Polisim, sorularınızı yanıtlayabilirim

Konu sahibi son olarak 3285 gün önce görüldü

sozun dogruluk payi var midir sizce?

Doğruluk payı %100 dür. Maaşımız milletin verdiği vergilerden ödenir. Bu sadece vatandaşın bildiği bir sır değil.
Biz ülkede, milletin veya sade vatandaşın tüm hiyerarşik sistem içinde en üst katmanda olduğunun bilincindeyiz.
Bunlara hiç gerek yok.
Fakat sözü söyleyen kişi, kullanılan üslup ve esas niyet genellikle sorunlu olduğu için gıcık oluyoruz.
Gördüğüm bu en amatör psikolojik üstünlük kurma çabasını kırmak için oldukça başarılı hamlelerimiz var. Şahsen önermiyorum.

https://youtu.be/lSRR8oh6drI

15 Temmuz kalkışmasının
ilk saatlerinde tereddütsüz
Milletin tarafında yer aldınız mı?

Hiçbir polis bu soruya milletin tarafında yer almadım gibi bir karşılık vermez, takdir edersin ki. Sorunu beğenmedim :) Ama yine de cevap vereyim. Evet demokrasinin ve anayasal düzenin, benim maaşımı ödeyen milletin özgür iradesiyle seçtiği meşru hükümetin yanında, önünde, arkasında her neyse sabaha kadar görev yaptım. Geleceğimiz için, daha büyük acıların yaşanmaması için o gün bana verilen görevi en iyi şekilde yapmaya çalıştım, elimden geleni yaptım. Bu arada polis; gazeteci, aktivist vs. olmadığı için milletin veya seçilmiş hükümetin yanında durması yetmez. Mücadele etmesi, savaşması gerekir ve kazanmak zorundadır. Onun işi budur. Devlet memuru için hele hele polis için Partinin ismi cismi önemli değildir. Millet tarafından seçilmiş olması o hükümeti gerekirse ölümüne korumak için yeterli bir gerekçedir. A partisi gider ve yarın B partisi iktidar olur ama polisin vazifesi değişmez. Polis demokrasinin teminatıdır. Ezici çoğunluğumuz o gün bu bilinçle hareket etti diye düşünüyorum.

Polis olacağınızı söylediğinizde ailenizin tepkisi ne oldu? Bilmiyorum soran oldu mu bakmadım hiç geri sayfalara

Polis olacağınızı söylediğinizde ailenizin tepkisi ne oldu? Bilmiyorum soran oldu mu bakmadım hiç geri sayfalara

Önce karşı çıktılar sonra ikna oldular. Annemin de babamın da içine sinmemisti o gün icin. Hala memnun sayılmazlar. Çünkü her an korku icindeler diğer polis aileleri gibi.Kendine başka bir iş bak diyorlar hala :)

Maasınız sizce yeterlimi daha yüksek yada daha az mı olması lazım ?

Geri