Psikiyatrist mesleğinin gereksizliği..

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Geçenlerde bir video izlemiştim psikolog ve psikiyatrist üzerine.Bu meslek dalında yıllarca görev yapanlara soru soruyorlar”Bugüne kadar kaç kişiyi tedavi ettiniz”diye..Hepsi aynı cevabı veriyor.”Ortalama 1-2 kişi”çoğu 30 yıllık psikiyatristler..

Psikiyatristler tıp doktordur ancak psikologlar değildir ve bu sebeple herhangi bir ruhsal sorunda ilk önce psikiyatriste gidilmesi gerekir.

Zor bir alan olması onu gereksiz yapmaz ancak tabii ki diğer alanlara göre tanı koymak çok daha karmaşık olunca tedavi seçenekleri de çeşitleniyor.

Psikologlar da psikiyatristlerle birlikte uyum içinde çalıştıklarında, ilaç tedavisi gerektirmeyen durumlarda çok büyük fayda sağlarlar.

Son düzenleme:
Onların vereceği nasihatı,morali yalanları bende söylerim hemde para almadan

Ruh hastalıkları diye ifade edilse de aslında bu kullanılan bir semboldür ve mutlaka herhangi bir organın çalışmasında bozukluk vardır, bu durum da hormonal dengesizlik yaratır. Öfke krizine giren bir kişinin vücudunda bazı hormonlar yüksek salgılanmaya başlar ya da beyinden kaynaklı bir sorun da olabilir. Hastalık teşhisini koymak için tıp eğitimi gerekiyor.

Sonuç olarak psikiyatristler alanında uzman doktordur ve uzun yıllar tıp eğitimi almış kişilere güven duymayacaksınız da kime güveneceksiniz?

Psikiyatriste gidildiğinde zaten kendi alanı dışında ise ilgili bölüme yönlendirir.

Psikologlar gereksiz evet. Ama psikiyatrlar değil. Psikiyatrlar olmasa insanlar fala, büyüye, nazara, burçlara falan inanırdı.

Oh bir dakika…. Bekle….

Piskolağa gittim bir kaç ay önce bana öyle bir şey dedi ki aylarca etkisinden çıkamadim guyya beni duzeltecekti o an herşeyin bir yalandan ibaret olduğuna karar verdim hem terapiyi hemde ilacı bıraktım vallahi nur topu gibiyim şu an bakın Pamuk Pamuk...kjkjkj

Psikologlar gereksiz evet. Ama psikiyatrlar değil. Psikiyatrlar olmasa insanlar fala, büyüye, nazara, burçlara falan inanırdı.

Oh bir dakika…. Bekle….
Psikologlar da ilaç tedavisi gerektirmeyen durumlarda psikiyatrist yönlendirince çok fayda sağlıyorlar ancak sorun şu ki ortalıkta sahte psikologlar dolaşmaya başladı hatta hiçbir tıp doktorluğu olmadan insanlara ruh hastalığı teşhisi koyan bile var. Özellikle sosyal medyada yayın yapan kişiler konusunda seçici olmak gerekiyor.

Sahte psikologları da ihbar etmek çok önemli çünkü insan sağlığı şakaya gelmez.

Sahte Psikolog Bildirimi | Genel Merkez

Psikologlar da ilaç tedavisi gerektirmeyen durumlarda psikiyatrist yönlendirince çok fayda sağlıyorlar ancak sorun şu ki ortalıkta sahte psikologlar dolaşmaya başladı hatta hiçbir tıp doktorluğu olmadan insanlara ruh hastalığı teşhisi koyan bile var. Özellikle sosyal medyada yayın yapan kişiler konusunda seçici olmak gerekiyor.

Sahte psikologları da ihbar etmek çok önemli çünkü insan sağlığı şakaya gelmez.

Sahte Psikolog Bildirimi | Genel Merkez
İnsan sağlığı şakaya gelmeyeceği için gerçek/sahte hiçbir psikologa gidilmemeli. Dolandırıcılık. Çok biliyorduysa yapsın.

İnsan sağlığı şakaya gelmeyeceği için gerçek/sahte hiçbir psikologa gidilmemeli. Dolandırıcılık. Çok biliyorduysa yapsın.
Psikologlar tedavi ya da tanıya karar vermez ve bu sebeple kendini aşan durumda doğrudan psikiyatriste gidilmesi gerektiğini belirtir ve psikiyatristlerle birlikte çalıştıklarında hastaya zarar verecek bir durum da yaşanmaz. Psikiyatristler tanı koyar ve ilaç yazar ancak psikolog sadece destek amaçlı hizmet verir.

İşini bilinçli şekilde yapanları ayrı tutmak gerekiyor.

Son düzenleme:
Psikologlar tedavi ya da tanıya karar vermez ve bu sebeple kendini aşan durumda doğrudan psikiyatriste gidilmesi gerektiğini belirtir ve psikiyatristlerle birlikte çalıştıklarında hastaya zarar verecek bir durum da yaşanmaz. Psikiyatristler tanı koyar ve ilaç yazar ancak psikolog sadece destek amaçlı hizmet verir.

İşini bilinçli şekilde yapanları ayrı tutmak gerekiyor.
Ayrımını biliyorum Lefty Hanım. Aybediyorsunuz. Psikologa derdimi anlatacağıma suya,duvara,taşa konuşurum.

Çok biliyorsa çalışsın sınava tekrar girsin psikiyatr olsun…

Psikologa derdimi anlatacağıma suya,duvara,taşa konuşurum.
Eve ya gittim anlatıyorum sadece dostuma kardeşime arkadasıma anlattığım gibi dinliyor ve soru soruyor sadece bu ne dedim ya bu muydu terapi gidip üst kat komşumun kafasını ütülesem daha iyi kadın yanında en azından kek kısır bir şeyler ikram ediyordu kjkhkhkg

Ayrımını biliyorum Lefty Hanım. Aybediyorsunuz. Psikologa derdimi anlatacağıma suya,duvara,taşa konuşurum.

Çok biliyorsa çalışsın sınava tekrar girsin psikiyatr olsun…
Niye o zaman diyetisyene gitmek yerine iç hastalıkları uzmanına gitmedin?

Diyetisyenler de doktor değil.:)

Lefty Hanım beni tanımamışsınız kırıldım…

Tutarlılık konusunda milim şaşmam…

Ekli dosyayı görüntüle 111025

Tabii ki bir DAHİLİYE UZMANI na gittim… Doktora…

Dahiliye uzmanı da diyetisyene yönlendirdi değil mi?

Psikiyatristler de aynı şekilde gerekli görürse psikologa yönlendirme yapabiliyor. Mücadale edilmesi gerekenler ise hiçbir eğitim almadan, kendini yaşam koçu ya da kişisel gelişimci gibi tanıtım sonra da sahte psikolog gibi davranmaya başlayan ya da psikoloji eğitimi almamış olanlardır.

Dahiliye uzmanı da diyetisyene yönlendirdi değil mi?
Diyetisyen de herkese verdiği, öznel hiçbir yanı olmayan, masasında hazır duran ve içeri giren herkesin sahip olabileceği maktü internet çıktısı bir a4 kağıt verip gönderdi beni. Ben kendim azmettim…

Tıpkı psikologların da herkese aynı cümleleri kurması ve dinliyorMUŞ GİBİ yapmaları adeta…

Ama nefes koçu, kişisel gelişimci, hayat uzmanı vs mücadele konusundaki yorumunuza aynen katılıyorum.

Geri