Psinoza
Bronz Üye
Ne konuda gerçekçi olalım Psinoza? Ve ay sonunu zor getirdiğimi nereden çıkardın, merak ettim.
Tamam kanka en zengin sensin ama halkın yoksul.
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Ne konuda gerçekçi olalım Psinoza? Ve ay sonunu zor getirdiğimi nereden çıkardın, merak ettim.
Tamam kanka en zengin sensin ama halkın yoksul.
Ekonomik durum her ülke için önemlidir. Ekonomin kötü ise iktidar kendi kusurunu ört bas etmek için devamlı terör kartını kullanır. Bundan dolayı diyorum ki bizim ülkemizde iktidarlar ve siyasiler bırakın Kürt sorununu hiç bir sorunumuzu çözmek gibi bir çabaları olmadı ve olmaz da. Baksanıza ekonomik sorunun kaynağı dahi dışarıda aranıyor. Sanki bunlar hiç hata yapmamışlar, ...İsmail'in durumunu bilemem, tanımıyorum.
Ülkenin durumu iyi değil de tüm bunlar ekonomik meseleler. Ekonomi çok iyi olunca pkk sorunu da çözülecek mi yani? Ben alakayı anlayamadım.
Ekonomik durum her ülke için önemlidir. Ekonomin kötü ise iktidar kendi kusurunu ört bas etmek için devamlı terör kartını kullanır. Bundan dolayı diyorum ki bizim ülkemizde iktidarlar ve siyasiler bırakın Kürt sorununu hiç bir sorunumuzu çözmek gibi bir çabaları vb olmadı ve olmaz da. Baksanıza ekonomik sorunun kaynağı dahi dışarıda aranıyor. Sanki bunlar hiç hata yapmamışlar, ...
Tabiiki sorunların tek çözüm yolu ekonomi değildir, bir çok faktörler var. Öncelikle bizler toplum olarak sorunlarımızı hiç çekinmeden dillendirmemiz gerekli, asla halı altına atmamalıyız,....
Sonra zaten geridi gelir. Böyle bir toplum bilinci bir toplumdur, demokratik çerçevede çözüm de üretir.
Tamam o zaman ben tekrar ilk yorumuma geri dönüyorum ki konu doğru anlaşılsın. İlk yorumunda çözüm istiyormuyuz diye sormuştum. Benim için hala bu sorunun cevabı çok önemli bg en bir başka yorumunda İsmail'den bana tek bir sorunumuzu çözdüğümüzü göstermesini istemiştim. Ne yazikki benim her iki sorum hala orada cevapsız şekilde duruyor.Bu ülkede terör çok uzun süredir var ve olmaya da devam edecek. Senin ifadenle iktidar terör kartını kullansın veya kullanmasın.. Terör örgütünün amacı belli ,neden ortaya çıktığı da belli. O bakımdan ekonominin hala pkk sorununa nasıl bir çözüm getireceğini idrak edemedim.
Yukarıda yazdıklarını okuyunca pkk, Akp'nin ihtiyaç duyduğu zaman kullandığı terör örgütüdür ifadesi ortaya çıkıyor. Salt muhalif olacağım diye kantarın topuzunu kaçırmamak gerek diyorum ve konuda uzaklaşıyorum.
Siz İsmail'le devam edin, ben izleyiciyim.
Zorlama yok. Ama ilk sorum bizim hepimiz için geçerli sadece İsmail'e özel değil yani.ismail89 , Melnur 'un sorularını havada bırakmışsın.. Acilen cevapla. Adam haklı.
Kürt veya terör sorunu olmayan hangi bir sorunumuzu çözmüşüz İsmail?Sorun Kürt sorunu değil, sorun Terör sorunu. Sadece Pkk/Pyd yok. TKP/C var mesela. Hepsi de Almaya'da saklanıyorlar sıkıştıklarında.
Kız alıp verelim sonuçta akrabalık ilişkileri girdiğinde araya çoğu küslük çözülür.
Yunanistan'da da ekonomik sorun var. Orada siyasetçiler hangi çözümsüz terör sorunu ile başarısızlıklarını bastırıyorlar?@ismail89 , Melnur 'un sorularını havada bırakmışsın.. Acilen cevapla. Adam haklı.
Kürt veya terör sorunu olmayan hangi bir sorunumuzu çözmüşüz İsmail?
Senin yazdıklarından anlaşılan şen n sorunlarımıza çözüm aramak gibi bir niyetinin olmayışı.
Mesela neden hala Alevi sorunu çözülmedi? Gerçi sen bu sorunu da teröre ve dış güçlere bağlarsın.
İsmailim yeme bizi. Burada konu olan toplumsal sorunlar.1.Karayaolları sonrunu büyük oranla çözüldü. 2.İçme suyu sorunu büyük oranda çözüldü. 3.İç terör azaldı. 4.Yurt dışına bağımlılık azaldı. 5.İhracat arttı. 6.Dengesiz döviz kurları dizginlendi. 7.Hava ulaşımı artırıldı. 8.Toplu ulaşım sorunu makul seviyeye indirildi. 9.Kayıt dışı ekonominin payı düşürüldü. 10.İletişim ağı modernleşti.
Say say bitmez.
Sen şimdi Kürt sorunu olarak gördüğün durumu bize açıkla. Ben orada bir sorun göremiyorum. Kendi dillerinde kanallar bile var ve Kçürtçe seçmeli dil olarak bile okutulabiliyorken ve neredeyse tüm devlet yatırımları o bölgeye kaymışken, en büyük sorun nedir?
Ve Alevilik İslam dışı bir din mi? Aleviler Camii'ye gitmez mi?
Ismail her sorun eşittir terör eylemi değildir.Yunanistan'da da ekonomik sorun var. Orada siyasetçiler hangi çözümsüz terör sorunu ile başarısızlıklarını bastırıyorlar?
Kuzey Kıbrıs'ta da ekonomik sorunlar var. Orada hangi terör örgütü var?
İran'da hangi Terör örgütü var?
Rusya'da hangi Terör örgütü ekonomik sorunlara neden gösteriliyor?
Almanya'nın ekonomik sorunu yok mu? Eskiden Terör örgütleri vardı ama.
İngiltere'nin ekonomik sorunları yok mu? Eskiden onların da Teröristleri vardı. Üstelik yurt dışında bile vuruyorlardı.
İspanya'nın ekonomik sorunları yok mu? Onların da bir zamanlar Terör ile başı beladaydı.