Protein tozu sağlığa zararlımıdır?

• Kullanıcı Volina
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Body ve Fitness
Konu sahibi son olarak 2617 gün önce görüldü
Protein tozları vücut geliştirmeye yardımcı oluyor mu diye bir çok erkek soruyordur bunu. özellikle antremana giden bir çok kişi protein tozu almazsan vücut yapamazsın diye açıklamalar yapmaktalar.

Üniversitelerde yapılan araştırmalara hatta dünyada ki sağlıkla ilgili araştırmalar arasında en fazla yapılan araştırma protein tozudur. Protein tozu demek gıda takviyesi demektir. Gıdalardan yeterince protein almazsanız anca o zaman protein tozlarıyla takviye edebilirsiniz. Ancak Bütün protein tozları eşit değildir. iyi protein tozu sağlıklı protein tozu üreten üreticilerde vardır içine kurşun katmiyum arsenik gibi maddeleri fazlasıyla karıştıranlarda vardır. En doğru ve sağlıklı markayı kullanmak ve araştırmak en iyisidir.

kahverengi iğrençbi renge sahip,ve günde bi kaç litre içmek zorunda bence gereksiz vede evet çok zararlı.

aldığın protein miktarı kadar onu kullanman önemli.

zararlı değil tabiki ama bilinçli ve gramına harcadığın enerjiye göre kullanmak gerek. bence.

kahverengi iğrençbi renge sahip,ve günde bi kaç litre içmek zorunda bence gereksiz vede evet çok zararlı.

Günde bir kaç litremi ?

Pardonda su içmiyorsun :)

Gündee Maximum 350 Yağsız Süte 3 Ölçek olarak kullanılması gereken birşey

Eğerki o gün beslenmeniz iyi ise gerek duyulmaz. Protein Tozu Takviye yani yardımcı yapay besindir. Gerçeği kadar enerji ve Karbonhidrat sağlamaz

Haşlanmış yumurtanın beyazı da vücut yapmakta yardımcı. :p

Haşlanmış yumurtanın beyazı da vücut yapmakta yardımcı. :p

Biz protein tozcuyuz
tongue.gif

Daha sağlıklı olduğu için demiştim ben bunu. Ayrıca her yerdeki protein tozu kullanılmaz. Kullanırken dikkatli olunması gereken bir takviyedir.

Sabahları 3 adet yumurta beyazı + 100 gr badem

Öğlen 1/2 Tavuklu Pilav + 2 adet elma

Akşam haşlanmış tavuk suyu ile + 1 dilim ekmek + 100 gr muz

Spor öncesi Weider Premium ( Dünyanın en iyi Markası) Protein tozu + Weider Super Amino Asit 3 Hap

Spor Sonrası Weider Amino 3 Hap

Spordan 1 saat sonra Dandanel Ton Balığı Yağsız + Yağsız Salata İle Karıştıralarak ve yatmadan Önce 100 Gr Turunçgil :)

Kilomuz 83 Dersek Protein Kilo başına 2 Dir Yani 82x2=164 Gr Protein Almam Gerekirken Ben Günde 330 Gr alıyorum minimum buda demektirki Adrenail Patlaması :)

Bilinçli Sporcuyum ben :)

Sabahları 3 adet yumurta beyazı + 100 gr badem

Öğlen 1/2 Tavuklu Pilav + 2 adet elma

Akşam haşlanmış tavuk suyu ile + 1 dilim ekmek + 100 gr muz

Spor öncesi Weider Premium ( Dünyanın en iyi Markası) Protein tozu + Weider Super Amino Asit 3 Hap

Spor Sonrası Weider Amino 3 Hap

Spordan 1 saat sonra Dandanel Ton Balığı Yağsız + Yağsız Salata İle Karıştıralarak ve yatmadan Önce 100 Gr Turunçgil :)

Kilomuz 83 Dersek Protein Kilo başına 2 Dir Yani 82x2=164 Gr Protein Almam Gerekirken Ben Günde 330 Gr alıyorum minimum buda demektirki Adrenail Patlaması :)

Bilinçli Sporcuyum ben :)
Bende bilinçli aşçılık bölümü öğrencisiyim. :p
İyidir devam et.

Zararlı mı ? Hiç sanmıyorum. Doğru kullanıldığında hiç bir zararı yoktur, bizzat kullanıyorum hiç bir etkisini görmedim. Tek yan etkisi, sporu bırakırsanız sarkar kaslar hemde fazla. Günlük belirli protein alma miktarları vardır. Spordan önce ve sonra olmak üzere 2 kere alınır belirli mg şeklinde, ama alındıkdan sonra çok ağır body girilmelidir. Aksi halde yağlanma ve sarkma yapar, kararında kullanılırsa hiç bir zararı yoktur. 86 kg bir insanın günde alması gereken protein yaklaşık olarak 130 - 140 gr. dır buda bir sürü yumurtaya, ete, vs. vs. bir sürü yiyeceğe tekamül ediyor. Supplementler fazla kullanılmadığı taktirde hiç bir zararı yoktur . Aminoasit BCAA, kararında kullanılırsa zararı yoktur.

Ama en doğrusu kullanmadan sağlıklı yapmaktır.

O sporu yapan bir insanın zaten beslenmesinin iyi olmasıl lazım protein tozuna da ihtiyaç duymaz gerekte yok

Bende kullandım. Sonra kullanmayı bıraktım vücüdüm kaslarım söndü. Devamlı kullanım gerektiriyor ama tehlikeli aşırı alınmaması gerekiyor kesinlikle

Öncelikle şunu belirtmeliyim şu kadar kullanmalısınız şu kadar ölçek için şu kadar su falan vs. gibi değerler verenler olmuş ancak bu şekilde ölçüler vermek yanlış olur.. Her vücudun kendine göre protein ihtiyacı, proteinin ne zaman alınması günde kaç kere alınması vs. gibi unsurlar herkesin kendi vücuduna bağlıdır..
Bazılarınızda "vücut geliştirmecinin beslenmesi çok iyidir protein tozuna gerek duymaz" diye yorum yapmış, aslında bi bakıma doğru, ancak bu protein tozlarının kullanım sebeplerinden en önemlilerinden biri stratejik öneme sahip olmasıdır.. Nasıl yani diyeceksiniz; Mesela whey protein tozu vücuda çok hızlı bir şekilde karışır ve etkisini hemen gösterir.. Mesela bi yumurtada vücuda hızlı karışıyordu yanlış hatırlamıyorsam, bi spor salonuna protein tozu götürebilirsiniz ama bi haşlanmış yumurtayı götüremessiniz.. :) Hem bu şekilde kolaylık sağlar hemde vücuda hızlı karışır, birde yavaş karışanları var Casein tarzı protein tozları, bunlar gece yatmadan önce alınır daha fazla, gece boyunca kasları doyurmak beslemek için..

Şimdi asıl soruya dönelim: Protein tozları zararlı yararlı bu konuda çok tartışma var. Ben kendi fikrimi söylemek yerine dr mehmet öz ün protein tozu hakkında videosunu paylaşıcam şimdi, kendisi bile kullanıyormuş. HA ŞU AYRINTIDA VAR; Protein tozunu pirinç proteini vs. farklı ucuz ham maddelerden yapanlarda var, onunda konusunu paylaşırım ilerleyen zamanda protein tozu alırken neye dikkat etmeli diye.. Dr.Mehmet ÖZ ün videosu [YOUTUBE]qJUEL85TFr8[/YOUTUBE]

Bi çok profesör doktor protein tozlarını kötülüyorlar..Ya aslında haksız değiller bir bakıma, Canan Karatay diyor ki pakete girmiş her besin zehirdir diyor, yani korkutmak gibi olmasında protein tozuda sütten çıkmış ak kaşık değil sonuçta içinde raf ömrü olsun hemen çürümesin veya işte kötü olmasın diye içine koruyucu maddeler katıyorlardır, ama bunu normal paketlenmiş besinlerede katıyorlar, yani elbette belli bir zararı var paketlenmiş olduğu için.. eğer bi gün dünyada paketlenmiş hiç birşey kalmamış olsa, her şey organik GDOsuz saf sadece olurda,sadece protein tozu kalsa ancak o zaman kullanmayı bırakmak yada almamak, zararlı demek mantıklı olur..

Tabii ki zararsız.. Peynir altı suyundan yapılan protein kaynağıdır altı üstü -.-

Zararlı olanlar tabiri caizse merdiven altı üretimi olanlardır.
Güvenilir olması yeterli.

Geri