KaraBiber
Platin Üye
-
-
-
-
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Yükek lisans yaptılar pdr için falan felsefe, sosyoloji. Ayrıca aynı üniversite içinde başka bölüme geçiş oluyor diye biliyorum.
Sosyoloji tutuyor bakalım bir aksilik olmazsa sosyoloji yazalım dedik ordan psikolojiye geçersin diyorumda morali yine de bozuk ilk senesi ama 1 sene daha hazırlanamam diyor![]()
Başka şehir yazsın ne olacak.Denemek istemiyorsa okusun tekrar girer sınava. Aynı üniversite içinde geçiş okuyor. Bizim okulda edebiyattan mimarlığa geçen oldu.
Başka şehirde istemiyor nedense istanbul dışını eledik hep :tatlı:
İyi bakalım yazacağız bugün tercihleri:benmi:
Kuzenimin tercihlerini yapacağızda İstanbul dışı istemiyor İstanbul pskilolojide almış başını gidiyor acaba sosyoloji yada felsefe yazsak geçiş yapabiliyor muyuz?
Fikri olan arkadaşlara sorayım istedim.
Restful belki sen bilirsin seni etiketleyeyim konuya:benmi:
Arkadaşım 2 yıllık sosyoloji okudu ön lisansını aldıktan sonra lisansa psikolojiye geçerek tamamladı. Daha sonra formasyon aldı. Kpss'ye girdi atandı.
Şuan pdr biriminde devlette rehber öğretmenlik yapıyor Gülşen.
Olabiliyor.
Ben sosyolojiden psikolojoye gecisi cok zor biliyorum eger istemiyorsa bence tercih yapmasin ozelliklede istanbuldaki okullarin hem sinava girdigi yilki puani hemde o seneki tabanin belli bir bolumunu saglarsa gecebiliyor diye biliyorum..
Eger girdigi yilki puana bakmayan bir okul secerse belki gecisi daha rahat olur .
Karamuratbenim sana yardımcı olacak ama puanı yetmiyorsa geçiş olmuyormuş.
Okurken ygs girip deneyebilir.
Felsefeden gecis daha rahat rehberlik yardimi alsaniz aslinda okullarin gecis sartlarini daha iyi bilirler.
Ben yalnis yonlendirmek istemiyorum ama istanbul ve ankaranin bazi okullari icin cok zor girdigi yilki puaninada bakiyorlar sirf bolum birincisi olmasi yeterli gelmiyor.
Teşekkür ederim Barış bu söylediğin çok faydalı oldu.:tatlı:
Noah okul da farkediyor hangi okuldan gecis yapti arkadasin ki
Okul puanı mı canım çalışkandır ortalaması yüksek olur diye düşünüyorum ben :tatlı:
Yok canım mesela bu yıl sosyoloji giderse gitmek istediği psikoloji bölümünün ygs lys puanı en az bu yılki taban puana eşit ya da yüksek olması lazımmış. Yani bu sene psikoloji puanı yoksa kuzeninin geçiş yapamıyor. Tekrar sınava girerek puan alırsa. Özellerin burslu olanları olmuyor mu?
Olmadı bir özellere bakalım madem geçiş zor demek üzüldüm şimdi
Anladım Noah teşekkürler:tatlı: