#reglizniistiyoruz

• Kullanıcı Mahlas
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
Konu sahibi son olarak 1015 gün önce görüldü
Oh ne güzel! Regl oluyorlar diye izin isteme rahatlığı ve ayrıcalığını kendinde gören bayanlar! Daha çok beklersiniz :)

Regl izni nedir ya ?
Bokunu çıkarmayın kadınlıgın . Bir regl dönemiyle başedemeyecek acziyette misiniz ?

Ağrı kesici iğne olmadan yataktan çıkamayan arkadaşlarım var. Mesele izin meselesi değil ama regl dönemini sorunlu geçiren kadınları aciz olarak nitelendirmek ne bileyim biraz şey...

İstanbul sözleşmesi kaldırılsın

Ya herkes rahat geçiremeyebiliyor, kimisi her ay düzenli kist patlamasıyla birlikte oluyor.
Acile uğramadan ilk günü atlatamayanlar var. Haliyle insan verimli de olamayabiliyor.
Nitekim kişiye göre değişen çalkantılı bir süreç. Ve bu süreci zor atlatanlar için elzem.

Ülkenin özetiyiz forum olarak gerçekten.

bazen burada bi şeylere esprili yaklaşıyoruz, eğlenelim geçelim diyoruz ama sonra diyorum ki burada troll yapan arkadaşlar gerçekten troll mü yapıyor yoksa ciddi ciddi böyle mi düşünüyor, tedirgin oluyorum. burada bir üyelikten ibaret olan ekran arkasındaki insanların toplumun içinde dolanan, yaşayan, yer edinen birileri olması ürkütücü geliyor.

hayatınız boyunca yaşamadığınız, yaşayamayacağınız, haliyle o anki ruh halini, ağrıyı ya da hissettirdiklerini anlayamayacağınız bir şey için konuşmak nerden aklınıza geliyor? regl olmayı bir ayrıcalık haline döndürmek gibi bir niyeti olduğunu düşünmüyorum kadınların ki toplum içinde erkeklerin dümdüz sadece erkek olmaları bile ayrıcalık sebebiyken kadınların bir şey talep edebilmesi çok olası ama bunu bir ayrıcalık olarak talep etmiyorlar. regl dönemini tabiri caizse sürünerek geçiren çok kadın var. ilk günü çok ağır geçen, ikinci günü dayanılmaz olan, regl öncesi haftası zorluklar yaşayan çok kadın var. bugüne kadar da bir şekilde zorlanarak da hayatlarına devam ettiler ama ağrılarından şikayet etmeleri, zorluk yaşamaları bile güçsüzlük olarak göründü. bazı iş yerlerinde, bazı belediyelerde, ki türkiye'deki öncüsü dersim belediyesidir benim bildiğim, regl zamanı kadınlara istedikleri 1 günü izin olarak veriyorlar. bu kadının kendi bedenini aciz göstererek talep ettiği bir durum değil, yaşadığı zorluk için bir kolaylık sağlanması olabilir sadece. ömrünüzde anlayamayacağınız bir durum için böyle boş atıp tutuyorsunuz ya, yemnediyorum şaka olmasını falan diliyorum. doğamızda bu var, bununla da pekala baş edebiliyoruz arkadaşlar, ağrısını da çekiyoruz, çilesini de çekiyoruz ama bu döngüye sahip olup, döngüyü yaşayabildiğimiz için de mutluyuz. bu sizin zevkleriniz uğruna çektiğiniz acılardan değil, keyfi bir şey de değil. dönüp de şey diyemiyoruz yani ''ay ben mart ayında çok yoğunum erteleyebilir miyiz hüüğğ'' ya da sandığınız gibi bunu bahane edip yorganın altında çikolata yiyerek de ağlamıyoruz... lütfen abidik yorumlarla sanki bu izni verebilecek kişi sizmişsiniz gibi boş yapmayın, germeyin beni.

yoo regl döneminde olmadan da geriliyoruz biz. evet 10 gün önceden de başlıyor, evet 4-5 gün regl sürüyor. aynen kardeşim ayın 3 haftası yokuz, kalan 1 haftada da feministlik yapıyoruz. erkeklere de kafa izni verilse de bi şu iş dünyasından uzaklaşsalar... kafa mı dedim? yok ki.
sakinim. tamam tamam.
susun ya...
kes tamam...

Son düzenleme:
Kadın istihdamı azaltılsin, patronlar çok zarar eder yoksa

• Beğen
Tepkiler: 0
@Melodram bu cok suistimal edilecek bir durum . Bu da cinsiyetci bir yaklaşım bana göre .Ben sadece evet biz kadnız her hak bizim gözüyle bakamadım açıkcası tipik regl dönemi olarak değerlendirdim .
Böyle bir izin sistemine gecildiğinde dürüst davranılacağına inanıyor musun ?
Bana söylenmeden evvel bir de bu yönden düşünmeni isterim .Mıc mıc tabirini sevmedim . Sırf regl dönemiyle ilgili yazımdan dolayı böyle nitelendirmen hoş olmadı .

İşveren ücretli veya ücretsiz 5-7 gün fazla izin kullanacak personeli neden işe alsın? Bunu başta sorarlar adama ya da kadına!

- Aytaç hanım, regl gününüz ne zaman?
- Ayın 10. ve 15. günü arasında oluyor.
- Kusura bakmayın bu aralıklarda regl olan personelimiz var. Biz 15'inden sonra regl olan personel arıyoruz. İyi günler.

dddd.png

@VERA bunlar böyle ciddiye alıp cevap verme zammına yazık

@Melodram bu cok suistimal edilecek bir durum . Bu da cinsiyetci bir yaklaşım bana göre .Ben sadece evet biz kadnız her hak bizim gözüyle bakamadım açıkcası tipik regl dönemi olarak değerlendirdim .
Böyle bir izin sistemine gecildiğinde dürüst davranılacağına inanıyor musun ?
Bana söylenmeden evvel bir de bu yönden düşünmeni isterim .Mıc mıc tabirini sevmedim . Sırf regl dönemiyle ilgili yazımdan dolayı böyle nitelendirmen hoş olmadı .
Suistimal edilmesin diye zaten 1 günle sınırlandırılıyor, onu da tahmin edersin ki kadınlar kanamalarını ve ağrılarını en yoğun yaşadıkları günde tercih ediyorlar. Yani sana 1 hafta gelme kardeşim, evinde battaniye altında yat, sen kadınsın buna hakkın var demiyorlar. Ben direkt sana bir şey demedim ki hem o nerden çıktı? Yorumları genel okudum ama bu durumu yaşayamayanların ahkam kesmelerine sinirlendim. Senin acizlik yorumun üzerine de acizlikle alakası olmadığını belirttim.
Regl döneminde sadece gergin hissetmiyoruz ki biz. Şiddetli karın ağrısı, mide bulantısı, sindirim bozuklukları vs vs. birçok durumla da baş etmeye çalışıyoruz, sence böyle bir durumdayken ve bunun için 1 gün dinlenebilme hakkı verilse bu aciz olduğumuz için midir? O kadar aciz olsaydık zaten 12 yaşında regl olmaya merhaba dediğimizde kendimizi pedlerimizle boğardık, yapmayın lütfen. O kadar aciz varlıklar olsaydık bu ülkede barınmaktan da vazgeçerdik, laf anlatmaya çalışmaktan da. Benim demek istediğim bu. Mıç mıçlı kısmını da sana dememiştim, ona da yersiz alınmışsın.
Ben erkeklere giydirmeyi severim genelde Vera hanımcım, hemcinslerime kızdığım noktalar da olur ama erkeklere giydirmek varken biricik hemcinslerimi ateşe atmam... Dediklerimi kişisel algılamayınız.

Bende kendimi salıp arkadaşlarımdan bahsetmişim. Kendime bakmadan. 2-3 sene önce 3 saatlik yola duruşmaya gitmem ve dönmem gerekiyor. O gün benim regl var ya hayatımın en fenalarından birini yaşıyor. Durmuş durmuş bak bebeğim sana neler göstereceğim deyip o günü bulmuş. Müvekkil firmanın özel aracıyla ilk defa gördüğüm 3 adamla gidip döneceğim. Başkası da gidebilir ama yok ben gidecekmişim işte boss öyle diyor. Ağrı kesici de alsam yok kafam almıyor. Mide bulantısı bi dert ağrı bi dert sinirlerim yıpranmış o ayrı bi dert. sürekli deri koltukta o sıcakta araçta oturmak allah allah zaten.. Adamlar bir şey anlatıyor ama hiç kulağımdan girmiyor bile. Neler yaşadım bir ben aha bir de şey.. allah bilir. Gittik.. döndük.. allahım bir de bu gözler neler görsün. Hanımlar beni anladı daha fazla devam edemeyeceğim... Şimdi ıyy iğrendik regl miii diyenler çıkabilir.

Geri