rededen bir bilincalti mi cok sevgili hocam?

Umarım yüz yüze kesintisiz güzel anlar dolu başarılı ve sağlıklı bir eğitim öğretim yılı olur hocam..

Hazır foruma uğramışken selam verip çıkayım : )

Kendinize çok iyi bakın güzel çocuklar yetiştirin.. Sorgulayan : )
Değerli kardeşim, her zamanki gibi çok naziksin. Çok teşekkür ederim.:emoji_rose:
Evet, tüm tecrübe, niyet ve emeğimizle ama daha da önemlisi sevgiyle bilme yolculuğunda olabilmek, arayan ve hayret eden dimağlarla yapabileceklerini fark ettirmek, sorgulayan, ayırdına varan ve kişisel menfaatin ötesinde bireyler hedefimiz.
Saygıyla Noah.

"Bir ben vardir benden iceri"..der iken Yunus

"Hicbir zaman hicbir insan kendini oldugu gibi cizmeyi göze alamamistir" demis Camus

Bu iki varolus ikinmalarinin paralelligi,belirginlikten kacip sis deryasinda yüzmenin rahatligi ve ya sorumluluk almayi rededen bir bilincalti mi cok sevgili hocam?

Çok değerli Süreyya hocam,:emoji_heart_eyes:
Çıkarımlarınızı ve bilinç üzre sorgulamalarınızı bir pınar bulmuşçasına sevgi ve saygıyla selamlıyorum.
Sizdeki sorguların ışığında ne hoş oluyor yanıt arayışı, deryasınız.

Nacizane bence:
Bakış açılarının farklılığı değil midir hep öteye iteleyen düşünceleri.
Yunus arar iken özü, Camus bireysel var oluşun kendini oluşturabilme çabasında mutsuz insanlara değinir.
Bir söz vardır: Bilmek olmayı belirlemez, olmak bilmeyi belirler.
Camus umutsuzca özgürlüğe ulaşacağımıza inanıyor bilnçaltında. Yunus ise Hakka gizemli aşkta kendini keşfeden insanı diliyor.
Her ne kadar farklı anlatımlar olsa da insanın daha öteye özlemi ortak. Bunu da ancak bireysel deneyimler şekillendirecek.
Ya sizce?:emoji_rose:

Yavuz Bingöl, çok severim. Şükranlar yüreğinize.
Size gelsin hocam. :emoji_rose:

Şiirsiz
Bir
Gönül,
Mavisi
Olmayan
Deniz
Gibidir.
Kıyılarında
Yaşayacağınız
Aşklar
Donuk
Kalır.

Vahap Dalkılıç

Çok değerli Süreyya hocam,:emoji_heart_eyes:
Çıkarımlarınızı ve bilinç üzre sorgulamalarınızı bir pınar bulmuşçasına sevgi ve saygıyla selamlıyorum.
Sizdeki sorguların ışığında ne hoş oluyor yanıt arayışı, deryasınız.

Nacizane bence:
Bakış açılarının farklılığı değil midir hep öteye iteleyen düşünceleri.
Yunus arar iken özü, Camus bireysel var oluşun kendini oluşturabilme çabasında mutsuz insanlara değinir.
Bir söz vardır: Bilmek olmayı belirlemez, olmak bilmeyi belirler.
Camus umutsuzca özgürlüğe ulaşacağımıza inanıyor bilnçaltında. Yunus ise Hakka gizemli aşkta kendini keşfeden insanı diliyor.
Her ne kadar farklı anlatımlar olsa da insanın daha öteye özlemi ortak. Bunu da ancak bireysel deneyimler şekillendirecek.
Ya sizce?:emoji_rose:

Yavuz Bingöl, çok severim. Şükranlar yüreğinize.
Size gelsin hocam. :emoji_rose:

Yalniz terligini kaypetmis bir avare gibi dolaniyorum cesitli kesimlerin yollarinda mutlak orta yolu bulup emele ulasmak icin sevgili hocam.Deryanin icinde..
Cok yorucu olsa da.Duramiyorum.
Emelin bile ne oldugunu bilmiyorum.
Emelim mi emel mi?
Camus nun dedigi gibi bireysel var olusumun mu,ya da tözün bize yansittigi o tek hece (aşk)mi amaclanan emel?
Yoruldum.
Elbet de ki kisisel deneyimler belirliyor.Lakin vahdeti vucud kavraminda, bir insan bir ben.
Yüklenmekten hic olacagiz.
Bu da bizi özgürlestirecek belki.
Sizsiniz derya olan.
Yüzeyinde cicekler yetisen.

Yalniz terligini kaypetmis bir avare gibi dolaniyorum cesitli kesimlerin yollarinda mutlak orta yolu bulup emele ulasmak icin sevgili hocam.Deryanin icinde..
Cok yorucu olsa da.Duramiyorum.
Emelin bile ne oldugunu bilmiyorum.
Emelim mi emel mi?
Camus nun dedigi gibi bireysel var olusumun mu,ya da tözün bize yansittigi o tek hece (aşk)mi amaclanan emel?
Yoruldum.
Elbet de ki kisisel deneyimler belirliyor.Lakin vahdeti vucud kavraminda, bir insan bir ben.
Yüklenmekten hic olacagiz.
Bu da bizi özgürlestirecek belki.
Sizsiniz derya olan.
Yüzeyinde cicekler yetisen.

Canım hocam, söze ne hacet. Hissedebiliyorum sizi.
Ruhunun o enginliğinde her şeydeki ince ilmeğinizle şekillenen hassas bilincinizi.
Üstüne eklenen letafet ve merhametin sabır tılsımını.
Emeliniz sizde, siz emeldesiniz. Ayrı gayri yok, hep hissedesiniz.
Sızısı olmasa, yorgunluğu olmasa vicdan nasıl yaşardı?
Yaşamanın bedeli bu olsun.
Sevgilerle.

Purple-flower-petals-blue-flower-core-morning-dew-1920x1440.jpg

Tatlı bir eflatun, üzerinde taze ve can damlalar. Ortasında ışıldayan bir mavi, beyazlarıyla tümlenen ışıklı heybet. Yansımanız çok güzel. Size gelsin. :emoji_rose:

Son düzenleme:
Evet hocam.
Ölecegiz diye yasamayalim mi?
Insanlar kaderlerine tanisa, ondan önce davranirlardi diyen Seneca beyin de serefine bir requiem yollayalim.

Güzel aksaminiz olsun...❤

Akşamın bu güzel hali sizin varlığınızla güzelleşen bakış açısı ve beraberindeki müzikler. :emoji_tulip:
Yüreğinize şükranlar canım hocam.:emoji_heart_eyes:
Senece'ya selam, ruhun demine devam.:)

Değil mi ki ”aslolan gözlerin kapalıyken yaşadıkların”.
Hala en güzel hikayeleri dünyalar bir araya gelse anlamayacaklara mı anlatmaktasın?
Ve sen hâlâ sağırlar ordusuna senfoniler mi çalmaktasın?

Nazan Bekiroğlu

Acıyı görmeyen insan, umutsuzluğu yaşamayan, iliklerine dek kederin işleyip yaralamadığı bir insan, mutluluktan, umuttan, sevinçten ne anlar?
Göğü görmeden, denizi görmeden maviyi anlamaya benzemez mi bu?
Bir güz düşünün ki, ilkyazı olmamış, yazı yaşanmamış, böyle bir güzün hüznü hüzün müdür?
Başlamanın bir anlamı varsa bitişi göze almak, bitişin bir anlamı varsa başlangıcı olmak değil midir?

Yaşamı düz bir çizgide tutmak tükenmektir. Yaşamak zorunda olduğumuz şunca yılı aykırı uçlar arasında gezdirip geçirmedikçe, alışkanlıkların sınırlarını aşmadıkça zaman zaman, yaşamak nasıl yenilik olur tükenmek değil de?

Şükrü Erbaş

“Erdemin ruhsallığı, dinginlikle yani zihnin sakin mevcudiyetiyle görülür.
Huzur, sakin cesarettir.”

Inazo Nitobe

Dünya bir testidir, ömür bir su...
Sızar iğne ucu gözeneklerinden zamanın, bir içim serinlik bir yudum mutluluk için.
Ve bir gün ölümün balkonundan...dökülür toprağa el içi kadar bir su.
Yerde birkaç damla nem, bir avuç ıslaklık...
Ölümü bilerek nasıl yaşar insan, geride dünyanın kalacağını bilerek nasıl ölür; bilmek bütün acıların anasıdır..
.

Şükrü Erbaş

Sokrates'in en önemli buyruğu 'kendini bil'dir.
'Kendini bilmek', bir yerde 'haddini bilmek' demek.
Aynı zamanda ne bildiğini, beri yandan da (belki de asıl olarak) ne bilmediğini bilmek.

Çünkü:
Ne bilmediğini bilmek insanın kendini tanımaya başlamasının ilk adımı.
Ne bilmediğini bilmek, başka insanların ne bildiğini veya bilmediğini anlamamak demek öte taraftan.
Sonuçta, insan bu buyruğu yanına aldığında, hem kendini hem de başkalarını (kendi dışındakileri) anlamak için yola çıkar.

(Ali Bulunmaz)

Geri