Günlük Radha

Konu sahibi son olarak 21 gün önce görüldü
images

Kaybetmekten korktuğun bir şeyler yoksa ya da kaybetmekten korktuğun bir şeyler kalmadığında, oldukça güçlenirsin evet.
Fakat bu, kaybetmekten korkacağın birinin ya da bir şeylerin varlığını anlamsız kılmaz.
Merak edersin bir kere...Hanende, odanın kapısını sıklıkla çalan,arka planda şuursuzca söylenen herhangi birinin, bir gün varolmamasının nasıl bir korku olabileceğini tahayyül edersin.
Hanenden uzaklaştığında ardında bıraktıkların için "Acaba..." lar ile başlayan merak sorularını hissedebilmek,deneyimleyebilmek istersin.
Güçlü olmaktan yorulmak istersin...pijamaları ile seni dinleyen arkadaşının vereceği tavsiyelerle iç dünyanın gündeminden sıyrılabilmek istersin...

images

Nefret duygusunu çoğu insan kadar rahatsız edici bulmuyorum; karşındakini önemsemenin yıpratıcı bir yolu olsa da,insani bir duygudur gözümde...Nefret etmemiz de gerekebilir bazen.
Benim için rahatsız edici bir duygu ya da hal varsa o da şüphesiz "hiçbir şey hissetmemek"tir.
Öldü mü, kaldı mı, mutlu mu oldu,tarumar mı oldu gibi sorulara karşı en ufak bir duygu kımıldaması yaşamamak...başına gelebilecek potansiyel bir felakete ya da potansiyel bir talihe yürekten gelen bir umursamama hali... Hangi duygu,hangi söz daha ağır olabilir ki bu halden? insan hissedilmek,anlaşılmak ister. En içten gelen şekliyle hiç tanımamışçasına,hiçbir şey paylaşmamışçasına hatta hiç doğmamışçasına yok saymak, bir "ölü" yerine bile koymamak hangi ruhu hırpalamaz ki?
Yollar ayrıldığında "nefret bile etmiyorum" dedirtmeden, kırıntı tadında da olsa bir his bırakmalı insan geriye.
İyi ya da kötü, hissedebilmek güzel.

Bir kız nasıl olur da kendisini satmaya kalkışır? Basitleştirilmiş bir şekilde: zorunluluktan dememeli,çünkü en büyük zorluklara rağmen hayat kadınlığı yapmaya kesinlikle yanaşmayan çok sayıda kız vardır. Ancak çocukluklarında kız olarak onurları zedelenmiş olan kızlar fuhşa eğilim gösterir. Çoğunlukla onların çevresinde kızlar değersiz olarak görülmüş ya da babaları ya da erkek kardeşleri tarafından acımasızca cinsel istismara uğramışlardır.Bu yüzden hayat kadınlarına ancak kaybettiklerini sandıkları onurlarını onlara geri vererek yardımcı olunabilmektedir.Çoğu zaman bu kadınlar çok erken yaşlarda cinsel hastalıklardan birine yakalanmışlardır ve bu hastalığı yaymanın intikamını güderler, -bu diğer kişilerle olan kaybedilmiş eşitlikleri geri kazanma yolunda hatalı bir girişimdir.Evde,okulda veya mesleklerinde kabul edilme umudunu yitirmiş olan,artık şefkat ve sıcaklık aramayan ama bedenlerinin hala değerli olduğunu anlayan kızlar , çoğunlukla ancak fuhuş yolunu görmektedirler. Bu nedenle bir kızın hiçbir zaman kabul edilme ve değerli olma umudunu kaybetmemesine özen göstermeliyiz.

Yaşamla İlgili Sorunlar - Alfred Adler

Vefatın çok üzmüştü beni...kanalının sorumluluğunu ve güzel işlerinin sorumluluğunu torunları üstlenmiş.
Takibe devam : )

Hayatınızın önemli noktalarında duran insanları kaybetmekten daha yorucu bir tecrübe varsa, o da şüphesiz onlara karşı iyi bir duygu hissedememektir.Özlem,merak,vefa,sevgi gibi düşünsel-duygusal kavramların zerre içinizden gelmemesidir; her koşulda katlanmanız gereken bir varlık gibi hayatınızın bir köşesine çakılmışlardır.
Hele bir de ince ruhlu bir insansanız, "gaddar mıyım?" sorgulamaları yer durur sizi.
Değilsiniz.
Her şeyden önce insansınız.
Bana göre insan, tam teşekküllü vicdani bir rahatlama için içerisine girdiği güzel kimliklerin hakkını vermelidir.
Öğrenci misin? İyi bir öğrenci ol. Evlat mısın? İyi bir evlat ol. Ebeveyn misin? İyi bir ebeveyn ol.Yönetici misin? İyi bir yönetici ol...
Rolünün hakkını vermek için elinden geleni yap.
Elinden gelenin ötesi için en başta kendine, sonra da çevrendikilere hiçbir koşulda hesap verme.
Sadece bir insansın,bölünemezsin...Duyguların,zihnin çelikten değil.
Bu Dünya'ya bir kez geldin ve toprağın altına da yalnız gireceksin .

Zorbalığı,tacizi,sosyopatlığı; Komiklik,mizah bir de neydi o kelime? Ha trollük olarak değerlendiren ve ona göre yaşayan bir nesilden ne kadar umutlanabilir ki insan ya da o nesli ne kadar sevebilir? Yalnız değiller neyseki; yüksek akıl sahibi bazı ablaları - bazı abileri rol model alma konusunda istikrarlı.Cıvık, bol eğlenceli, bol yalanmalı ve bol sevişmeli o gecelerin aranmayan arkadaşıyım.
Eski kafalıyım,ömür törpüsüyüm ve sıkıcıyım.
Teşekkürler.

Belki istediğin,sana iyi gelecek cümleleri kuramam. Duygularını,hislerini anladığımı güzelce betimleyen cümleler de kuramayabilirim ama bir omuz olarak, daima bildiğin yerde olacağım.Genelde kırk kat yabancının kan bağı olanlardan daha iyi gelmesi durumu vardır. Bunu senin kadar iyi biliyorum.
Yabancının illa ben, başka bir insan olması ya da canlı olması gerekmiyor.
Bir kedi...bir duvar...bir tavan...
Ilık bir duş al,ışıkları kapat ve uzan.
Ağlayabildiğin kadar ağla.
Çok iyi gelecek.

Geri