Geçenlerde bir video izlemiştim psikolog ve psikiyatrist üzerine.Bu meslek dalında yıllarca görev yapanlara soru soruyorlar”Bugüne kadar kaç kişiyi tedavi ettiniz”diye..Hepsi aynı cevabı veriyor.”Ortalama 1-2 kişi”çoğu 30 yıllık psikiyatristler..
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Bizim deist yabani o ayrintiyi yakalayamamis ne hikmetse.O videoyu ben de gördüm. Katolik propaganda kanalları. Amaç "ya işte psikiyatri yalan, sen Allah'a sığın" fikrini yerleştirmek.
Psikologlar da ilaç tedavisi gerektirmeyen durumlarda psikiyatrist yönlendirince çok fayda sağlıyorlar ancak sorun şu ki ortalıkta sahte psikologlar dolaşmaya başladı hatta hiçbir tıp doktorluğu olmadan insanlara ruh hastalığı teşhisi koyan bile var. Özellikle sosyal medyada yayın yapan kişiler konusunda seçici olmak gerekiyor.Psikologlar gereksiz evet. Ama psikiyatrlar değil. Psikiyatrlar olmasa insanlar fala, büyüye, nazara, burçlara falan inanırdı.
Oh bir dakika…. Bekle….
İnsan sağlığı şakaya gelmeyeceği için gerçek/sahte hiçbir psikologa gidilmemeli. Dolandırıcılık. Çok biliyorduysa yapsın.Psikologlar da ilaç tedavisi gerektirmeyen durumlarda psikiyatrist yönlendirince çok fayda sağlıyorlar ancak sorun şu ki ortalıkta sahte psikologlar dolaşmaya başladı hatta hiçbir tıp doktorluğu olmadan insanlara ruh hastalığı teşhisi koyan bile var. Özellikle sosyal medyada yayın yapan kişiler konusunda seçici olmak gerekiyor.
Sahte psikologları da ihbar etmek çok önemli çünkü insan sağlığı şakaya gelmez.
Sahte Psikolog Bildirimi | Genel Merkez
Psikologlar tedavi ya da tanıya karar vermez ve bu sebeple kendini aşan durumda doğrudan psikiyatriste gidilmesi gerektiğini belirtir ve psikiyatristlerle birlikte çalıştıklarında hastaya zarar verecek bir durum da yaşanmaz. Psikiyatristler tanı koyar ve ilaç yazar ancak psikolog sadece destek amaçlı hizmet verir.İnsan sağlığı şakaya gelmeyeceği için gerçek/sahte hiçbir psikologa gidilmemeli. Dolandırıcılık. Çok biliyorduysa yapsın.
Ayrımını biliyorum Lefty Hanım. Aybediyorsunuz. Psikologa derdimi anlatacağıma suya,duvara,taşa konuşurum.Psikologlar tedavi ya da tanıya karar vermez ve bu sebeple kendini aşan durumda doğrudan psikiyatriste gidilmesi gerektiğini belirtir ve psikiyatristlerle birlikte çalıştıklarında hastaya zarar verecek bir durum da yaşanmaz. Psikiyatristler tanı koyar ve ilaç yazar ancak psikolog sadece destek amaçlı hizmet verir.
İşini bilinçli şekilde yapanları ayrı tutmak gerekiyor.
Eve ya gittim anlatıyorum sadece dostuma kardeşime arkadasıma anlattığım gibi dinliyor ve soru soruyor sadece bu ne dedim ya bu muydu terapi gidip üst kat komşumun kafasını ütülesem daha iyi kadın yanında en azından kek kısır bir şeyler ikram ediyordu kjkhkhkgPsikologa derdimi anlatacağıma suya,duvara,taşa konuşurum.
Niye o zaman diyetisyene gitmek yerine iç hastalıkları uzmanına gitmedin?Ayrımını biliyorum Lefty Hanım. Aybediyorsunuz. Psikologa derdimi anlatacağıma suya,duvara,taşa konuşurum.
Çok biliyorsa çalışsın sınava tekrar girsin psikiyatr olsun…
Lefty Hanım beni tanımamışsınız kırıldım…
Tutarlılık konusunda milim şaşmam…
Ekli dosyayı görüntüle 111025
Tabii ki bir DAHİLİYE UZMANI na gittim… Doktora…
Diyetisyen de herkese verdiği, öznel hiçbir yanı olmayan, masasında hazır duran ve içeri giren herkesin sahip olabileceği maktü internet çıktısı bir a4 kağıt verip gönderdi beni. Ben kendim azmettim…Dahiliye uzmanı da diyetisyene yönlendirdi değil mi?