Protein tozu sağlığa zararlımıdır?

• Kullanıcı Volina
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Body ve Fitness
Konu sahibi son olarak 2618 gün önce görüldü
hiç kullanmadım ama bu kış ki sporumuz hem bjj üzerine hem vücut üzerine uğraşmayı planlıyorum protein tozu takviyeside yaparsam seneye yaz comba gibi olurum :D

Zararlı diyenler daha yaşıyor mu ya ?

Zararlı diyenlerin bir çoğu sigara,alkol vs en kötü kola veya fanta içme alışkanlığı vardır ne kadar çelişkili bir durum :D

Protein tozları vücut geliştirmeye yardımcı oluyor mu diye bir çok erkek soruyordur bunu. özellikle antremana giden bir çok kişi protein tozu almazsan vücut yapamazsın diye açıklamalar yapmaktalar.

Üniversitelerde yapılan araştırmalara hatta dünyada ki sağlıkla ilgili araştırmalar arasında en fazla yapılan araştırma protein tozudur. Protein tozu demek gıda takviyesi demektir. Gıdalardan yeterince protein almazsanız anca o zaman protein tozlarıyla takviye edebilirsiniz. Ancak Bütün protein tozları eşit değildir. iyi protein tozu sağlıklı protein tozu üreten üreticilerde vardır içine kurşun katmiyum arsenik gibi maddeleri fazlasıyla karıştıranlarda vardır. En doğru ve sağlıklı markayı kullanmak ve araştırmak en iyisidir.

Merdiven altı üretimler için evet bu tez dogru olabilir. Ancak kaliteli markaları kullanılırsa sorun olacagını zannetmem. Bır de soyle bısey var. ben bunu ogrencılerımde de yasıyorum. Ne kadar cok ıcersem o kadar cok gelısırım mantıgı :D Komık ama gerçek. Turkıyede ÖTV KDV derken supplementlerın fıyatı ucuyor. spor yapmakta zor beslenmekte zor. proteın tozu ve kreatınsız antrenman dusunemıyorum :D

Emin olmadığınız konularda yorum yapıp kesinlik belirtmeyin, cehaletinize başkalarını katmayın.

Normal yollarla edinin proteini

O pek mumkun olmuyor bazen. çalışan ve ögrenci olan biri için cok zor. zaten adı ustunde takvıye. bunları kullanınca şişeceksın dıye bı algı yaratmakta aynen proteın tozu ıcme bobrekler ıflas eder algısıyla bıre bırdır. duzgun , bilincli kullanımla bır sorun olmaz. tabi kişinin kullanmadan once alerjık etkılerıne karsı bı duruma varmı yokmu arastırılmalıdır.

O pek mumkun olmuyor bazen. çalışan ve ögrenci olan biri için cok zor. zaten adı ustunde takvıye. bunları kullanınca şişeceksın dıye bı algı yaratmakta aynen proteın tozu ıcme bobrekler ıflas eder algısıyla bıre bırdır. duzgun , bilincli kullanımla bır sorun olmaz. tabi kişinin kullanmadan once alerjık etkılerıne karsı bı duruma varmı yokmu arastırılmalıdır.

Uzman kontolünde kullanılmalıdır kullanılacaksa diye düşünmekteyim. Öğrenciyken de öyle bir arkadaşımda tıpa tıp aynı bu argümanı öne sürüyor:Ya bölüm zaten çok zor bir de düzenli beslenmeye mi ayak uyduracağız vs. Acele neden edilir ki? 4 ayda yapacağın vücudu 1-1,5 yılda yap ama sağlam yap bana kalacak olursa.Uzman kontrolü olmadan tozları içip içip duruyorlar sakıncalı.Düzenli spor yapan birinin spor ve beslenme düzenine göre bir beslenme uzmanına danışması zor olmasa gerek.

Biz gençler her zaman hemen olsun 3-4 ayda bitsin diye uğraşırız o yüzdende proteinin dibine vururuz sadece toz ile kalmayıpta tavuktur bulgur pilavıdır çiğ köftedir daha çok karbon hidrat almaya bakarlar olduğu gibi kalsın ve şişmek için.

Uzman kontolünde kullanılmalıdır kullanılacaksa diye düşünmekteyim. Öğrenciyken de öyle bir arkadaşımda tıpa tıp aynı bu argümanı öne sürüyor:Ya bölüm zaten çok zor bir de düzenli beslenmeye mi ayak uyduracağız vs. Acele neden edilir ki? 4 ayda yapacağın vücudu 1-1,5 yılda yap ama sağlam yap bana kalacak olursa.Uzman kontrolü olmadan tozları içip içip duruyorlar sakıncalı.Düzenli spor yapan birinin spor ve beslenme düzenine göre bir beslenme uzmanına danışması zor olmasa gerek.

Söylediklerinizde inanın yanlış birşey yok. %100 haklısınız ancak insan vucudunun takviyelerle var olan hacmını arttırması da gerekmektedır. Glutamın olsun, kreatın olsun, arjınınn olsun vs arttrabılırım de daha. Bu takvıyeler belırlı oranlarda kullanıldıgı taktırde sorun yaratmaz. ancak kısının kalıtsal, genetık bır rahatsızlıgı varsa tabıkı kullanmaması gerekır. Ornek verecek olursak kreatını sporcular bende dahılim buna daha cok tekrar cıkartmak için kullanmaktayız. Ayrıca bilindigi uzere bir sporcu ıcın buyume hormonları olmazsa olmazdır. growth hormonu bu yuzden alınmaktadır. mısal Dymatıze markasını GABA urunu gibi. Özetleyecek olursak genetıgınızın yettıgı kadar bır yere yukselırsınız ve orada tekrarlar durusanız burada kas yıkımı baslayacaktır yanı kas kaybı. bunu onlemek ıcın takvıyelere basvurmak bır zarar vermez.

Kısaca spor işi pahalı bir iştir spora gidiyosan masrafların artar. :D

kesinlikle neler cektıgımızı bır bız bılırız :D Ayrıca yemek yapmayı da sevdırır hale getırdı yanlız :D pilav olsun makarna olsun gercı ogrencı evı yemeklerı bunlar ama bir erkek için umut verıcı seyler :D

Protein tozu: günlük almanız gereken proteinlere takviye amaçlı alınır. içindeki değerler sayesinde kan basıncını, nabzıda düzenler.

Amino Asit: Kas gelişiminde önemli bir öneme sahiptir. yapı taşların en zengin olanlarını barındırır.

Creatine: Vucuttaki suyu tutarak gelişimde yarar sağlar. kardio dönemine girenler kullanmasın.

L-Carnetine: Vucuttaki yağı enerjiye çevirir yağ yakımını hızlandırır.

Vs vs pek çok ürün mevcut tabi dozunu belirleyin gerekmiyorsa kullanmayın.

Yaklaşık 12 aydır çalışıyorum
Proteinsiz olarak beslenmeme mümkün mertebe dikkat ederek Geldiğim noktadan memnunum. Sonuçta içine neler koyduklarını bilemeyiz :D

Valla hi bıktım artık şu protein tozu konusunda yorum yapmaktan, yıllar geçıyor ama hala şu konu aydınlatılamıyor.. Millet anlamak mı istemiyor, yoksa gerçekten kafaları mı basmıyor?
Supplementler (Ek Besinler) konusunda, özellikle de protein tozu konusunda şöyle 2 tane kafa yapısı var;
1- Protein tozu çok zararlı, sakın kullanmayın,dikkat edin kanser olursunuz, karaciğeriniz yorulur böbrekler yorulur vs. vs..
2- Protein tozu olmazsa vücut geliştirme olmaz, antrenmandan sonra hemen içmelisin ki kas yıkımı olmasın, protein tozsuz antrenman düşünemiyorum vs. vs vs..

2 mantık da yanlış, e peki ne mi yapıcaz? Protein tozu adı üzerinde ek besin, beslenmen iyi ise, karbonhidratını proteinini vs. bunlara dikkat ederek, günlük ihtiyacını beslenmen ile giderebiliyorsan, protein tozu gereksiz, kullanmana gerek yok. İlla kullanıcaklar varsa da, zararlı değil, hayatında 1 kere dahi sarelle yemiş birisi protein tozu içmiş sayılır, nasıl mı? Eğer merak edip sarelle içeriğine bakmışsanız, Whey diye bir ibare geçer, veya Whey Protein diye, günlük hayattaki bir çok yediğimiz içtiğimiz ürüne katılıyor whey protein, yediklerimizin besin ögeleri yüksek olması için..

İşin özü budur, beslenme iyiyse, hiç bir şekilde gerek yok.

Geri