Psikolojiye Geçiş Yapılacak Bölümler

Konu sahibi son olarak 571 gün önce görüldü

Olmadı bir özellere bakalım madem geçiş zor demek üzüldüm şimdi :)

Anladım Noah teşekkürler:tatlı:

Gülşen tam olarak öğretmenlik mi yapmak istiyor ne istediği önemli. Sosyolojiye puanı tutuyorya formasyon alıp öğretmenlik yapabilir. Felsefe ve rehber öğretmen olarak atananilir.

Psikolog olmak istiyorsa güzel bir bölüm ama onun da ileride işsiz kalma riskleri var.

Gülşen tam olarak öğretmenlik mi yapmak istiyor ne istediği önemli. Sosyolojiye puanı tutuyorya formasyon alıp öğretmenlik yapabilir. Felsefe ve rehber öğretmen olarak atananilir.

Psikolog olmak istiyorsa güzel bir bölüm ama onun da ileride işsiz kalma riskleri var.

Öğretmenlik istemiyor.Gelsin de bir görüşcem yine:)

%100 burslu falan tutuyorsa onlara bakın. Yoksa bi sene hazırlansın. Bizim dersanenin pdrcisi felsefe mezunu yüksek lisansla pdrci oldu mesela. Öyle de bi secenek var ama sanırım pdr olarak atanamıyo

Kuzum öğretmen olmak istemiyor işte.

O zaman bence bir sene daha beklesin. Ya da şehir dısı tutuyorsa ona gitsin. Yatay geçiş daha kolay olmaz mı İstanbula? Özel olmazsa en temizi bir yıl daha denesin.

O zaman üniversiteler arası geçmek için uğraşmasın ya. Bir sene daha bekleyip adamakıllı hazırlansın. Sevmediği bölümde okumasın çocuk.

Psikoloji mezunları da iş bulmakta zorlanıyor onu da düşünün.

O zaman bence bir sene daha beklesin. Ya da şehir dısı tutuyorsa ona gitsin. Yatay geçiş daha kolay olmaz mı İstanbula? Özel olmazsa en temizi bir yıl daha denesin.

Anlamadığım bir şekilde şehir dışı olmaz diyor aslında yapabilecek bir kızda aileside sorun etmiyor ama anlamadım :tatlı:
1 sene daha da olmaz diyor çok yoruldum bu sene diyor birde düşündüğünden düşük geldi puanı hani direk psikoloji yazarız diye bekliyorduk umudu kırılmış:benmi:

O zaman üniversiteler arası geçmek için uğraşmasın ya. Bir sene daha bekleyip adamakıllı hazırlansın. Sevmediği bölümde okumasın çocuk.

Psikoloji mezunları da iş bulmakta zorlanıyor onu da düşünün.

Söylüyorum da hayalim diyor :tatlı:

bkz: zor durumda seslenilen süper kahraman

efenim, yeni yönetmelik ile bahsettiğiniz olay mümkün olabiliyor; ama öyle elini kolunu sallaya sallaya değil tabiki.

Öncelikle geçiş yapmak istediği bölümün puanının da sınava girdiği yıl hesaplanmış olması gerekiyor.

Mesela TM-3ten MF-3 olan bir bölüme geçecekse MF oturumlarına da girmiş olmak.

Ya da TS-2den TM-2 olan bir bölüme geçecekse TM oturumlarına da girmiş olmak.

Ardından YÖK'e başvuru yapmak gerekiyor. (Bu kısım nasıl oluyor ben de bilmiyorum; zira faal olarak 2013'ten beri bu işler ile ilgilenmiyorum. YÖK aranarak öğrenilebilir.)

En önemli husus ise geçiş yapacak olduğu yıl o bölüme yerleşen en son kişinin puanına eşit ya da yüksek olmak zorunda. Yoksa herkes kafasına göre geçiş yapardı değil mi?

Diğer bir husus ise sanırım Noah bir şeyleri yanlış ya da eksik biliyor. Dediği gibi bir olay yok. Lisans tamamlama diye bir şey var o da 4 yıllık bir bölümde okurken herhangi bir nedenle 2 yıl okuduktan sonra (başarı ile) kaydını sildirerek, daha sonra açıköğretimden yine sosyoloji bölümünden sınavsız başvuru ile lisansını tamamlayabilir.

bu ileti davul fırınımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi.

Anlamadığım bir şekilde şehir dışı olmaz diyor aslında yapabilecek bir kızda aileside sorun etmiyor ama anlamadım :tatlı:
1 sene daha da olmaz diyor çok yoruldum bu sene diyor birde düşündüğünden düşük geldi puanı hani direk psikoloji yazarız diye bekliyorduk umudu kırılmış:benmi:

Valla canım tek şıkkınız kalıyor. Özelde burslu yazın. :D Ankara falan çok iyidir bu bolumlerde neden diretiyor ki. Konus sen bakalım :p

bkz: zor durumda seslenilen süper kahraman

efenim, yeni yönetmelik ile bahsettiğiniz olay mümkün olabiliyor; ama öyle elini kolunu sallaya sallaya değil tabiki.

Öncelikle geçiş yapmak istediği bölümün puanın da sınava girdiği yıl hesaplanmış olması gerekiyor.

Ardından YÖK'e başvuru yapmak gerekiyor. (Bu kısım nasıl oluyor ben de bilmiyorum; zira faal olarak 2013'ten beri bu işler ile ilgilenmiyorum. YÖK aranarak öğrenilebilir.)

En önemli husus ise geçiş yapacak olduğu yıl o bölüme yerleşen en son kişinin puanına eşit ya da yüksek olmak zorunda. Yoksa herkes kafasına göre geçiş yapardı değil mi?

Diğer bir husus ise sanırım @Noah bir şeyleri yanlış ya da eksik biliyor. Dediği gibi bir olay yok. Lisans tamamlama diye bir şey var o da 4 yıllık bir bölümde okurken herhangi bir nedenle 2 yıl okuduktan sonra (başarı ile) kaydını sildirerek, daha sonra açıköğretimden yine sosyoloji bölümünden sınavsız başvuru ile lisansını tamamlayabilir.

Anladım dikkate alacağım peki özellerde bölümler arası geçiş daha kolay mı olur sizce :)

Valla canım tek şıkkınız kalıyor. Özelde burslu yazın. :D Ankara falan çok iyidir bu bolumlerde neden diretiyor ki. Konus sen bakalım :p

İstanbul dışı istemiyorum diyor anlatmıyor pek :D

Söylüyorum da hayalim diyor :tatlı:

Yesinler onun hayalini :) Sen ona deneyimlerini aktar o yaşta gelecek çok umurlarında olmuyor ama burası Türkiye üniversite mezunlarının çoğu işsiz üzücü bir durum . Israr ederse de okusun kendi hayatı tabiki.

Hakkınızda hayırlısı olsun Gülşen

Yesinler onun hayalini :) Sen ona deneyimlerini aktar o yaşta gelecek çok umurlarında olmuyor ama burası Türkiye üniversite mezunlarının çoğu işsiz üzücü bir durum . Israr ederse de okusun kendi hayatı tabiki.

Hakkınızda hayırlısı olsun Gülşen

Aslında çok aklı başında neyin ne olduğunu gören biri ama belli idealleride var :p
Hayırlısı bakalım :tatlı:

İnşallah istediği bölüm olur, farklı şehirde olsa sıkıntı olmaz aslında ama ısrarda etmemek gerekiyor onun hayatı :)

Yorumları okuyayım, bu konu tam benlikmiş :p
Çavlan ablam burda olsaydı kesin yardımcı olurdu, konuşmuştum bu konuya benzer bir şeyler daha önce.
Ararım biraz sonra, bu konu hakkında bilgi alır sana ulaşırım KaraBiberim :dyg:

Yorumları okuyayım, bu konu tam benlikmiş :p
@Çavlan ablam burda olsaydı kesin yardımcı olurdu, konuşmuştum bu konuya benzer bir şeyler daha önce.
Ararım öğlen bu konu hakkında bilgi alır sana ulaşırım @KaraBiberim :dyg:

Evet canım senin tercihleri görünce de anladım aynı düşündüğünüzü aslında:tatlı:
Çok sevinirim kuzum haber edersin banada :benmi:

davul fırınımın imkanları çerçevesinde tapatalk da el verdikçe cevaplıyorum KaraBiber (bi tagını alırım artık)

Yatay geçişler (aynı bölüm farklı üniversite) üniversitelerin kontenjanlar çerçevesinde ve belli şartlar altında her yıl öğrenci alarak yapılır. Kafalarına göre yapamazlar. 3 aşağı 5 yukarı çoğu üniversitede bu şartlar aynıdır; çünkü YÖK var. Bunu öğrenebilmek için mesela herhangi bir özel üniversitenin geçen seneki yatay geçiş şartlarına bakmak yeterlidir. Belki özel üniversite olması biraz esneklik sağlayabilir. Bakmak lazım.

Ayrıca yine Noah'ın dediği "sosyoloji okur sonra formasyon alıp, felsefe ve rehber öğretmen olarak atanır" kısmındaki rehber öğretmen yanlıştır. Onu 2010 yılında (yanlış hatırlamıyorsam) yaptılar ilk ve tek. Sadece felsefe grubu öğretmeni olarak atanabilir.

Sizin yapacağınız 2 mantıklı yol var:

1-) istanbul dışı istemiyor ise burslu ya da ücretli psikoloji bölümleri yazmak

2-) Eğer bu sene 12. sınıf olarak girdiyse ve ille de psikoloji istiyorsa (1. maddenin olmayacağıni varsayıyorum) seneye daha çok boş zaman ve daha iyi bir ders çalışma temposu ile istediği bölüme yerleşebilir.

davul fırınımın imkanları çerçevesinde tapatalk da el verdikçe cevaplıyorum @KaraBiber (bi tagını alırım artık)

Yatay geçişler (aynı bölüm farklı üniversite) üniversitelerin kontenjanlar çerçevesinde ve belli şartlar altında her yıl öğrenci alarak yapılır. Kafalarına göre yapamazlar. 3 aşağı 5 yukarı çoğu üniversitede bu şartlar aynıdır; çünkü YÖK var. Bunu öğrenebilmek için mesela herhangi bir özel üniversitenin geçen seneki yatay geçiş şartlarına bakmak yeterlidir. Belki özel üniversite olması biraz esneklik sağlayabilir. Bakmak lazım.

Ayrıca yine @Noah'ın dediği "sosyoloji okur sonra formasyon alıp, felsefe ve rehber öğretmen olarak atanır" kısmındaki rehber öğretmen yanlıştır. Onu 2010 yılında (yanlış hatırlamıyorsam) yaptılar ilk ve tek. Sadece felsefe grubu öğretmeni olarak atanabilir.

Sizin yapacağınız 2 mantıklı yol var:

1-) istanbul dışı istemiyor ise burslu ya da ücretli psikoloji bölümleri yazmak

2-) Eğer bu sene 12. sınıf olarak girdiyse ve ille de psikoloji istiyorsa (1. maddenin olmayacağıni varsayıyorum) seneye daha çok boş zaman ve daha iyi bir ders çalışma temposu ile istediği bölüme yerleşebilir.

Tag imkanım olsa kesin verirdimde kurallar işte:p
Teşekkür ediyorum yordum senide önerilerine bakıcam:benmi:

Geri