PRoFessor'ün Not Defteri

Konu sahibi son olarak 631 gün önce görüldü
Sayfan güzelmiş tamamını okuyamadım tabi, sık sık girip ziyaret ederim:) Hayırlı olsun diyelim

1800468_525255850924136_2013224500_n.jpg

Kaybettiğimiz değil,
Kazanmak veya kaybetmek gibi bi sonu asla olmayan savaş yada bilinçsiz direnmektir bizi bitiren...
Yani kendine karşı öyle bi savastasinki, ne bitiyor ve kaziniyorsun nede kaybedebiliyorsun..
cehennem ateşi bi bişey olabilir

Bu memlekette hırsızlar olsa da insanlar kör ebe.
insanlar şahısa tapmaya inanmış, sorgulamayı değil, araştırmayı değil. Bir zamanlar islami coğrafyada sorgulamak, irfan sayılırdı. Şimdi din adı altında para götürenlere inanmak müslümanlık sayılıyor.

Kendini kalabalığın içinde yalnız hissetmek çok güzel bir hesaplaşma... Kiminle? Hayatla, benlikle, var oluşla, gün ve geceyle, ruh ve bedenle... Sebep-sonuçla, var-yokla, hayal ve gerçekle, kendi ve olamayanlarla... Güzel bir iç çekişmesi... Acabalarla, olup-olmamakla... Geceye bürünmek, güneşte sararmak ve kurumuş ümitllerini üfelemek gibi bir yaşayışla hesaplaşma...

Sen, hepiniz çirkin bir balıkçının oltasına yakalanmışsınız. Balıkçının ayaklarının dibindeki kovanın içinde yaşamak için çırpınıp duruyorsunuz. Dünyayı o kova, yaşamayı ölmemek sanıyorsunuz. Özgürlüğünüz o kovanın hacmi, ömrünüz gün bitip balıkçı evine dönene kadar.?

Olan bitene anlam yüklemek insan ile hayvan olmanin arasındaki farkı doğurur,
ama olan bitene yüklenen anlam ile yaşamak ise, mahalle baskısı, örf ve adet, ve tabuların baskın gelmesinden kaynaklanıyor...
Olan bitene yuklediginiz anlamlarla yaşamaya devam ediyorsanız eğer, disaridan herşey yolunda veya bitmiş gibi gorunsede bilinç altinizda henüz bitmemiştir...

1016342_300668610058061_259158698_n.jpg

biz sussak, ömür boyu...
hep çocuklar konuşsa, onlar anlatsa...
masum kalsa dünya..
izlesek onları, izlesek tüm renkleri..

Berkin Elvan Ölümsüzdür

[YOUTUBE]tP74izpdAEE[/YOUTUBE]
Bugün bir çocuk daha öldü.Dünyanın neresinde olursa olsun dili,dini,ırkı ne olursa olsun ölüm hiç bir çocuğa yakışmıyor.Mısır'da ölen Esma olsun Türkiye'de ölen Berkin olsun hangi çocuğa ölüm yakışır,yakıştırılır ki.Üzgünüm çocuk benim ülkemde seni öldürdüler diye.Ekmek hiç bu kadar kan kokmadı ve ekmek belkide hiç boğazımızda bu kadar düğüm olmamıştı.Eğer ki seni öldürenlere benim ülkemin vatandaşı cezasını vermeyecekse eğer benim ülkemdeki müslümanlar sana oh iyi oldu diyecekse olmaz olsun böyle devlet böyle hükümet olmaz olsun böyle müslümanlık böyle insanlık

Bir de insanlar ölüm kadar gercek olabilseydi yaşama arzusu ile yanıp tutuşurdu bedenler.

İnsan kendi yalanlarına inanmaya başlamışsa, şizofreninin de kapısını çalmaya başlamıştır.

kalpten seven birinin, gönlü güzel birinin gözlerine baktınızmı hiç ne kadar da parlak bu yuzden değilmi gülüşünün güzel olması ve bu ona ait bir ışık değil onu kaplten sevenin ışığıdır...insan ne zaman karanlığa düşer bilirmisin.. kendini karakterini edebini bağlılığını unuttuğu zaman ...

Anlattıkların karşıdakinin anladığı ve seni dinlediği kadardır .Anlamak için çabalamayan insan için hep anlasılmaz olacaksındır...

İnsanlar birbirinin maddi yardımlarına ve paralarına değil, sevgilerine ve alakalarına muhtaçtırlar. Bu olmadıktan sonra, aile sahibi olmanın hakiki ismi, "birtakım yabancılar beslemek"ti.

Afrika’da çalışan bir Antropolog bir kabilenin çocuklarına bir oyun oynamayı önermiş.
Ağacın altına koyduğu meyvelere ilk ulaşanın ödülü o meyveleri yemek olacakmış. Onlara; “Hadi, şimdi başlayın birinci olan ödülü alacak” demiş.

Antropologun sözü biter bitmez bütün çocuklar el ele tutuşup, koşup ağacın altına beraber varmışlar ve hep beraber meyveleri yemeye başlamışlar. Çok şaşıran antropolog, çocuklara neden böyle yaptıklarını sorduğunda ise çocuklar şu yanıtı vermişler;

“Bu Ubuntu’ dur. Nasıl olur da diğerleri mutsuz iken birimiz o ödülü yiyebilir ki?”

Daha sonra “Ubuntu”nun anlamını açıklamış çocuklar;

Bizim dilimizde Ubuntu “Ben; biz olduğumuz için “Ben’im” demektir!

ekooaq.jpg

@Arturo Bandini Saygılar , Professor senmiydin nickini değişmişsin şimdi bu sayfayı görünce anımsadım..
En son askere gitmiştin , sanırım gelmişsin hoşgeldin üstad diyeyim o vakit..
Evlad sahibide olmuşsun Rabbim analı babalı büyütmeyi nasip etsin hayırlı bir evlad olur inşallah..

@Arturo Bandini Saygılar , Professor senmiydin nickini değişmişsin şimdi bu sayfayı görünce anımsadım..
En son askere gitmiştin , sanırım gelmişsin hoşgeldin üstad diyeyim o vakit..
Evlad sahibide olmuşsun Rabbim analı babalı büyütmeyi nasip etsin hayırlı bir evlad olur inşallah..

Evet üstadım PRoFessoR benım. Hala askerdeyim kardesim .
Evet askerden önce bir kızım oldu:)

Üstad çok sevindim , kendini mağrum bırakma bu alemden senin gibi kişilik sahibi insanlar elle sayılır kadar azınlıkta , hayırlı tezkereler diliyorum tez vakitte Rabbim seni ailenin yanına kavuştursun inşallah..
Kendine mukayet ol , gurbet ellerde..

Üstad çok sevindim , kendini mağrum bırakma bu alemden senin gibi kişilik sahibi insanlar elle sayılır kadar azınlıkta , hayırlı tezkereler diliyorum tez vakitte Rabbim seni ailenin yanına kavuştursun inşallah..
Kendine mukayet ol , gurbet ellerde..

Est.öyle deme üstadım.Fırsatımız oldukça aranızda olmaktan her daim memnun kalıcam.Çok değil bir ay sonra ailemin yanında olacağım.çok tesekkür ederim azizim, sen nasılsın iyimisin?

Geri