Sözlük Rahatsizligini doktora gitmeden, internet uzerinden teshis koymak

• Kullanıcı W
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
Sözlük
🕒 Konu sahibi 2 saat önce aktifti
Bu eylemin bir adi bir sendrom sekli olmali. Sivilce cikar olayi kansere baglar, gozu siser losemi oldugu kanaatine varir. En son bi kac aylik omrunun oldugunu soyleyip vasiyet verdi :liv:

Maalesef ailemde birinin yasadigi bi durum. Allah kimsenin basina vermesin.Kolay birsey degil

SM-N7500Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bende çözüm amacı ile bakınıyorum. araştırmayı yapmayı bilmek var birde her siteye güven olmaz :D

Telefonla tip uzmanlığıyla alakası olmayan birine başvurmaktan iyice .p

Dayımın karısı biraz öyle.

Boşuna yedi yıl okunuyor :D

Nette öğrenip bu daha çok işe yarıyormuş bilginiz varmı diyenlere ne demeli :D

İlaç olarak bal sarmisak ve soğan yeter bana o içinde bi beni katmadiklari kimyasal ilaclari kullanmak son care olmali

İlacın etkisini ve yan etkisini, hastalığa göre ilaç araştırması yapıp eczaneye gelen ve bize sözde eczacılık dersi veren kişiler... :)

Kendimi tedavi edeceğim derken kendine kanser teşhisi koyan insan tipi...

Bilgi - İnanç - Eylem

Misal ben yapmisligim vardir.

Tipta utanma yoktur ama bende var :D

İnternet üzerindeki hastalıkların tanımı ve belirtileri doğrudur. Çoğu birbirine benzerdir zaten. Ama toplumun anlamak istemediği olay şudur ki doktora gidip bunları Röntgen, MR, USG, Patoloji gibi tetkikler ile incelenmesi gerektiği. Bunlar sonucunda belirtiler anlam kazanıyor.

Çözüm amaçlı kullanırken verimli olabiliyor ama "neyim var?" diye sorarsanız her türlü öldürüyor.

Oda arkadaşım bir gün odada yalnız kalırken birkaç belirti sonrası internetten araştırıp kalp krizi geçiriyorum sanmış ve korkudan yurdun koridorunda bayılmış.
Yemek tarifi mi bu internetten bakacaksınız -.-
Tanı konduktan sonra araştırın nedir bu diye.

Bı araştırma yaparım ama teşhisi doktora bırakırım

Birbirine benzeyen o kadar çok belirti arasından, en ağır hastalık için teşhis koyup doktor randevusuna kadar da kabus görenler var hatta doktorun teşhisinden şüphe bile edebiliyorlar.

Farkeden bişi yok. Doktora gittiğinizde o da internete bakıyor zaten.

Farkeden bişi yok. Doktora gittiğinizde o da internete bakıyor zaten.
Hiç öyle bir doktora denk gelmedim hatta bilgisayara 'hasta bilgisi' dışında bakanı bile görmedim. Bahsettiklerinin diplomasını kontrol etmek gerekiyor.

Hiç öyle bir doktora denk gelmedim hatta bilgisayara 'hasta bilgisi' dışında bakanı bile görmedim. Bahsettiklerinin diplomasını kontrol etmek gerekiyor.
Pediatri en son sıradaydı geçen uzmanlik giriş sınavında. Jinekoloji de yerlerde sürünüyor.

En sonunda başardınız. Kimse yapmak istemiyor artık bu işi.

Pediatri en son sıradaydı geçen uzmanlik giriş sınavında. Jinekoloji de yerlerde sürünüyor.

En sonunda başardınız. Kimse yapmak istemiyor artık bu işi.
Uzmanlık seçimi konusunda herkes kendi kabiliyetine göre seçim yapıyor olmalı, örneğin herkesten cerrah olmaz. Kim başardı, halk mı yoksa sistemi bu hale getiren politikalar mı? O kadar yıl okumanın karşılığı olarak elbette hak ettikleri değeri ve saygıyı görmeleri gerekir.

Geri