Prensesin Uykusu

Konu sahibi son olarak 3075 gün önce görüldü
Prensesin Uykusu

Prensesin-Uykusu-1283047822.jpg

apım:
2010 - Türkiye
Tür:
Çocuk, Dram, Fantastik, Komedi,
Süre:
110 dakika
Yönetmen:
Çağan Irmak,
Oyuncular:
Alican Yücesoy, Sevinç Erbulak, Ayşe Nil Şamlıoğlu, Genco Erkal, Işıl Yücesoy, Çağlar Çorumlu, Funda Şirinkal, Şevval Başpınar, Alican Ulusoy, Baran Ayhan,
Senaryo:
Çağan Irmak,
Yapımcı:
Mustafa Oğuz,

Filmin fragmanı için tıklayınız

** Çok beğenmedim ! hatta bir çağan ırmak filmi olarak bakarsak tamamen hayal kırıklığı bile diyebilirim. ya ben çok yüksek tuttum beklentimi yada çağan hakkaten bu filmde tökezledi. Güzeldi ama bir daha izlenebilecek kadar değil...

Puanım : 4/10

Bunu izlemiştim çok komikti

Çağan Irmak'ın en sevdiğim filmlerinden biri. hayatın inceliklerini anlatan, küçücük detayları ile tebessüm ettiren, özellikle animasyon sahnesi ile anlatımı güçlendirilmiş, Aziz gibi temiz, saf insanları bize hatırlatan naif bir filmdi. Herkese hitap etmeyeceği muhakkak hakkında çok sert eleştiriler de yazılıp çizilmişti zamanında, Çağan Irmak'ın da gişe kaygısı ile giriştiği bir iş olduğunu sanmıyorum daha kişisel bir çalışma gibi ki samimiyetini de buradan alıyor bana göre. masal tadında anlatımları seven, hoş vakit geçirmek isteyenlerin kaçırmaması gereken bir film yine de.

Hayır beni en çok üzen bu caaanim şarkıyı filmle birlikte duyanlarin Redd sevmesi:/
Güzel filmdi ona diyecek lafım yok.

bayram tatiline finalde duygusal bi filmle veda etmeye karar verdiğimde, filmler arasında gezinirken denk gelip izledim. malesef benden önce birileri filmin tanıtımını yapmış. o zaman geçelim yorumlarımıza,

film başta eşsiz müziğiyle beğenerek dinlediğim REDD'in şarkısını anımsattığı için dikkatimi çekti ve oyuncu kadorsu da fena olmayınca dalıverdim açıkçası. zaten filmin ilham kaynağı prensesin uykusuyum şarkısı olunca, bir de film müziklerini REDD'in yaptığını görüp filmde onları izleyecek olmak ayrı ilgi uyandırdı diyebilirim.

Çağlar Çorumlu, Sevinç Erbulak ve Alican Yücesoy başta olmak üzere oyuncuların tamamı başarılıydı ancak Genco Erkal için ayrı bir parantez açmak gerekiyor. Yaşayan efsane rolünü o kadar güzel oynuyor ki izlemeye doyamıyorsunuz.

eğer duygusal bir film izlemeye karar verdiyseniz filme duygusallık açısından 10 üzerinden 7 vererek tavsiye edebilirim. yer yer gözlerimin yaşardığı doğrudur :liv: son olarak bir Çağan Irmak klasiği olan film REDD sürpriziyle bu geceki duygusal film ihtiyacımı fazlasıyla karşılamış olup, spotify'dan birazdan açacağım prensesin uykusuyum şarkısı eşliğinde uyuyarak 9 günlük efsane tatile son vermiş olacağım.

Geri