İyi yönleri de var kötü yönleri de..
Bazen cahil biri olduğunu düşünsem de, iyi yönlerini daha çok buluyorum. Elbette herkes sevmek zorunda değil, yalnız kendisine duyulan nefret de asla haklı değildir.
Putlaştırılıyor diye eleştilebilir. Bunu ben de eleştiriyorum bu yönden. Çünkü ben tevhit ehliyim. Benim en büyük değerim inancım tevhittir. Bu açıdan kimseye de bu yönden ayrımcılık yapmıyorum.
Ancak Erdoğan'ı fazla abartılıyor diye eleştiren kesimlerin çoğuna bakınca, kendilerinin ne eleştilmez tonalrca kutsanmış kişisi olduğu görülüyor.. O yüzden de samimyietsizler.. Yol, köprü yapmasını küçümseyemem zaten devletin görevi budur. İnsanlara ideoloji dayatmak gibi bir görevi yoktur devletin. Eğer bir düşünce putunu eleştiriyorsan, senin düşünce putunun olmaması gerekir.. ;)
Sevenler ne kadar duygusal ise sevmeyenler de bir o kadar duygusal, zaen ilk geldiği sırada asla Akp'ye oy vermem diyenlerin oranı da ortada.. Atılan manşetler falan, bir mücadele adamı olduğu açıktır. Bulunduğu yere oturarak gelmedi..
Onun dışında tasavvufu ve tarikatleri sanki İslam buymuş gibi göklere çıkartmasını kabul edemiyorum..
Cemaat tarzı hiçbir oluşumu oy deposu olarak görmemelidir. Ve bu konuda samimi, net bir mücadele yürütmelidir.
Fetö konusunda haksız bir defa, her şeyi birlikte yaptılar.. Kandırıldım demek çok kolay.. Olmaz öyle..
Yine de ekranlarda gördüğüm de rahatsız olmuyorum. Ne kadar sevmeyeni olsa da karizmatik ve hitabeti güçlü biri olduğunu herkes kabul ediyor.
Sayılabilecek bir sürü yanlışı var, bir sürü de doğrusu..
Yine de şunu da ekleyeyim..
Bence başarısı, kendinin deha olmasından değil, karşındakilerinin aşırı vasat olmasından kaynaklanıyor.. Yoksa öyle aham şaham dünya lideri reis falan da değil.. Onlar yandaşlarının taktığı uydurma kelimeler..
Zaten Kılıçdaroğlu kalitesinde bir rakibi olan birisi elbette her seçimi kazanır. Düşünün seçim çalışması boyunca hiç miting yapmamış Ekmeleddin İhsanoğlu bile ondan çok oy alıyor.. :d (Mhp destekledi falan diye eleştiri sunanlar çıkar şimdi boş yere sunmayın.. Kılıçdaroğlu aday olsaydı CB seçiminde 38 şöyle dursun 28'i bile geçemez.)
Kısacası böyle seven olur sevmeyen herkese saygım sonsuz ancak Türkiye tarihini etkilemiş bir liderdir.