ZiFiR
Platin Üye
hiç kullanmadım ama bu kış ki sporumuz hem bjj üzerine hem vücut üzerine uğraşmayı planlıyorum protein tozu takviyeside yaparsam seneye yaz comba gibi olurum 
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Protein tozları vücut geliştirmeye yardımcı oluyor mu diye bir çok erkek soruyordur bunu. özellikle antremana giden bir çok kişi protein tozu almazsan vücut yapamazsın diye açıklamalar yapmaktalar.
Üniversitelerde yapılan araştırmalara hatta dünyada ki sağlıkla ilgili araştırmalar arasında en fazla yapılan araştırma protein tozudur. Protein tozu demek gıda takviyesi demektir. Gıdalardan yeterince protein almazsanız anca o zaman protein tozlarıyla takviye edebilirsiniz. Ancak Bütün protein tozları eşit değildir. iyi protein tozu sağlıklı protein tozu üreten üreticilerde vardır içine kurşun katmiyum arsenik gibi maddeleri fazlasıyla karıştıranlarda vardır. En doğru ve sağlıklı markayı kullanmak ve araştırmak en iyisidir.
Normal yollarla edinin proteini
O pek mumkun olmuyor bazen. çalışan ve ögrenci olan biri için cok zor. zaten adı ustunde takvıye. bunları kullanınca şişeceksın dıye bı algı yaratmakta aynen proteın tozu ıcme bobrekler ıflas eder algısıyla bıre bırdır. duzgun , bilincli kullanımla bır sorun olmaz. tabi kişinin kullanmadan once alerjık etkılerıne karsı bı duruma varmı yokmu arastırılmalıdır.
Uzman kontolünde kullanılmalıdır kullanılacaksa diye düşünmekteyim. Öğrenciyken de öyle bir arkadaşımda tıpa tıp aynı bu argümanı öne sürüyor:Ya bölüm zaten çok zor bir de düzenli beslenmeye mi ayak uyduracağız vs. Acele neden edilir ki? 4 ayda yapacağın vücudu 1-1,5 yılda yap ama sağlam yap bana kalacak olursa.Uzman kontrolü olmadan tozları içip içip duruyorlar sakıncalı.Düzenli spor yapan birinin spor ve beslenme düzenine göre bir beslenme uzmanına danışması zor olmasa gerek.