Polise taş atan Berkin abartılırken darbeye karşı direnen Halil İbrahimin ?

Є
  • Kullanıcı Єναηєscєηcє
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forum Meydanı
Toplumsal olaylarda çocukların ölmemesi gerektiğini düşünen kişilerin bir çoğu da, çocukların toplumsal olaylara dahil olmaması için hiç bir çaba göstermemiştir. ("Nereden biliyorsun?" diyenler de muhtemelen onlardandır.)

Bu konu ile hedef aldığın kitle için amacına ulaşır mısın bilmemde
1. si Halil İbrahime üzüldüm burda adların bir önemi yok. İnsan kavramının bir önemi var.
2. si Berkin Elvan olayını anlamak için Gezi Parkı, Polisler ve İktidar 3 lemesini objektif değerlendirmek gerek. Berkin Elvan için ailesi ekmek almaya çıkmıştı der, başka kaynaklarda da polise taş atıyordu der. Sonuçta polis tarafından bir çocuk çok kolayca öldürülebiliyorsa bu ülkede emin olun bu ülkeden ne haliller, ne berkinler, ne ahmetler, ne mehmetler gider ...

Çünkü bugün bir darbede fetönün itleri çoluk cocuk demedi tankla ezdi geçti. Polislerde keza geçmişte ki örneklerde biliyorsunuzdur.

Bende size soruyorum bir babanın çocuğunu alıp iktidarın seslenmesi üzerine sokağa çıkması ne kadar doğru ? Oyun mu oynuyoruz bu ülkede. Hayır bu kadar bilgili insanların psikolojiyide düşünebileceğini umut ediyorum.

Tüm ölümler acıdır. Ama Berkin Elvan ve daha niceleri bu ülkede şu anlamı ifade ediyor. Toplumsal olaylarda çocukların ölmemesi gerek. Dünya bu yüzden ayağa kalktı bu kadar. Hangi örgüte üye olursa olsun , dini , dili , ırkı ne olursa olsun... Berkin Elvan ise bunların bir patlamasıdır. Şuan bu hareketeniz ile bende sizin karalama siyaseti yaptığınızı düşünüyorum. Halil İbrahim üzerinden siyaset yapmayın bana kalırsa.

Not: Hatta tüm ölen çocuklar üzerinden siyaset yapılmamalı artık. Ortak kaygımız toplumsal olaylarda çocukların ölmemesi olmalı. Yoksa bu ülkede duygular sömürülerek çook siyasetler yapılır.

Herhangi bir kitleyi hedef almıyorum aldığım samimiyetsiz tüm insanlardır. Fikirleri fark etmez.

Her çocuğun ölümünün acı olduğu konusunda hem fikirim. Berkine de üzülmüştüm ben zaten ama bu ülke de bu tarz bir samimiyetsizlik de var Yasin Börü ya da Halil İbrahim'in unutulması nankörlüktür. Üstelik onlar iyi bir amaç için çıktılar. Fedakarlık yaptılar.

Siyaset değil bu. Özgürlüklere sonuna kadar saygılıyım. Bu sadece bir iki yüzlü tavırın suç üstü yakalanmasıdır. Demek ki berkine üzülenlerin bir kısmı o çocuk yaşta öldüğü için değil kendi zihniyetlerinden olduğu için üzülmüş..

Ben siyaset yapmıyorum. Kimse gibi parti mitinglerinde koşuşturmalarla da geçmiyor ömrüm :) ;) Hiçbir partiyle de alakam yoktur. Ben siyaset yapmıyorum tam tersine istismarcıların samimiyetsizliğini ortaya çıkardım :)

Bu arada demokrasi hep istediklerini duymak değildir. Sana zıt görüşlere de katlanmayı bilmelisin ki o cumhuriyetçi ve demokrat kişiliğin bir anlam kazansın..

Nokta.

Bende size soruyorum bir babanın çocuğunu alıp iktidarın seslenmesi üzerine sokağa çıkması ne kadar doğru ?

Bu çok doğru mudur bilmem ama bir kıyas yaparsak :) Beni devlet bağlamaz, devletlerden hoşlanmıyorum ancak,
Ağaç bahane edip sözde gerici bir devrim yapmak için sokağa çıkan ve ülkeye zarar verenlerde kat be kat daha doğru ve onurlu olduğu kesindir ;)

Bunu söylemek için mutlaka Akpli ya da sağcı olmaya gerek yok. Gerçek apaçıkça bu. Bazı kesimlerin ön yargıları ve kibirlerine hoş gelsin diye kimseye pof pof yapamam.

Dilinden Atatürk Cumhuriyet ve laiklik dülmeyenler 2007 de ordu göreve mitingleri yaptılar.
Ancak o kesimin aşağı gördüğü ki- asıl acınası olanlar kendileri- kesim ise darbeye karşı direndi.

Fark budur. Siyasete alet edenlerde çok iyi biliniyor zaten ;)

Ben bu islerden biraz anliyorsam sen Feto sempatizanisin.

Arkadaşım bak anlamıyor musun :)
Fetöcü olamam ben çünkü o din anlayışına sahip değilim. Klasik gelenekteki İslam'a yönelik büyük eleştirilerim var :)

Ben sadece benim bir şeyci olacak olsam Selenci olurdum :) Başka insanlarcı olamam ben üzgünüm. Aklım var özgürlüğüm var irademi kimseye teslim edemem.

Arkadaşım bak anlamıyor musun :)
Fetöcü olamam ben çünkü o din anlayışına sahip değilim. Klasik gelenekteki İslam'a yönelik büyük eleştirilerim var :)

Ben sadece benim bir şeyci olacak olsam Selenci olurdum :) Başka insanlarcı olamam ben üzgünüm. Aklım var özgürlüğüm var irademi kimseye teslim edemem.

Bak simdi;

1) Tipik bir Ataturk dusmanisin
2) Ataturk'u sevmeyen insanlar genelde Erbakan'i sever sayarlar, sen ona da giydiriyorsun. (Erbakan'in cemaati sevmedigi malum)
3) Ahmet Altan gibi cemaatci kalemleri hayatinin merkezine koymussun
4) Cubbeli'yi sevmeyip agir elestirilerde bulunuyosun (Cubbeli - Cemaat gerginligi bilinen bir sey. Hatta Cubbeli "beni onlar iceri atti" diyor)
5) Hemen her konuda elestirin var ama o kadar mesajindan bir tane bile cemaat elestirisi cikaramadim

Sen milleti salak mi saniyosun?

Parti mitiglerinde veya uye oldugu orgutlerde kosusturmayan bir zihniyetin bana samimi gelmedigini belirterek burda ne kadar konussada bos oldugunu belirtirim. Cik sokaga oyle konus guzelim.

Nokta koyarakta cocuksu oluyorsun. Neyin ispatindasin sen dunyayi ayaga kaldirmis bi cocugun uzerinden halil ibrahim ile prim yapmak... Halil ibrahim gundem magduru oldu ama hicbir sey icin gec degil bende beklerdim bir yuruyus bir seslenis yapilsin ama kimse yapmadi demekki sadece Berkin Elvancilar degil tum insanligin sucu bu. Simdi kimi hedef alip almadigini iyi dusun.

Sent from my SM-E500H using Tapatalk

Parti mitiglerinde veya uye oldugu orgutlerde kosusturmayan bir zihniyetin bana samimi gelmedigini belirterek burda ne kadar konussada bos oldugunu belirtirim. Cik sokaga oyle konus guzelim.

Nokta koyarakta cocuksu oluyorsun. Neyin ispatindasin sen dunyayi ayaga kaldirmis bi cocugun uzerinden halil ibrahim ile prim yapmak... Halil ibrahim gundem magduru oldu ama hicbir sey icin gec degil bende beklerdim bir yuruyus bir seslenis yapilsin ama kimse yapmadi demekki sadece Berkin Elvancilar degil tum insanligin sucu bu. Simdi kimi hedef alip almadigini iyi dusun.

Her şey için mutlaka yürüyüş yapılsın kastetmedim ama hiç değilse unutulmaya bilirdi. Anısına bir şeyler yapılabilirdi. Polise taş atarken ölen bir çocuk için yapılanların %1 bile yapıldı. Bu samimiyetsizliktir.

Berkin elvancı kelimesi ne ya bir insan nasıl bir başka insancı olur bunu anlamak mümkün değil.

Her şey için mutlaka yürüyüş yapılsın kastetmedim ama hiç değilse unutulmaya bilirdi. Anısına bir şeyler yapılabilirdi. Polise taş atarken ölen bir çocuk için yapılanların %1 bile yapıldı. Bu samimiyetsizliktir.

Berkin elvancı kelimesi ne ya bir insan nasıl bir başka insancı olur bunu anlamak mümkün değil.
Bunu sen kastediyorsun Berkin Elvan icin cikanlardan bahsediyorsun ve onlara sucluyorsun. Aslinda halil ibrahim icin cok sey yapildi. Bugun feto uyesi askerlerin hepsi iktidar tarafindan belirlendi ve suclarini cekiyor. Onca mitingde aslinda demokrasi sehitleri icin yapilan mitinglerdir.

Berkin Elvan bu ulkenin polisi tarafindan olduruldu. Ama Halil Ibrahim bu ulkenin vatan hainleri tarafindan. Tepki polislerin orantisiz gucune idi ve "cocuk" kavraminin onemsenmeyisine idi. Ama sen bi vatan hainine bunu anlatamazsin. Cunku onun icin bu kavramlarin bir onemi yok. Istiyoruz ki askerlerimiz ve polislerimiz toplumsal olaylarda cocuklara karsi dikkatli olsunlar. Once onlar vicdanlarini sorgulamali.

Gezi parkında cırkın bır sıyasetın kurbanı olan Berkını , kötuleyenlerin maymun suratlı olmakla suclayanların
Darbe gecesı yıne cırkın bır sıyaset kurbanı olan halıl ıbrahımı goklere cıkartması ayrı bır samımıyetsızlıktır..
Cocukları sıyasetınızın sembolu yapmaktan vazgecın artık

Ayrıca su maymun suratlı dıyen embesıl , nur suratlısın masallah
.

Anmayın şu maymun suratlı çocuğun adını
Yeter bıktım artık

Şu cümle insanlık adına çok incitici ve bunu geçtim inancımız gereği insanların yüzünü bir hayvana benzetmek inancımız ile ne derece bağdaşıyor? Biz değil miydik şekil şemal için yıllarca ötelenen,savaşan,direnen? Hepsini bir kenara koydum ölmüş bir insanın ardından şu benzetme hiç yakışmadı...

Konuya gelince; burada dikkat edilmesi gereken tek şey örgütlenmedir,sesini duyurmaktır. Berkin öldüğü vakit insanlar Nasıl organize oldu ise diğer yavrucak öldüğü vakit de sesi duyuracak olan insanlardı. Bunun sorumlusu berkin veya onu savunanlar değil. İbrahim'e sahip çıkamayanlardır.

Bunu sen kastediyorsun Berkin Elvan icin cikanlardan bahsediyorsun ve onlara sucluyorsun. Aslinda halil ibrahim icin cok sey yapildi. Bugun feto uyesi askerlerin hepsi iktidar tarafindan belirlendi ve suclarini cekiyor. Onca mitingde aslinda demokrasi sehitleri icin yapilan mitinglerdir.

Berkin Elvan bu ulkenin polisi tarafindan olduruldu. Ama Halil Ibrahim bu ulkenin vatan hainleri tarafindan. Tepki polislerin orantisiz gucune idi ve "cocuk" kavraminin onemsenmeyisine idi. Ama sen bi vatan hainine bunu anlatamazsin. Cunku onun icin bu kavramlarin bir onemi yok. Istiyoruz ki askerlerimiz ve polislerimiz toplumsal olaylarda cocuklara karsi dikkatli olsunlar. Once onlar vicdanlarini sorgulamali.

Berkin elvan için çıkanları berkin elvan için çıktığı için eleştirmiyorum. Elbetteki ölen çocuk kim olursa olsun çıkacaklar ama aynı hassasiyeti neden başkalarında gösteremiyorlar ki? Demek ki samimiyetsizlik var. Demek istediğim bu benim.

En iyi devlet en küçük devlettir. Devletin fazla yetkisi olmamalı aslında.

bu tipler gezide pkk ile saf tuttular sonra haziran seçimlerinde normal karşılamak gerek, Erdoğan karşıtlığı her şeyi yaptırır bunlara

bu tipler gezide pkk ile saf tuttular sonra haziran seçimlerinde normal karşılamak gerek, Erdoğan karşıtlığı her şeyi yaptırır bunlara
Selahattin Demirtaş: ''Hükümeti devirmek isteyenler oldu biz buna şiddetle karşı çıktık''
Ne imiş, gezide hükümeti devirmek isteyen guruplar varmış berkinler, Ali ismailler hükümeti devirmek istiyormuş PKK lılar buna karşı çıkmış hükümeti devirtmeyiz demişler.

Gerçekler acıdır..
Tayyip Erdoğan boşunamı, ''Allah bizleri affetsin'' diyor.
Allah kulunun affetmediğini nasıl affeder orasını bilemem!

Geri