Resmi nikah camide kıyılsın

Konu sahibi son olarak 2603 gün önce görüldü
AKP Kadın Kolları İzmir İl Başkanı Özen Kızılırmak, yeni doğan bebeklerin kulağına ezanla isimlerinin fısıldanması ile yeni evli çiftlerin imam nikahı ve resmi nikah törenlerinin camide yapılması için Diyanet İşleri Başkanlığı'na proje sunacaklarını söyledi. Ancak Diyanet İşleri Başkanlığı'na resmi nikah kıyma yetkisi verilmesi gerekiyor. Milliyet

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz

Zorunlu kılsınlar. Camide resmi nikah kıymayanları evli saymasınlar.

Aman, işin işine ... affedersiniz ama bir şeylerine su kaçırma derler.

Camilere ibadet için gidilir. Bir anlamı vardır oraya gitmenin. Bir gerektirdikleri vardır.

İnanmayan insanın cami de ne işi var?

Yakın zaman da aleviler için de mabed açılacak ya, orada da kıyılsın o halde nikah?

Abartıya açık bir konu!

Eğer olsun diyen varsa tartışırım sonuna kadar!

Hristiyanlar "bize özendiler" der .s

Kimse gelmez ki o zaman nikaha hadi geldiler diyelim o süslü püslü ablalar eğilip ayakkabılarınımı çıkarır çocuklar pist yerine kolonların etrafındamı dönsün..

Ne alaka simdi :s İsteyen zaten dugununu camide duali yapiyo, imam nikahlarini hoca kiyiyo. Diyanet isleri resmi nikah kiyana kadar islam dinini ogretme ve uygulama dersleri verse cok daha yararli olur.

gereksiz bir çalışma camiler ibadet için yapılan yerlerdir
bunun için müftülük yada diyanet ayrıca bir yer yapar o zaman tamam derim ama buna da gerek yok bence kilisee hayranları nasılsa bunuda ülke gündemi yapar.

Oncelikle o ''imam nikahi'' degil ''dini nikahtir''. Nikah kiymasini bilen her musluman,her yerde bu nikahi kiyabilir yani bi ortam zorunlulugu yok. Dini nikahi, resmi nikahtan once kiymak yasak Turkiye'de bu yuzden ikisini pespese ayni ortamda yapmak istiyor olabilirler bilemiyorum. Sahsim adina gereksiz buluyorum.
Bebegin kulagina ezan ve kamet okumasi genelde ilk ve yedinci gun arasi olur. Sanmiyorum insanlarin yeni dogmus bebegini alip kalabalik ortama sokacagina. Bu islem evde olabiliyor.

Boyle bi sacma fikir icin tesekkur etmek lazim

Bunu soyleyen buna inaniyor mu acaba

Maksat "il baskanligi calisiyor" imaji vermek
Proje duzgun olsun dandik olsun ne onemi var

Aman, işin işine ... affedersiniz ama bir şeylerine su kaçırma derler.

Camilere ibadet için gidilir. Bir anlamı vardır oraya gitmenin. Bir gerektirdikleri vardır.

İnanmayan insanın cami de ne işi var?

Yakın zaman da aleviler için de mabed açılacak ya, orada da kıyılsın o halde nikah?

Abartıya açık bir konu!

Eğer olsun diyen varsa tartışırım sonuna kadar!

Olsun.

Hadi tartışalım

Diyanet'e ayrılan bütçe 7 bakanlığa ayrılan bütçeden daha fazla olunca ne yapacaklarını şaşırdılar tabi...

AKP ve şurekası kimin nerede evlenmesi gerektiğine, kaç çocuk yapması gerektiğine, ne yemesi, ne içmesi ve ne giymesi gerektiğine, kadınların kahkasına vs. kafa yoracağına, dün işledikleri cinayet sonucu katledilen 18 maden emekçisine kafa yorsalardı belki bir adım daha ileride olabilirdik.

Tercih Meselesidir.
Zorundalık Olacağına İnanmıyorum.

Basit bi kelimeyle tartisma yaratilmaz. Hele ki tartismak icin tartisiliyorsa!

Olsun diyen varsa tartisirim demissin, bende olsun dedim ve tartisalim diye bekledim.
Basit dedigin kelimeyi sen kullanmissin , unlem konacaksa bende buna koyarim ( ! )

Bu öneriyi yapan bir de kadın kolları başkanı öyle mi? Neyi nerden yalayacaklarini şaşırmış olmalılar başka bir açıklaması yok.
Diyanet İşleri sadece islamiyet ile ilgili kıstasları baz alıyor ki maalesef taraflı olmasının tek nedeni çoğunluğun haklı oldugu sanrisidir.
Evvela Diyanet kadın cinayetleri ile ilgili fetva yayınlasin ya da kadın hakları ile ilgili konussun hani nerde?

Şimdi bu olayada kücük bir örnek vereceğim
Sükrü saraçoğlu stadında nikah kıyanları gördük
Boğaz köprüsünde nikah kıyanları gördük Memuru peşinden sürükleyerek
ee müslüman bir kişininde camide resmi nikah kırmasına niye mesafeli duralım ki
aa pardon bizim kafamız sadece işimize yarar şeyleri görmeye basıyor.

AKP Kadın Kolları İzmir İl Başkanı Özen Kızılırmak, yeni doğan bebeklerin kulağına ezanla isimlerinin fısıldanması ile yeni evli çiftlerin imam nikahı ve resmi nikah törenlerinin camide yapılması için Diyanet İşleri Başkanlığı'na proje sunacaklarını söyledi. Ancak Diyanet İşleri Başkanlığı'na resmi nikah kıyma yetkisi verilmesi gerekiyor.

amac aşikar sanırım
çözüme ulaştırmamız gereken,duyarlı olmamız ve düşünmemiz gereken onca sorunun olduğu memlekette bu ve bu tarz meselelere kafa yoruluyorsa eğer vay halimize...

Geri