Haber Piyasa Notları

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
9 nisanda açıklama yapacaklarmış

Sarı reis zarf atmıyorsa eğer iş artık farklı noktalara gidecek;

Yıllar sonrası için bir sürpriz bekliyor olmalısın, bol şans.:)
Yo. ben bunun en fazla Monopoly parası kadar değeri olduğunu düşünüyorum. Sıfırlanacaktır. En azından öyle olması lazım.

Bloomberg:

Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanması sonrası Türkiye tahvillerinden rekor çıkış

- Yabancı yatırımcılar, 28 Mart’ta biten haftada 2.39 milyar dolarlık Türkiye tahvili sattı. Bu, Ekim 2023’ten bu yana en düşük yabancı tahvil sahipliği seviyesi.

- Satış dalgası, İBB Başkanı ve muhalefet lideri Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasının ardından hız kazandı.

- Bu gelişme, Türkiye’deki siyasi risklerin hâlâ yüksek olduğunu yatırımcılara hatırlattı.

- Mart ayında Türk tahvillerinin getirileri, Eylül 2023’ten bu yana en sert sıçramayı yaşadı

- Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yatırımcılarla yaptığı görüşmede piyasaları istikrara kavuşturmak için “gerekirse her şeyi yaparız” dedi.

- TCMB 20 Mart’ta olağanüstü toplantıyla gecelik borç verme faizini %44’ten %46’ya çıkardı, haftalık repo faizi %42.5’te sabit kaldı.

- JPMorgan ve Morgan Stanley, 17 Nisan’daki faiz toplantısı için “indirim beklentisini” geri çekti.

- Piyasalar bir kez daha “siyaset, ekonomi üstüdür” mesajını aldı.

Kaynak: Bloomberg

@No Pasaran bey elinizde ki verilere göre Euro artışı ne kadar sürer ?
Bu uzmanlık gerektiren bir konu. Yapacağım yorum ne kadar bağlayıcı olur bilmiyorum, eksik de kalabilir. Çok faktör var. Ama şu an en çok ittiren sebeplerden biri ABD ekonomisinin yavaşlayacağı öngörüsü. Doları zayıflatıyor ve Euro değerleniyor. İkincisi ise bizim Şimşek programının sürdürülebilirliği ile ilgili. Ekonomik veya siyasi belirsizlikler arttığı ölçüde Euro da artıyor. Ama çok fazla değerlenmesi TR’deki enflasyonu besleyeceğinden buna müsaade etmiyorlar ve etmemeye de devam ederler. Merkez Bankasının elinin güçlü olması o nedenle önemli. Teknik olarak bir kanal içinde hareket ediyor, bence aynı şekilde harekete devam eder;

IMG_3114.png

Dediklerinden şunu anladım.
Yıl sonu öngörülen 50 TL bulur.

Bu uzmanlık gerektiren bir konu. Yapacağım yorum ne kadar bağlayıcı olur bilmiyorum, eksik de kalabilir. Çok faktör var. Ama şu an en çok ittiren sebeplerden biri ABD ekonomisinin yavaşlayacağı öngörüsü. Doları zayıflatıyor ve Euro değerleniyor. İkincisi ise bizim Şimşek programının sürdürülebilirliği ile ilgili. Ekonomik veya siyasi belirsizlikler arttığı ölçüde Euro da artıyor. Ama çok fazla değerlenmesi TR’deki enflasyonu besleyeceğinden buna müsaade etmiyorlar ve etmemeye de devam ederler. Merkez Bankasının elinin güçlü olması o nedenle önemli. Teknik olarak bir kanal içinde hareket ediyor, bence aynı şekilde harekete devam eder;

Ekli dosyayı görüntüle 109456

vakti zamanında yaptığım güzel işlerden biri
dövizleri altına çevirmek oldu

Yo. ben bunun en fazla Monopoly parası kadar değeri olduğunu düşünüyorum. Sıfırlanacaktır. En azından öyle olması lazım.
Sıfırlanacak kadar bir miktar ayırıp geri kalanı değerlendirebilirsin. Sistemsel bir hata ile yok olsa zaten kimse bir hak da iddia edemez.

Hocam bunun bi önemi yok. İsterse %1000 vergi koysun. %30 sonrası ticaret bitiyor zaten çin için. Trump geri adım atacaktır.
Doğru tabi, bu da sadece teyidi oldu. Fiyatlamadan görebiliyoruz. ABD borsaları şu an 0'a yakın yatay seyrediyor. Şok edici bir şey olsaydı farklı yansırdı.(Ama +2'den düştüğünü de eklemeliyim o da tahminim VIX endeksinden kaynaklı)

Geri