Haber Piyasa Notları

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
@Heisenberg

Bu akşam TR saati ile 9’da FED faiz kararı var. Piyasa beklentisi nedir bilmiyorum ama sabit kalacağı yönünde haberler var. Coin piyasasında volatilite yüksek olabilir. Swing trading yapanlar için güzel fırsatlar çıkabilir. Hem alış yönünde hem satış yönünde. Makro bir haber olduğundan destek direnç tanır mı o da ayrı bir konu tabi :D
Tüm piyasaların gözü burada olacak.

Kriptoda genelde fed beklentileri tutuyor ve piyasa bunu 1-2 gün önceden fiyatlıyor.
Asıl curcuna powell reyis'in açıklamaları sırasında olabiliyor o ara volatilite olabiliyor. Benim şuan 3 tane işlemim vardı 2 tanesini kapattım güzel kâr ile btc nin durumuna göre fed sonrası bi iğne gelirse yine 1-2 işlem kovalayacağım.
Akşam powell açıklamalarına göre yönümüz belli olacaktır.

1753954102764.png

bir iki gündür temiz trade vardı sakalımızı aldık keyfimiz yerinde
parite xrp

gayrimenkul sertifikası şeyine
bi bakın

Cuma piyasa yatay kapattı. Sebebi yarın açıklanacak olan enflasyon verisi. Kimisi risk almak istemedi sattı, kimisi pozisyon aldı. Beklenti %2,4 civarı. Üstü gelirse satış baskısı olur, altı gelirse ortalık yeşerir…

1754328523879.png

yeşil kutudan açtığım işlem tp1(%9,86) kar ile %50 sini kapattım
kırmızı kutu içinde işlemin kalanını kapatacağım kutu üstü kapanışlarda piyasa genel şartlarına da bakarak long pozisyon bakılabilir.

Ekli dosyayı görüntüle 115902

yeşil kutudan açtığım işlem tp1(%9,86) kar ile %50 sini kapattım
kırmızı kutu içinde işlemin kalanını kapatacağım kutu üstü kapanışlarda piyasa genel şartlarına da bakarak long pozisyon bakılabilir.
Günlükte ve haftalıkta 2618 formasyonu var. kalan yarısını tutabilirsin bence ama en azından 2 -3 hafta filan

Günlükte ve haftalıkta 2618 formasyonu var. kalan yarısını tutabilirsin bence ama en azından 2 -3 hafta filan

ben hedeflediğimi aldım kalanı bingo hocam
2-3 hafta da kalsa sorun değil ama kriptoda 2-3 hafta çok uzun bir süre hedefe bu süreden daha önce gidecektik ya da likidite bulmak için tekrar bir aşşağı salacaktır aşşağı salarsa 0,17 leri izlemekteyim güzel bir giriş noktam var.

bu konu borsa, kripto ağırlıklı. yok mu bireysel emeklilik fonlarını konuşacak biri.

bes'e gireceğim ben de biraz daha süresi var ama

ben hedeflediğimi aldım kalanı bingo hocam
2-3 hafta da kalsa sorun değil ama kriptoda 2-3 hafta çok uzun bir süre hedefe bu süreden daha önce gidecektik ya da likidite bulmak için tekrar bir aşşağı salacaktır aşşağı salarsa 0,17 leri izlemekteyim güzel bir giriş noktam var.
Giriş noktan genelde bist tarafında çoğu zaman tuzaklanan bir bölge. Çok kişi oradan girer, stop ederler, ardından götürürler. Çünkü tahta maliyeti ön planda ve kriptoyla kıyaslanamayacak kadar az bir hacim olduğu için feyk atabiliyor balinalar. Hacim ele veriyor tabi orada oyuncunun elini görmek için ama sonuçta çoğu kişi stop edilebiliyor. O nedenle klasik teknik yöntemler aldatıcı olabiliyor. Çok al/sat yaptım, azımsanmayacak seviyede stop olmuşumdur. Giriş yerin güzel sonuçta. İz süren stop da kullanabilirsin. Yani mal yükseldikçe stopunu yukarı çekebilirsin. Gördüğü yüksek fiyattan %3-5 takiple vs gibi

Giriş noktan genelde bist tarafında çoğu zaman tuzaklanan bir bölge. Çok kişi oradan girer, stop ederler, ardından götürürler. Çünkü tahta maliyeti ön planda ve kriptoyla kıyaslanamayacak kadar az bir hacim olduğu için tekniğe uydurmak zorunda kalmıyor balinalar. Hacim ele veriyor tabi orada oyuncunun elini görmek için ama sonuçta çoğu kişi stop edilebiliyor. O nedenle klasik teknik yöntemler aldatıcı olabiliyor. Çok al/sat yaptım, azımsanmayacak seviyede stop olmuşumdur. Giriş yerin güzel sonuçta. İz süren stop da kullanabilirsin. Yani mal yükseldikçe stopunu yukarı çekebilirsin. Gördüğü yüksek fiyattan %3-5 takiple vs gibi

kriptonun dinamikleri mm'i geleneksel borsalardan çok farklı hocam
kriptoda asıl olan şey likiditedir likiditeyi bulduğun zaman smart money'i takip etmen daha kolay olur.
ben genelde likidite bölgelerine göre ve piyasanın anlık durumuna göre işlem inşa ediyorum cüzdanımın maks %4'ü ile işlem alırım 50x kaldıraç liq seviyem ya fiyatın hiç sarkmayacağı bir bölge oluyor ya da hiç olmuyor tp1 ve tp2 şeklinde bir hedef belirliyorum ilk tp den sonra entry'e alarm atarım tp2 ye de kalan kısmın satış emrini girerim.
bütün işlemlerim stratejim bu yönde gidiyor mesela bu işlemde liq seviyem 0.11745 seviyesindeydi %50 satış yaptıktan sonra liq seviyem yok.

fakeout yememek içinde her zaman confirmation beklerim

kriptonun dinamikleri mm'i geleneksel borsalardan çok farklı hocam
kriptoda asıl olan şey likiditedir likiditeyi bulduğun zaman smart money'i takip etmen daha kolay olur.
ben genelde likidite bölgelerine göre ve piyasanın anlık durumuna göre işlem inşa ediyorum cüzdanımın maks %4'ü ile işlem alırım 50x kaldıraç liq seviyem ya fiyatın hiç sarkmayacağı bir bölge oluyor ya da hiç olmuyor tp1 ve tp2 şeklinde bir hedef belirliyorum ilk tp den sonra entry'e alarm atarım tp2 ye de kalan kısmın satış emrini girerim.
bütün işlemlerim stratejim bu yönde gidiyor mesela bu işlemde liq seviyem 0.11745 seviyesindeydi %50 satış yaptıktan sonra liq seviyem yok.

fakeout yememek içinde her zaman confirmation beklerim
Risk iştahı ve imkanlar ile alakalı hocam. Ben ekran başında duramadığım için dar periyotları izleyemiyorum, yakalayamıyorum haliyle. O nedenle kripto dinamikleri beni inanılmaz yorar. Reeldeki işlerim nedeniyle sürekli sahalardayım. Bazen telefonun çekmediği yerlerde oluyorum. Takip edemediğim için spot piyasada günlük grafikle ancak işimi görebiliyorum. Ha önemli olan fomo’ya kapılmamak, analizine sadık kalmak bence. Hangi periyotta bakarsan bak yani. Ayrıca temel analiz açısından da irdelediğim için tahtaları ona göre seçiyorum. O nedenle kafam bir tık daha rahat : )) gece kafanı yastığa koyup uyduğumda acaba sarı kafa elon’a ne diyecek diye düşünmek istemem : ddd

Heisen helal olsun, işlem mükemmel. SL, TP1-2.
Ben herhangi bir sisteme sadık kalamadığım için kaldıraçlı işlem açamıyorum.

—-
Genel olarak, heisenin dediği gibi global likitide kriptonun arkasında, eylül ayı gibi tekrar konuşuruz, o zaman kadar bir sorun görünmüyor.

——
altına gram/tl grafiğinden bakanlar var… kınıyorum… şu an bir maden alacak olsam hala gümüş olurdu. Altın için duraklama kaçınılmaz, öyle ya da böyle.

——
Bist için kritik hafta, bir şekilde 260/65 dolardan döneceği öngörülüyor hala.

—-
@Plesk ben besi kısa bir süre önce avr ve gümüş fonu toplam %80, kalanı da cart curt olmak üzere değiştirdim. Aslında kafanı çok karıştırma, genel olarak tunç şatıroğluna ayır günde 20dakikanı para kaybetmemek için yeterli, bazı yorumlarım ondan alıntı.

—-
Mesajımızı tahtacı capsiyle kapatalım .dd
IMG_2418.jpeg

—-
@Plesk ben besi kısa bir süre önce avr ve gümüş fonu toplam %80, kalanı da cart curt olmak üzere değiştirdim. Aslında kafanı çok karıştırma, genel olarak tunç şatıroğluna ayır günde 20dakikanı para kaybetmemek için yeterli, bazı yorumlarım ondan alıntı.

—-
Mesajımızı tahtacı capsiyle kapatalım .dd
Ekli dosyayı görüntüle 115951
birkaç aydır fonlar sabit, değiştirmedim. altın ağırlıklı benim sepet. borsa toparlar umuduyla sepette hisse senedi fonları da var.
gümüş fonunu övüyorlar bir bakacağım ona. yılbaşından bu yana iyi de kazandırmış fonlar da işte neden daha fazla kazandırmasın : /

birkaç aydır fonlar sabit, değiştirmedim. altın ağırlıklı benim sepet. borsa toparlar umuduyla sepette hisse senedi fonları da var.
gümüş fonunu övüyorlar bir bakacağım ona. yılbaşından bu yana iyi de kazandırmış fonlar da işte neden daha fazla kazandırmasın : /
Altından alacağını aldın, oradan zıplayabilirsin yavaştan .d

Bist için de cumayı bekle. Hangi kurumdasın bilmiyorum ama agesaysa AVR alabilirsin bist yerine. Tefastan bakarsın ya da AVR benzeri fon yaparsın, içinde zaten %10bistkyd-repo var.

örnek; %10 altın, %40 avr, %40 gümüş, kalan %10u da istediğin sepetlerden birisini alırsın.

Altın sürekli kazandırır lafı külliyen yalan. Saçma sapan bir yerden aldığında 5/10/20 yıl aynı seviyede kalabilirsin. 3 örnek var grafikte. Biraz yakınlaşırsan grafiğe daha çok örnek de bulursun.

Image 5.08.2025 at 21.21.jpeg

Altından alacağını aldın, oradan zıplayabilirsin yavaştan .d

Bist için de cumayı bekle. Hangi kurumdasın bilmiyorum ama agesaysa AVR alabilirsin bist yerine. Tefastan bakarsın ya da AVR benzeri fon yaparsın, içinde zaten %10bistkyd-repo var.

örnek; %10 altın, %40 avr, %40 gümüş, kalan %10u da istediğin sepetlerden birisini alırsın.
türkiye sigorta. dediğin gibi iyi fonlar var ama dışarıya kapalı.
altını %10'a çekersem çek vur beni : / onunla yolumuz uzun. oranı bir tık düşürüp gümüş eklerim büyük ihtimal. hafta sonu bir bakayım fon getirilerine.

Altın şayet uzun süreli ise çok sağlam bir yatırım aracıdır. Gümüş ise şu an çok talep görüyor.

Geri