Pkk/Ypg sorunu savaşçıl yolla mı yoksa barışcıl yolla mı çözümlenmeli ?

Konu sahibi son olarak 6 gün önce görüldü
Tamam kanka en zengin sensin ama halkın yoksul.

Güzel kardeşim, konu benim gelirim değil. Veya konu omzuma silah alıp pkk mağaralarını basmaya çalışacak kadar cahil cesaretine sahip olmam da değil. Zaten terör unsurları ile savaşması için maaş alan, eğitim alan kolluk güçleri mevcut ülkede. Ve bazen düşünmeden konuştuğunu belirtmek için söylüyorum, arada bir zevk için poligona gittiğim oluyor. Yani silahı en son askerde görmedim.. Zira en son askerde görmüş olsam da silah kullanmayacak kadar eksik biri de değilim.
Konu başlıkta yazıyor. Bir fikrin varsa beyan et, yoksa da provakatif tarzınla insanları kışkırtma. Kışkırtma ki gün geçtikçe sevimsizleşme.

İsmail'in durumunu bilemem, tanımıyorum.
Ülkenin durumu iyi değil de tüm bunlar ekonomik meseleler. Ekonomi çok iyi olunca pkk sorunu da çözülecek mi yani? Ben alakayı anlayamadım.
Ekonomik durum her ülke için önemlidir. Ekonomin kötü ise iktidar kendi kusurunu ört bas etmek için devamlı terör kartını kullanır. Bundan dolayı diyorum ki bizim ülkemizde iktidarlar ve siyasiler bırakın Kürt sorununu hiç bir sorunumuzu çözmek gibi bir çabaları olmadı ve olmaz da. Baksanıza ekonomik sorunun kaynağı dahi dışarıda aranıyor. Sanki bunlar hiç hata yapmamışlar, ...
Tabiiki sorunların tek çözüm yolu ekonomi değildir, bir çok faktörler var. Öncelikle bizler toplum olarak sorunlarımızı hiç çekinmeden dillendirmemiz gerekli, asla halı altına atmamalıyız,....
Sonra zaten gerisi gelir. Böyle bir toplum bilinci bir toplumdur, demokratik çerçevede çözüm de üretir.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: X
Sorun Kürt sorunu değil, sorun Terör sorunu. Sadece Pkk/Pyd yok. TKP/C var mesela. Hepsi de Almaya'da saklanıyorlar sıkıştıklarında.

Ekonomik durum her ülke için önemlidir. Ekonomin kötü ise iktidar kendi kusurunu ört bas etmek için devamlı terör kartını kullanır. Bundan dolayı diyorum ki bizim ülkemizde iktidarlar ve siyasiler bırakın Kürt sorununu hiç bir sorunumuzu çözmek gibi bir çabaları vb olmadı ve olmaz da. Baksanıza ekonomik sorunun kaynağı dahi dışarıda aranıyor. Sanki bunlar hiç hata yapmamışlar, ...
Tabiiki sorunların tek çözüm yolu ekonomi değildir, bir çok faktörler var. Öncelikle bizler toplum olarak sorunlarımızı hiç çekinmeden dillendirmemiz gerekli, asla halı altına atmamalıyız,....
Sonra zaten geridi gelir. Böyle bir toplum bilinci bir toplumdur, demokratik çerçevede çözüm de üretir.

Bu ülkede terör çok uzun süredir var ve olmaya da devam edecek. Senin ifadenle iktidar terör kartını kullansın veya kullanmasın.. Terör örgütünün amacı belli ,neden ortaya çıktığı da belli. O bakımdan ekonominin hala pkk sorununa nasıl bir çözüm getireceğini idrak edemedim.
Yukarıda yazdıklarını okuyunca pkk, Akp'nin ihtiyaç duyduğu zaman kullandığı terör örgütüdür ifadesi ortaya çıkıyor. Salt muhalif olacağım diye kantarın topuzunu kaçırmamak gerek diyorum ve konuda uzaklaşıyorum.
Siz İsmail'le devam edin, ben izleyiciyim.

Bu ülkede terör çok uzun süredir var ve olmaya da devam edecek. Senin ifadenle iktidar terör kartını kullansın veya kullanmasın.. Terör örgütünün amacı belli ,neden ortaya çıktığı da belli. O bakımdan ekonominin hala pkk sorununa nasıl bir çözüm getireceğini idrak edemedim.
Yukarıda yazdıklarını okuyunca pkk, Akp'nin ihtiyaç duyduğu zaman kullandığı terör örgütüdür ifadesi ortaya çıkıyor. Salt muhalif olacağım diye kantarın topuzunu kaçırmamak gerek diyorum ve konuda uzaklaşıyorum.
Siz İsmail'le devam edin, ben izleyiciyim.
Tamam o zaman ben tekrar ilk yorumuma geri dönüyorum ki konu doğru anlaşılsın. İlk yorumunda çözüm istiyormuyuz diye sormuştum. Benim için hala bu sorunun cevabı çok önemli bg en bir başka yorumunda İsmail'den bana tek bir sorunumuzu çözdüğümüzü göstermesini istemiştim. Ne yazikki benim her iki sorum hala orada cevapsız şekilde duruyor.
Ben iktidarların, geçmişten ve günümüzden yaptığım tecrübe bile aşka herhangi bir sorunumuzu çözmediklerini söylüyorum ve her sıkıştıklarında terör kartını çıkartıp kendi beceriksizliklerini ört bas ediyorlar. Tabiiki Kürt sorunu doğrudan ekonomi ile alakalı değil ama iktidar ve bazı siyasiler bu konuda kullanıyorlar.
Konu başlığı özelde PKK/PYD olsada genele bakıldığında hiç bir sorununuz çözülmüş değil. Mesela Alevi sorunu. Bunlardami terörist? İktidarın çözümü devamlı kendi doğrularını dayatma olmuştur ki böyle asla bir sorun çözülemez. Bakınız baş örtüsü sorunu dahi gerçek anlamda çözülmedi, istemiyorlar çünkü, yeti gelince tekrar kullanacaklar. 1 Mayıs 77, 12 Eylül, Narady 79 katliamı, Çorum 80 katliamı, Sivas ve Başbağlar katliamı, Gazi olayları, Uğur Mumcu, Abdi İpekçi, Hirant Dink, Muhsin Yazıcıoğlu,...... olayları asla aydınlatılmadı. Daha saymakla biteremiyecegimiz bir çok olaylar, katliamlar,.... çözüm bekliyor.
Şimdi herkes kendisine sormalı, neden çözüm bekliyor bu kadar sorunlar? Her çözümsüzlüğü teröremi bağlamalıyız? .....

Kaos çıkacak gibi olmuş, ama çıkamamış.
Psinoza’nın seri fişşeqlenmesi lazım. Kuruduk seri kaos getir

Sorun Kürt sorunu değil, sorun Terör sorunu. Sadece Pkk/Pyd yok. TKP/C var mesela. Hepsi de Almaya'da saklanıyorlar sıkıştıklarında.
Kürt veya terör sorunu olmayan hangi bir sorunumuzu çözmüşüz İsmail?
Senin yazdıklarından anlaşılan şen n sorunlarımıza çözüm aramak gibi bir niyetinin olmayışı.
Mesela neden hala Alevi sorunu çözülmedi? Gerçi sen bu sorunu da teröre ve dış güçlere bağlarsın.

Son düzenleme:
Kız alıp verelim sonuçta akrabalık ilişkileri girdiğinde araya çoğu küslük çözülür.

Hümanizm ardina saklanıp terör propogandasi yapan, barış istiyoruz hemen şimdi sloganlı fistan çocuklarına Keles verip daga kaldıralım. Mekap üzerine jartiyer çorapları da olsun ama. Sorun öyle çözülür

Bu konunun cvbı belli zaten tartışmak için başka konu açın bence ne demiş Ziya Paşa : Nush (nasihat) ile uslanmayanı etmeli tekdir(azarlama), tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir. Bu konuda son safhaya çoktan gelindi.

Odaya girdiğimde elindeki kelesi sıvazlıyordu barış istiyoruz diye bağıran körpe genç

@ismail89 , Melnur 'un sorularını havada bırakmışsın.. Acilen cevapla. Adam haklı.
Yunanistan'da da ekonomik sorun var. Orada siyasetçiler hangi çözümsüz terör sorunu ile başarısızlıklarını bastırıyorlar?
Kuzey Kıbrıs'ta da ekonomik sorunlar var. Orada hangi terör örgütü var?
İran'da hangi Terör örgütü var?
Rusya'da hangi Terör örgütü ekonomik sorunlara neden gösteriliyor?
Almanya'nın ekonomik sorunu yok mu? Eskiden Terör örgütleri vardı ama.
İngiltere'nin ekonomik sorunları yok mu? Eskiden onların da Teröristleri vardı. Üstelik yurt dışında bile vuruyorlardı.
İspanya'nın ekonomik sorunları yok mu? Onların da bir zamanlar Terör ile başı beladaydı.

Kürt veya terör sorunu olmayan hangi bir sorunumuzu çözmüşüz İsmail?
Senin yazdıklarından anlaşılan şen n sorunlarımıza çözüm aramak gibi bir niyetinin olmayışı.
Mesela neden hala Alevi sorunu çözülmedi? Gerçi sen bu sorunu da teröre ve dış güçlere bağlarsın.

1.Karayaolları sonrunu büyük oranla çözüldü. 2.İçme suyu sorunu büyük oranda çözüldü. 3.İç terör azaldı. 4.Yurt dışına bağımlılık azaldı. 5.İhracat arttı. 6.Dengesiz döviz kurları dizginlendi. 7.Hava ulaşımı artırıldı. 8.Toplu ulaşım sorunu makul seviyeye indirildi. 9.Kayıt dışı ekonominin payı düşürüldü. 10.İletişim ağı modernleşti.

Say say bitmez.

Sen şimdi Kürt sorunu olarak gördüğün durumu bize açıkla. Ben orada bir sorun göremiyorum. Kendi dillerinde kanallar bile var ve Kçürtçe seçmeli dil olarak bile okutulabiliyorken ve neredeyse tüm devlet yatırımları o bölgeye kaymışken, en büyük sorun nedir?

Ve Alevilik İslam dışı bir din mi? Aleviler Camii'ye gitmez mi?

1.Karayaolları sonrunu büyük oranla çözüldü. 2.İçme suyu sorunu büyük oranda çözüldü. 3.İç terör azaldı. 4.Yurt dışına bağımlılık azaldı. 5.İhracat arttı. 6.Dengesiz döviz kurları dizginlendi. 7.Hava ulaşımı artırıldı. 8.Toplu ulaşım sorunu makul seviyeye indirildi. 9.Kayıt dışı ekonominin payı düşürüldü. 10.İletişim ağı modernleşti.

Say say bitmez.

Sen şimdi Kürt sorunu olarak gördüğün durumu bize açıkla. Ben orada bir sorun göremiyorum. Kendi dillerinde kanallar bile var ve Kçürtçe seçmeli dil olarak bile okutulabiliyorken ve neredeyse tüm devlet yatırımları o bölgeye kaymışken, en büyük sorun nedir?

Ve Alevilik İslam dışı bir din mi? Aleviler Camii'ye gitmez mi?
İsmailim yeme bizi. Burada konu olan toplumsal sorunlar.
Alevilerin nereye gideceğini, nerede ve nasıl dini inançlarını yapacaklarına sen değil kendileri karar verecek. Camiye gitseler neden Cem evlerini ibadet yeti olarak kabul ediyorlar?
Onların adına sen mi veya senin gibi düşünenlermi karar verecek?
Buradan da anlaşıldığı gibi sen ve srni gibilerin çözümden anladıkları her şey sizin dediğiniz gibi olacak anlamına geliyor.
Bak sana onlarca toplumsal olaylardan ve sorunlardan bahsettim ama sen aynen bay Recep gibi yollardan bahsediyorsun çizim olarak.
Neyse ilk yorumunda sorduğum gibi gerçekten sorunlarımıza çözüm arıyormuyuz? Ben aramıyoruz diyorum. Ve senin verdiğin cevaplarda benim söylediklerimi doğruluyor.

Yunanistan'da da ekonomik sorun var. Orada siyasetçiler hangi çözümsüz terör sorunu ile başarısızlıklarını bastırıyorlar?
Kuzey Kıbrıs'ta da ekonomik sorunlar var. Orada hangi terör örgütü var?
İran'da hangi Terör örgütü var?
Rusya'da hangi Terör örgütü ekonomik sorunlara neden gösteriliyor?
Almanya'nın ekonomik sorunu yok mu? Eskiden Terör örgütleri vardı ama.
İngiltere'nin ekonomik sorunları yok mu? Eskiden onların da Teröristleri vardı. Üstelik yurt dışında bile vuruyorlardı.
İspanya'nın ekonomik sorunları yok mu? Onların da bir zamanlar Terör ile başı beladaydı.
Ismail her sorun eşittir terör eylemi değildir.
Almanya'nin ekonomik sorunu yokmu diye soruyorsun? Neymiş şu ekonomik sorunu açıklarmısın? Ekonomik sorunu olduğu için mi hükümet yeni kanun çıkararak Mart 2020 den itibaren yurt dışından eleman gelmesini sağlıyor, ilk başlangıç yıllık 100 bin yabancı eleman alıyorlar. Benden sana tavsiye kafanı kumdan çıkart ve realiteyi gör ve kendi mesleğini Almanya'da uygulamak için git başvuru yap. Biraz uğraşırsan becerirsin. Sana bay Recebten fayda yok. O sadece belirli bir zümre için uğraşıyor ve onlarda zaten pastadan büyük paylarını alıyorlar. Sen ise ancak onların zengin oluşu ile avunursun.

Terorist ile anlasma mi olur mus? Teroristin hakki kursundur. 15 agustos 1984'te neden saldirdilar? Turkiye Cumhuriyeti topraklarinda yasan insanlara iskence mi yapilmis, burada yasamayin mi denilmis? Suan bile pkkyi destekleyen sahislar hastanelerde devletin verdigi imkanlari kullanarak birakin [ARGO]siktiri boktan[/ARGO] bir ilac tedavisini ameliyat oluyor. Madem TECE dedigin yere karsisin o zaman hic bir imkanini da kullanma gorelim nasil birisin...

Geri