Pkk/Ypg sorunu savaşçıl yolla mı yoksa barışcıl yolla mı çözümlenmeli ?

Konu sahibi son olarak 6 gün önce görüldü
Terorist ile anlasma mi olur mus? Teroristin hakki kursundur. 15 agustos 1984'te neden saldirdilar? Turkiye Cumhuriyeti topraklarinda yasan insanlara iskence mi yapilmis, burada yasamayin mi denilmis? Suan bile pkkyi destekleyen sahislar hastanelerde devletin verdigi imkanlari kullanarak birakin [ARGO]siktiri boktan[/ARGO] bir ilac tedavisini ameliyat oluyor. Madem TECE dedigin yere karsisin o zaman hic bir imkanini da kullanma gorelim nasil birisin...

Neo ben seni hatırlıyorum ya, 7-8 sene evvelden. Hani yaşın falan da bir 30 civarlarında idi o zamanlar, tabi ben henüz ergenliğe bile girmemiştim. aradan geçen yılları kabaca hesaplarsak şuan 36 ya da daha büyük olabilirsin, olmayabilirsinde bilemedim.

Yahu babacım sen bunca yıl ne yiyip, içtin neler yaşadın? yıllardır bilgisayarla yani günümüz teknolojisinin bir kaç makinasından biri olan araçla haşır-neşir olmana rağmen şöyle bir ülke tarihinde yaşanmış olayları bir gün olsun gugullamadın mı?

PKK'yı siktir et, hadi pkk'nın kuruluş yılına atıfla bir şeyler geveledinde bir kaç yıl evveline yani PKK'nin varoluşmasına sebep 80 darbesi öncesi ve sonrası dönemde insanlara yaşatılan yıkımdan nasıl bihaber kaldın? Mamakta, metriste, diyarbakır da millete jop sokup, dışkı yediriyorlardı be.
İşkence mi yapıldı diye sorman da ne bileyim bir acaip şey yani.

Ülke güllik gülistanlıktı, herşey huzur ve refah içerisindeydi dimi o yıllar? gibi bazı şeylerden söz etmeniz fazla komik yani. Hayır bunu senin özelinde de söylemiyorum.
Tamam en baba vatanperver sizlersiniz de, bu kadar eksik ve boş yorumlar adamı eşsiz, silahı mermisiz bırakır...

Bir şeyleri eleştirip, yererken ve hatta küfrederken bile keseniz biraz dolu olsun.

https://prnt.sc/qdtaxe

Neo ben seni hatırlıyorum ya, 7-8 sene evvelden. Hani yaşın falan da bir 30 civarlarında idi o zamanlar, tabi ben henüz ergenliğe bile girmemiştim. aradan geçen yılları kabaca hesaplarsak şuan 36 ya da daha büyük olabilirsin, olmayabilirsinde bilemedim.

Yahu babacım sen bunca yıl ne yiyip, içtin neler yaşadın? yıllardır bilgisayarla yani günümüz teknolojisinin bir kaç makinasından biri olan araçla haşır-neşir olmana rağmen şöyle bir ülke tarihinde yaşanmış olayları bir gün olsun gugullamadın mı?

PKK'yı siktir et, hadi pkk'nın kuruluş yılına atıfla bir şeyler geveledinde bir kaç yıl evveline yani PKK'nin varoluşmasına sebep 80 darbesi öncesi ve sonrası dönemde insanlara yaşatılan yıkımdan nasıl bihaber kaldın? Mamakta, metriste, diyarbakır da millete jop sokup, dışkı yediriyorlardı be.
İşkence mi yapıldı diye sorman da ne bileyim bir acaip şey yani.

Ülke güllik gülistanlıktı, herşey huzur ve refah içerisindeydi dimi o yıllar? gibi bazı şeylerden söz etmeniz fazla komik yani. Hayır bunu senin özelinde de söylemiyorum.
Tamam en baba vatanperver sizlersiniz de, bu kadar eksik ve boş yorumlar adamı eşsiz, silahı mermisiz bırakır...

Bir şeyleri eleştirip, yererken ve hatta küfrederken bile keseniz biraz dolu olsun.

kanka ne yapıyorsun, ekran görüntüsü falan?
off şikayet etme yav, yeni sevgili yaptım tutuklanmak istemiyorum.
ayrıca şey, beğenmişsin yorumu valla sende yanarsın ):

Ismail her sorun eşittir terör eylemi değildir.
Almanya'nin ekonomik sorunu yokmu diye soruyorsun? Neymiş şu ekonomik sorunu açıklarmısın? Ekonomik sorunu olduğu için mi hükümet yeni kanun çıkararak Mart 2020 den itibaren yurt dışından eleman gelmesini sağlıyor, ilk başlangıç yıllık 100 bin yabancı eleman alıyorlar. Benden sana tavsiye kafanı kumdan çıkart ve realiteyi gör ve kendi mesleğini Almanya'da uygulamak için git başvuru yap. Biraz uğraşırsan becerirsin. Sana bay Recebten fayda yok. O sadece belirli bir zümre için uğraşıyor ve onlarda zaten pastadan büyük paylarını alıyorlar. Sen ise ancak onların zengin oluşu ile avunursun.

Yap bir iyilik, geleyim. Sonra birlikte işe başvururuz. Parayı götürürüz.

Yap bir iyilik, geleyim. Sonra birlikte işe başvururuz. Parayı götürürüz.
Tam Recebim gibisin, hiç bir emek vermeden bedavaya konmak istiyorsun. Bak sana yol gösterdim, git başvur diyorum, Mart 2020 çok uzak değil. Başvurunu yap, hakkını al ve sat dükkanı gel buraya ve aç dükkanını. Sen ne başvuruda bulunuyorsun ne de pasaport çıkartıyorsun ama bana yetiş ya Hızır diyorsun. İyi berbere her zaman her yerde ihtiyaç var. Köln'de ki Camii'nin yakınlarında bir de dükkan kiralarsan Euro saymakla bitiremezsin. Para onlarda çok.

Son düzenleme:
ne devlet biter nede pkk
Katılıyorum. Bitirmek isteyen de yok zaten. PKK'nın varlığı bazı siyasilerin ve iktidarın var oluş nedeni ve onlara hayat veren oksijen. Yıllardır sıkışan her iktidar beka deyip oy topluyor,......

Silahların kim tarafından gönderildiği yok sayılıyor. Başka bir ülkede barındıkları da yok sayılıyor. Suçlu hep hükümet. Almanya'da mülteci konumunda barındırılanlar var bir de. Oysa mülteci isteyene biz istemedikleri kadar gönderebiliriz. İşçi olarak istiyorlarsa, o şekilde de göderebiliriz. Afganistandan gelecekler, bizdekilerden daha eğitimli değiller. Onlar istesin, biz göndeririz.

Bir de şu Avrupalıların geri almak istemediği kend vatandaşı Işidçiler var! Biz mi eğittik onları?

Son düzenleme:
Silahların kim tarafından gönderildiği yok sayılıyor. Başka bir ülkede barındıkları da yok sayılıyor. Suçlu hep hükümet. Almanya'da mülteci konumunda barındırılanlar var bir de. Oysa mülteci isteyene biz istemedikleri kadar gönderebiliriz. İşçi olarak istiyorlarsa, o şekilde de göderebiliriz. Afganistandan gelecekler, bizdekilerden daha eğitimli değiller. Onlar istesin, biz göndeririz.

Bir de şu Avrupalıların geri almak istemediği kend vatandaşı Işidçiler var! Biz mi eğittik onları?
Sen sorununu çözmezsen başkası kaşır, kullanır,.....
O İşidcilerin çoğu türk ve Arap kökenli ve onlar Türkiye seçimlerinde Recebim için oy kullanıyor. Tabii sadece çifte vatandaş olan Türk kökenli İşidcilerden bahsediyorum oy kullanan.

Sen sorununu çözmezsen başkası kaşır, kullanır,.....
O İşidcilerin çoğu türk ve Arap kökenli ve onlar Türkiye seçimlerinde Recebim için oy kullanıyor. Tabii sadece çifte vatandaş olan Türk kökenli İşidcilerden bahsediyorum oy kullanan.
Gördün mü? uyduruyormusun?

Hâlâ tartışıyonuz mu gı? Vallahi helal olsun.

Gördün mü? uyduruyormusun?
Almanya'ya yollanan ve Türkiye'deki tutuklu Alman İşitciler kimmiş sor bakayım Süleyman emmine o sana tek tek açıklar.
Suriye'de tutuklu ve savaşanları da sormayı unutma. Türk kökenli İşidciler hangi ülkede yaşarsa yaşasın oy zamanı gidip Recebime basıyorlar reyini.
Buraya geldiğinde kendi gözlerinle görürsün cihatçılar kimi destekliyor .

Son düzenleme:
Peki sen Alman vatandaşlığına geçtin mi? (Oy vermek için Türkiyeye gelmeye gerek yok. Konsolosluktan Randevu alıyorsun ve orada oyunu kullanıyorsun)

Peki sen Alman vatandaşlığına geçtin mi? (Oy vermek için Türkiyeye gelmeye gerek yok. Konsolosluktan Randevu alıyorsun ve orada oyunu kullanıyorsun)
Aynen öyle oluyor Ismailim. Gidiyorsun ve konsoloslukta oy veriyorsun. Iste o türk kökenli Alman Isidciler secim vakti geince gidip konsoloslukta mühürü Recebimin partisine basiyorlar. Ben de gidip oy veriyorum ama asla Recebime degil.

Sen her sakallıyı Işidci yapmışsın.

Bence haklarını kullanmalısın. Senelerdir oradasın. Alman vatandaşlığına geçmen senin yararına olur. Bir de Alman bir hatıun bulursan, konumunu sağlamlaştırmış olursun. Bi tane de bana bul, sonra bir davetiye gönder. İşi bilen biriyle konuştum, o şekilde gidip oraya çapayı atmış. Şimdi kovmak isteseler bile çıkaramazlarmış.

Sen her sakallıyı Işidci yapmışsın.

Bence haklarını kullanmalısın. Senelerdir oradasın. Alman vatandaşlığına geçmen senin yararına olur. Bir de Alman bir hatıun bulursan, konumunu sağlamlaştırmış olursun. Bi tane de bana bul, sonra bir davetiye gönder. İşi bilen biriyle konuştum, o şekilde gidip oraya çapayı atmış. Şimdi kovmak isteseler bile çıkaramazlarmış.
Her sakallıyı değil Suriye'de savaşırken ve Türkiye'de yakakanan çember sakallı mahluklardan bahsediyorum.
Beni o kadar düşünme İsmail, konumum fena değil. Sen kendine bak. Git başvurunu yap diyorum sen hala başka yollardan gelmek istiyorsun. Bak zaten pasaport çıkartacak maddi gücün azdı şimdi senin Recep efendi yeni yıl için pasaport harcına %22 zam yaptı hiç alamazsın o pasaportu. İşçi ve emekli maaşlarına %7 falan ama zamlar maşallah en az %20. Sana Recebim iyi kazık atıyor. Sen de az uyanık değilsin, Recebime gizli küfür ediyorsun ve kurtuluşunu hatun bulup buraya gelmekte görüyorsun.
Mert ol ve açıktan eleştir İsmailim.

Son düzenleme:
Almanynın alacağı işçiler Afganistan'dan seçilecekmiş. Onların hepsi Alman vatandaşlığna geçiş yaparsa, sana "kontenjanımız doldu" diyebilirler ve doğru Konya havaalanına. Tabi orada bir havaalanı varmı? onu da bilmiyorum. Bence önlemini almalısın. Merkel er veya geç sandalyeden düşecek. kadının iki de bir başı dönüyor. Sonra beni kim davet edecek?

Geri