Recep Tayyip Erdoğan'ın Seçimi Kazanması

R
  • Kullanıcı Restful
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Toplum ve Gündem
Kafirler istemese de Allah nurunu tamamlayacaktır.
İnkar edenler, inanmayanlar, iftira atanlar, bu seçimin dahi o nurun tamamlanmasına yönelik bir yapı taşı olduğunu anlayacaklar.

nerden bilelim nurlu olduğunu, bi tevhid getirsin de görelim :T:

Kimilerine ayı ikiye bölseler de inanmazlar.
İlla kanatlı varlıklar lazım onlara, şöyle devasa olanlardan.
Yada perdeleri birden açılmalı, önce her iki yanındaki varlıkları görüp nutku tutulmalı insanın.
Sonra etraftaki birbirinden farklı milyonlarcasını görünce iki dakikada saç dökülmesi.
Kalp atışında ise kolon etkisi.
İlla metafizik dünyadan gelip anlatacaklar yani anlamaları için.
Şunu ekleyecekler; "Aman bana tapma, ben O'nun zerresi olamam."

Panik yapmayın; paralel evrende seçimi Ekmeledasdasaf kazanmış. Harem'den paralel evren-saat bir arabasına-yer ayırttım. Demirtaş'ın kazandığı paralel evren arabası da üçte kalkacakmış. Su çok güzel, gelsenize?!!

10389710_760247727372983_7083565523960280324_n.jpg

demirtaş'ın kazandığı paralel evreni görmek isterdim. askeriyenin başına geçiyor, aynı zamanda karşısında. resmen elektronun hızıyla kütlesinin olayı gibi ahaha

sayın demirtaş da seçimin kaybedeni biz değiliz seçim çalışmamız faydalı oldu amacımıza ulaştık demiş. eeee sevgili demirtaşın amacı cb seçilmek değil miydi? kendisi adaylığını c.başkanı seçilmek için mi koydu yoksa pkk nin siyasi kanadını sevimli gösterip normalleştirmeye calısmak icin mi koydu? eger 2. secenekse türk solu seçmenleriyle billur geçmiş demektir.

neyse kafamda deli sorular dırnırırnınrm.

Kürt siyasetinin bu seçimde yer almasının en temel sebebi "çözüm süreci" adı verilen pazarlık masasına güçlü oturabilmektir.

İkincisi ise HDP'nin kuruluş amacı olan Türkiyelileşme hamlesini pratiğe dökmektir.

Her iki açıdan da bakıldığında HDP ilki için hatırı sayılır bir başarı kazanmış olsa da ikincisi için kısa vadede bir başarı söz konusudur. Ne olacağını önümüzdeki süreç belirleyecek lakin ben o konuda kendilerinden pek umutlu değilim.

Tayyip seçimi kazanmış olsa da meşruluğunu hala sağlayamamıştır. %30 a yakın bir seçime katılmama oranını heaaba katarsak eğer Tayyip'in tüm Türkiye'deki seçim oranı esas %38 civarındadır. Ve işin teoriğini bir yana bırakıp pratiğine bakarsak Tayyip dünden daha güçlü değîldir. Dün de çok fazla yetkisi vardı. Abdullah Gül noter memurluğu yapıyordu ve sadece noter memuru aradan çıkmış oldu. Yetki ve güç olarak pek bir farkı yok. Ekleyebileceğimiz bir başka husus da Türkiye sermayesi açısından "istikrar" adı verilen sürecin bir müddet daha devam etmesidir. Gerçi TOBB ve TÜSİAD sonucu olumlu yorumlasa da Fitch Kredi Derecelendirme Kuruluşu Türkiye'yi hala riskli görüyor, o da ayrı bir konu.

Yukarıda yazdıklarım var olan verilerdir. Bunların sağı solu tartışılsa da ana tema budur.

Peki yukarıdakiler ile Demirtaş arasında nasıl bir bağ var?

Şöyleki, son 1 yıl içinde AKP birkaç defa ölüm riski atlattı. Ve ölümü ensesinde hissetti. Haziran Direnişi, 17 Aralık, 25 Aralık gibi olaylar nedeniyle yanlız kaldı ve meşruluğu epey sorgulanır hale geldi. AKP hala destek arayışı içerisinde ve o günleri bir daha yaşamak istemiyor. Şu anki konjonktürde AKP'nin destek alabileceği en önemli aktörlerin ilki Kürtlerdir. İkincisi ise şaşırabilirsin belki ama ulusalcılardır.
AKP bu aktörlerden destek almak zorundadır.

Kürt siyaseti de bunu biliyor ve görüyor. Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası pazarlık masasına güçlü oturmak istemesi bundandır. Süreç bize ne gösterir bilmiyorum ama temiz ve şeffaf bir siyaset olmayacağını tahmin ediyorum.

No Pasaran

bu ulusalcılar dediğin doğu perinçek tayfası olsa gerek. zaten askerler çıkınca içerden alttan alta destek verdiler akp ye gibi gelmişti bana. cemaat karşısında düşmanımın düşmanı dostumdur mantğıyla. ama bu geniş kitlelere yayılır mı bilemem.

Bizi kurtarmak için dunyaya gönderilmiş insan muamelesi yapıp adamı gözünüzde putlaştırmayın. Niye bu adam böyle şöyle değil mesele kimseyi gözünüzde putlaştırmayın. Eğriye eğri , doğruya doğru bu kadar basit.

No Pasaran

bu ulusalcılar dediğin doğu perinçek tayfası olsa gerek. zaten askerler çıkınca içerden alttan alta destek verdiler akp ye gibi gelmişti bana. cemaat karşısında düşmanımın düşmanı dostumdur mantğıyla. ama bu geniş kitlelere yayılır mı bilemem.

Ta kendileri... AKP kamuoyunda Ergenekon, Balyoz vs. gibi yargılamaları cemaatin yaptığını, kendisinin bu işle pek bir alakası olmadığını, süreci Zekeriya Öz gibi cemaatin savcıları tarafından yürütüldüğünü vs söyledi. Ardından Yalçın Akdoğan gibi başbakanlıktaki merkezi isimler ve beraberindeki medyada yer alan bazı soytarılar(Rasim Ozan Kütahyalı gibi) Ergenekon davasının tekrar görülmesi gerektiğini ve yeniden yargılama olması gerektiğini gündeme attılar. Süreç böyle yürüdü ve ardından ulusalcılar AKP'den çok cemaati hedef alarak, olayları bunlara yıkarak Akp'yi bir nebze de olsa meşrulaştırdılar. Düşün ki Soner Yalçın rüşvet ve yolsuzluk operasyonunu bir ABD, İsrail oyunu olarak bile yorumladı. Tabi bu yorumun devamını kamuoyuna bıraktı. Artık kim orayı nasıl dolduruyorsa...

Seçimi kazandı ülke bölünmeye doğru gider artık, verdiği sözleri sıcacık koltuğunda yerine getirir.

Akp'nin başına kukla birini yerleştirse de, her ne kadar gizliden gizliye partiyi kendi yönetse'de, Erdoğanın seçimi kazanması muhalefete + etki yapacak diye düşünüyorum. Chp yeni bir yapılanmaya giderse başa Muharrem İnce gibi lider sıfatlı bir adam getirirse İktidar olabilir. Muharrem İnce'de aynen o yönde konuşuyor, ilk iki seçimde Chp'yi birinci parti yapacağım diyor, Chp seçmenini hareketlendirecek, sandığa taşıyacak, iktidara gelebiliriz düşüncesini aşılayacak, Chp zihniyeti böyledir şöyledir sözlerini rafa kaldıracak böyle bir başkana ihtiyacı var. Tabi Mhp'de biraz sağ tarafı kıpırdatması lazım, kendi seçmeni akp'ye oy veriyor, en azından kendi seçmenini tekrar partiye kazandırsa ülke için daha hayırlısı olur diye düşünüyorum.

"Zaman ilerledikçe ona karşıt olan herkesin tezi birer birer çürüyecek.
Ve bu zaman zarfı 4-5 seneyi geçmez.
İnsanlık pek yakında hiç beklemediği şeylerle karşılaşacak.
Terazi lastik jimnastik.
Ağırlık dengesi ait olduğu topraklara geri dönecek"

Bir küçük deli

Chp yeni bir yapılanmaya giderse başa Muharrem İnce gibi lider sıfatlı bir adam getirirse İktidar olabilir. Muharrem İnce'de aynen o yönde konuşuyor, ilk iki seçimde Chp'yi birinci parti yapacağım diyor, Chp seçmenini hareketlendirecek, sandığa taşıyacak, iktidara gelebiliriz düşüncesini aşılayacak, Chp zihniyeti böyledir şöyledir sözlerini rafa kaldıracak böyle bir başkana ihtiyacı var. .

Sana sadece 3 Smiley ile cevap veriyorum Plesk.

:zuha::zuha::zuha:

Rabbim basimizdan eksik etmesin. Saglikli sihhatli omurler versin insallah..

Ay adam ülkemizin üstüne kabus gibi çöktü Gençliğim akp iktidarı ile geçti çocuklarım görmesin ya:(

Geri