Qasem'e Sorular..?

Konu sahibi son olarak 3795 gün önce görüldü
Buradan İslam hakkındaki kafanıza takılan soruları Qasem'e sorabilirsiniz arkadaşlar.Murat abinin tarzı kesinlikle bir sözde hadis veya mezhep ile konuyu tartışma değil doğrudan doğruya Kur-an-ı Kerim'i baz alıyor.Çünki;
27/NEML-1: . Bunlar Kur’an’ın, apaçık bir kitabın âyetleridir.

Sorularıma Geçelim;

1-Allah geleceği biliyormu?Kur-an'da geleceği bilmesi ile ilgili ayetler yer alıyormu?Biliyor ise neden şerliği sonradan belli olan şeyleri yarattı?Bilmiyor ise Allah mükemmel değilmi?

2-Kaza ve kader kavramları Kur-an'da geçiyormu?İmanın şartları Kur-an'da geçiyormu?Geçiyorsa bunların tam açıklaması varmı.Allah bilmediğimiz şeylere iman etmemizi istemez sanırsam?

3-Kur-an'da cariyelerin bir sınırı olmadığına dair ayetler gördüm.Cariyeler ile ilişkiye nikahsız girilebilinirmi?Kadına mirasta erkeğe verilenin yarısımı verilir?Erkekle Kadın eşitmidir?

4-Oruç bazı yerlerde 18 saat tutulurken bazı yerlerde 8 saat tutuluyor.Bu haksızlık değilmidir?

Aklıma geldikçe bu konu başlığı altında soracağım Qasem abi.Allah razı olsun.

hocam sorana kadar Kuran ı açıp okusanız olmazmı

hocam sorana kadar Kuran ı açıp okusanız olmazmı

Murat abinin zihin dünyasınada açılmak istiyorum ben.Kendi yorumunu da katarak sorularıma cevap vermesi daha aydınlatıcı oluyor.Zira 2 saat evveline kadar inanmıyordum.Murat abi sayesinde içimde birşeyler kıpırdadı ve yine Murat abi sayesinde bunun devam etmesini istiyorum.Sizde sırf yorum yapmak için yorum yapmazsanız sevinirim.

Murat abinin zihin dünyasınada açılmak istiyorum ben.Kendi yorumunu da katarak sorularıma cevap vermesi daha aydınlatıcı oluyor.Zira 2 saat evveline kadar inanmıyordum.Murat abi sayesinde içimde birşeyler kıpırdadı ve yine Murat abi sayesinde bunun devam etmesini istiyorum.Sizde sırf yorum yapmak için yorum yapmazsanız sevinirim.

Yorum yapmış olmak için yorum yapmıyorum. Bahsetmek istediğim şu ;
İslamiyet'te rehber Kuran'ı Kerim değilmidir. Madem Kuran kutsal kitap öğrenilmek istenen şeyleri ana kaynağından öğrenmek daha mantıklı değilmidir.

Ama siz derseniz ki ben Kurandan araştırıcam ama Murat beyin de düşüncelerini merak ediyorum derseniz ona saygı duyarım. ama ben ikinci yazdığım gibi olmadığını düşünüyorum ;)

Yorum yapmış olmak için yorum yapmıyorum. Bahsetmek istediğim şu ;
İslamiyet'te rehber Kuran'ı Kerim değilmidir. Madem Kuran kutsal kitap öğrenilmek istenen şeyleri ana kaynağından öğrenmek daha mantıklı değilmidir.

Ama siz derseniz ki ben Kurandan araştırıcam ama Murat beyin de düşüncelerini merak ediyorum derseniz ona saygı duyarım. ama ben ikinci yazdığım gibi olmadığını düşünüyorum ;)

Abi ne saçmalıyon sen ya zaten Murat abinin yorumuyla öğrenmek istiyorum demişim.bide kaş göz işareti yapıyo te Allam.

o kadar mesajımdan bunumu çıkardın tebrik ederim ;)
bir de allam diye bir kelime Türkçe de yok.

saygılar efendim iyi dersler

Bize akıl veren tanrı sayesinde kendi içinde ki tanrıyı keşfet. Qasem gibi olmayı denemek için sende onun baktığı yerden seçtiği yoldan gitmelisin. hur iraden sana seçim yapma fırsatını vermiş zaten.
kendin açıp okuyarak anlamını bulmalisin. Elbet bir rehber edinmek isteyebilirsin. Belki de cesaret e ihtiyacın var açıp okumak için sebep istiyorsun.

Abi ne saçmalıyon sen ya zaten Murat abinin yorumuyla öğrenmek istiyorum demişim.bide kaş göz işareti yapıyo te Allam.

Ayrıca sana dışardan bakan durumu gören birine daha saygılı olmalısın. Tanrı merhametli ve saygılı kişileri sever.

ya lanet olsun Qasem abi' ye sana takıldığım yerlerde soru sorabilirmiyim dedim.oda saolsun" Bir konu başlığı altında sorki her kez faydalansın" dedi.Ve ben bu konuyu açtım.Ya lanet olsun Qasem abi işte bu yüzden açık açık sormak istemedim.Biliyorum illaki birisi bana muhalefet olacak.Ya faydalı bir şey yapalım dedik olanlara bak.İnsanın içindeki saygıyı sevgiyi böyle bi anda söküp atmakta ne kadar profesyonelsiniz.Pes yani..!

eski sevgilimi andırıyor tripleri,diyenler varmı ?

Konu başlığı Açık ve net...
Sorusu olan varsa sorsun inşallah...
Akla da akıllılığada ihtiyacımız yok... Amacımız zihni bulanıklıkların geçmesi... Vahye (Öze) Dönüşü sağlamaktır...

Lütfen sorusu olan varsa Yazssın ben müsait oldukça cevaplarım...
Sorusu olan yoksa kalemini başka mecralarda denesin...

Sevgili Gitanes...
İnşalalh sen aklına takıldıkça yaz,
Ben zaman buldukça sana yazarım...
Faydalanmak isteyen okur...
Gerisi es geçer...

Konu başlığı Açık ve net...
Sorusu olan varsa sorsun inşallah...
Akla da akıllılığada ihtiyacımız yok... Amacımız zihni bulanıklıkların geçmesi... Vahye (Öze) Dönüşü sağlamaktır...

Lütfen sorusu olan varsa Yazssın ben müsait oldukça cevaplarım...
Sorusu olan yoksa kalemini başka mecralarda denesin...

Sevgili Gitanes...
İnşalalh sen aklına takıldıkça yaz,
Ben zaman buldukça sana yazarım...
Faydalanmak isteyen okur...
Gerisi es geçer...

Eyvallah Murat abim.İyiki Allah seni karşıma çıkardı.İmansız gidecektim.Artık seni örnek alacağım ben abi.Üslubunu örnek alacağım.

Gitanese katılıyorum. Arkadaş belliki görüşünü ve yorumunu beğenmiş abinin. Herkes okusun diye bu başlığı açmış. Katılmayan zaten okuyup es geçer. Bende merak ediyorum Qasem abinin görüşlerini. Zaten kendim anlayabilseydim bende ne bir din hocasina ne bir başka dini kişilere sormazdim. Belliki Qasem abi de kendini geliştirmiş biri. Bazıları dini konulara bizim üstüne ve derinine dusmedigimiz kadar duser ve daha farklı bakış acıları çıkabiliyor

Adamın soruları hoş güzel,ona yardımcı olmak isteyen başka bir insana üslupsuz tarzı hoş değil.
Benim itirazım bunadır böyle biline.

Evet kardeşim sana yardımcı olmuş işte,sende daha güzel bir dille Qasem abinin yorumlarıda benim için önemli dersin konu kapanır kimsede seni yanlış anlamaz :) Olmadık şeylere ters tepkiler veriyorsun karşılığıda öyle oluyor kardeşim yoksa senin düşüncelerine tepkilerimiz,en azından benim değil.

Evet kardeşim sana yardımcı olmuş işte,sende daha güzel bir dille Qasem abinin yorumlarıda benim için önemli dersin konu kapanır kimsede seni yanlış anlamaz :) Olmadık şeylere ters tepkiler veriyorsun karşılığıda öyle oluyor kardeşim yoksa senin düşüncelerine tepkilerimiz,en azından benim değil.

Abi nolur yapma ya elini vicdanına koy.Ben Qasem abiye soru soruyorum ve adam böyle bir yorum yazıyor sonra bende

Yazıyorum haksızmıyım şimdi daha nasıl bir üslup kullanayım?

Abi nolur yapma ya elini vicdanına koy.Ben Qasem abiye soru soruyorum ve adam böyle bir yorum yazıyor sonra bende

Yazıyorum haksızmıyım şimdi daha nasıl bir üslup kullanayım?

Tamam kardeşim tamam ama kötü amaçlarının olmadıklarına ben kefilim (:
Umarım Qasem abi yol göstermekte iyi rehber olacaktır sana

Geri